Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj taťka moje děti přijde vždy pozdravit, pohladí je a to je celý. Nikdy si s nima nehrál ani nepovidal. No, mrzí me to taky, ale co mám dělat. Takový je a to si nevynutis. Děti ho nebaví, spíš ho ruší.
@Mark999 hele, já ti rozumím
vím, jaké to je, když prarodič nestojí o vnouče
mrzí to
o to víc, že o jiné vnoučata ANO
ale třeba jsou už starší? Hele- KLID.. prostě to vydýchej
víš
LÁSKA NENÍ POVINNÁ
a ta k vnoučatům už vůbec ne
tak se s tím srovnej!
Bude ti líp, věř mi.. vím, o čem mluvím.
![]()
Příspěvek upraven 03.10.20 v 21:33
Jenže ty s tím opravdu nic nenaděláš. Nemůžeš ho přinutit, aby dělal, co od něj očekávás. Chápu, že tě to mrzí, ale pokud jste si spolu nerozuměli už před tím, tak tohle vnímám spíš jako další klín mezi vama. Pokud se nemáte rádi, budete na sobě hledat jen chyby. Ale na druhou stranu je možné, že jak bude kluk větší, najdou si s dědou k sobě cestu sami. Nebylo by to nic ojedinělého. Teď bych nedělala nic, nechala bych vše plynout, časem může být všechno jinak.
@Mark999 myslím, že tvůj tchán je normální a tvůj důvod k nenávisti k němu je malicherný. Připrav se na to, že ne každý bude z tvýho dítěte sedět na zadku. Třeba na něj nechce sahat, protože ví, že ty by si mu stejně řekla, že to dělá špatně.
Můj tchán je alkoholik, který mému manželovi nadělal dluhy v hodnotě pár stovek tisíc, jeho matce, svojí manželce, velmi výrazně pomohl do hrobu, na mě několikrát řval ne zrovna milá slova, nechal se živit mnou, manželem i svojí tchýní a ještě nám za odměnu nadával…
Tak ono hlavně to malé miminko je člověkem brané jako součást jeho matky, že? Možná právě proto si drží odstup, sama píšeš, jaký vztah je mezi vámi. A nerovnováha ve vztahu k vnoučatům je v rodinách celkem častý jev a nic s tím neuděláš, ani kdyby ses na hlavu postavila. Prarodiče nejsou povinní se o svá vnoučata zajímat a nebo starat. Já s dětmi třeba tchánovce ani neznáme. Manžel se s nimi přestal stýkat už před naším seznámením. Svá vnoučata znají jen z fotek a bohužel pro ně, jsou moc hrdí, než aby se to snažili urovnat. Z manželovy strany snaha byla. Mně ani dětem nechybí.
Chápu, že tchán, co ti nesedí a zároveň chodí na takové neohlášené návštěvy, během kterých tě otráví, vadí. Ale fakt s tím moc nenaděláš.
Vnuka nereší jistě i proto, že se moc nemusíte, asi ho bude rešit víc, až bude víc samostatná jednotka za pár let. Pak možná budeš vzpomínat na dobu, kdy to nedělal. ![]()
@Mark999 nejsi naka precitlivela…čekat od chlapa jeste z te generace 60 let…že se bude rozplývat nad miminem?? muj tata dodnes s vnoučatama stráví tak hodinu mesične protože ho to nebaví proste tyhle uřvany deti a přítel se venoval detem taky až od 3 let…do ty doby to vetsinu chlapu proste nebaví a přijde mi to přirozene…chlap nepatří ke kočárku…
Tchán nesedí tobě, ty jemu. Nechápu, proč ho řešíš. A bohužel u někoho je to tak, že vnoučata od dcery jsou víc než od syna. Buď ráda, že tchyně se zajímá, máš své rodiče a tchana nech. Stejně ho nepredelas a jen se tím budeš užírat.
@axelina Chlap nepatří ke kočárku? Proboha, v jakém století žiješ? Co to je za šovinistický blábol?
@Lucy75 píše:
@Mark999 hele, já ti rozumím
vím, jaké to je, když prarodič nestojí o vnouče
mrzí to
o to víc, že o jiné vnoučata ANO
ale třeba jsou už starší? Hele- KLID.. prostě to vydýchej
víš
LÁSKA NENÍ POVINNÁ
a ta k vnoučatům už vůbec ne
tak se s tím srovnej!
Bude ti líp, věř mi.. vím, o čem mluvím.![]()
Děkuji, že to někdo pochopil
zase tak moc starší nejsou, jejich věk je 2 roky a 6 let. O to víc mě to mrzí, protože to trápí i manžela. Ale ten tátovi neřekne nic, protože co on řekne je svaté, jinak kolem sebe kope jak blázen, že jeho dospělý syn si o tom myslí své.. Tak radši manžel si myslí své. A já to i chápu, jeho táta dokáže být opravdu nepříjemný až zlý. Jj, třeba až naše dítě bude starší tak se to zlepší, budu jedině doufat. ![]()
Podle me uplne normalni. A kdyz ti mimino spalo, to ti ho mel tahat z kocaru? To bys zas pindala, ze ti desek budi spici dite schvalne. Tak pochvalil, jak pekne spi, no. Moji rodice se na vnouce cislo 2 tesili 9 let… a tata si malou jeste nepochoval a mama si ji zabalila do zavinovacky (2,5 mesice), protoze se bala, ze ji neco udela. Jeste by me zajimalo, jak se ti hnusi zabijacka, ty jsi vegetarian? Nebo zabijacka fuj, ale na rizecku si posmaknes?
@Mark999 Sice ti rozumim, ale mam doma opacny extrem a ten by sis nechtela pujcit. My jsme si s tchanem take nesedli. On potrebuje neustale chvalit a poplacavat po raminku a me je to proti srsti. Za tchyni, meho muze a svagrovou je mi az kolikrat trapne. Muj tchan mi vychovava deti, vsechno co reknu pred nimi shodi a to prosim bydlime ve vlastnim dome, jen moc blizko jim. Bere si je casto na hlidani, prestoze jsem proti, manzel mu vzdy vyhovi. Zarizoval nam i spoustu veci v nasem dome, pomahal na stavbe a delal si to tu po svem. Kdyz jsem se asi 2× ozvala, vypadalo to na rozvod, tata nam prece pomaha, tak co proti nemu mam. Oni jsou tak zvykli, tchan se proste posloucha, takze bud rada, ze se o vas vicemene nestara. Prosim anonym nebo smazat.
Víte co ženy, dost mě překvapuje, že se na to díváte tak, že dítě je hlavně moje. Pomalu všechny napsaly, že ho moje dítě nezajímá. To dítě není výhradně moje, jeho syn byl u toho když to dítě vzniklo, takze je naše. NE MOJE. a za další, určitě všechny by jsme byly v pohodě s tím, že jedno vnouce bylo od malička bráno, a byl o něj zájem a o to vaše zrovna ten zájem neni. Já vím, žádnou z vás by to určitě nemrzelo. V tom případě asi hysterka jsem, když to říkáte… ![]()
@Mark999 Tchán je typický primitivní vidlák od krav. Sedlák. To je jako diagnoza, hlavně v tom, že očekává, že každý potomek to bude mít v hlavě pošramocený jako on a chce žít pro dobytek. Typický generační problém na vsi.
Zdravila bych ho tak nahlas, aby musel odpovědět.