Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Bubu25 píše:
A za me jako rok po porodu a nemit chut k sexu a mangel aby stradal a toleroval moje nechute, vymluvy, nalady, tak to bych sama se sebou hlave sakra neco delala a resila to
Ahááááá a jak bys to asi chtěla řešit???? Obíhat psychology a řešit že nejsem normální??? No promiň, to asi ne, ne?
Je vidět že jsi tohle nikdy nezažila, jinak bys psala jinak.
Manželství a partnerství NENÍ jen o sexu!
A každý kdo zakládá diskusi chce slyšet rady a pokud možno kladné zkušenosti. Co jsi dodala Ty? Ani jedno, bohužel
Neporadila ani nenapsala svou zkušenost. Škoda.
Znám i holky co se nemůžou dočkat skončení 6nedělí a sexujou o hodně dřív. No proč ne když na to mají chuť(tipuju že patříš mezi ně?
to jsi šťastná žena
). Ale psát že rok po porodu už je moc…to zakladatelce moc optimismu nedá.
Můj názor je ten,že i po roce po porodu může být sex pro ženu nepříjemný nebo odpozující.Každá jsme jiná,některá na to vlítne hned po půlroce třeba,ale znám případy z poradny kam jsem chodila,že některým to trvalo i něco málo přes rok.Takže se to třeba ještě srovná,chce to čas.Držím palce
Kojení na to vliv podle mě určitě má. Teď jsi naladělá jenom na dítě - prostě jsi maminka a ne milenka. Hormony holt odbočily jiným směrem.
![]()
Já jsem po porodu skoro půl roku a sex je mi taky putna. Kvůli manželovi se občas přemůžu, ale je to o tom, že on si to o mě dělá - já osobně to vnímám jako takové znásilňování bez toho, abych se bránila.
No, co se dá dělat.. I tak je nasraný, že nesexujeme a než aby bylo doma vyloženě dusno, tak to holt přetrpím.
Ale není to ani tak o tom, že bych nechtěla, to i ano, problém je spíš v tom, že jsem věčně utahaná, nevyspalá - a tak prostě nemám energii. ![]()
Anonymní píše:
A jeden sexuolog v televizi říkal, že některý ženský jsou nastavený tak, že do roka a půl po porodu odmítají sex. Že tím příroda chrání to malé mimčo, aby se hned nenarodilo další. Aby na něj máma měla dost sil.
kéž by to byla pravda, ještě se můžu pár měsíců uklidňovat
anonymní asi č. 3
zeny,dekuji vsem za rady a nazory.Zkusim,se jeste poradit s gyndarem a pokud me stale bude utesovat.Tak mu tam proste toho manzela posllu at si to tam delaj navzajem nebo ja uz nevim ![]()
Pěkný nápad, mám ten samý PROBLÉM, a vůbec nic jsem se nedozvěděla. ![]()
Inko zakladatelko, jojo taky bych nevěřila že kojení má tak velkej vliv, ale má, hormony jsou hormony a asi my dvě jsme na to citlivější.
Měli jsme fyzický kontakt, který byl příjemný i mě a nemusela jsem se přemáhat a přemlouvat k něčemu co mi bylo proti srsti 
Neboj, na orálek taky nemám žaludek, u nás to byly masáže, kdy mě manžel krásně hladil a masíroval a vzrušil se a…
Inko dejme tomu MACA
abych se nějak podepsala(MACU nemám vyzkoušenou na sobě, ale dvě dobré kamarádky jí užívaly a prý opravdu pomáhá
)