Nesnáším tchána

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.10.20 09:15

Svého tchana taky moc nemusim. Buzeruje manžela neskutečný způsobem a chová se k němu hůř než k cizím lidem, na ty je jak medíček. Vnuka si celkem nevšímal, když byl malý, teď už víc, ale pořád je to takové podmíněna láska-dělej jak chci já, jinak dostaneš na zadek. Si představ že bys musela korigovat tohle. To radši ten nezájem.
To jestli má někdo rád zabijacku, není dáno rodištěm, jsem z vesnice a nesnáším to. Párkrát jsem se tam poblila a už mě nikdo nezve. :lol:
A Starou školu nepreucis, buď ráda, že tchyně vynahrazuje tchanovy zápory. Čím je člověk starší, tím se zvýrazňuje jeho špatně vlastnosti.
Moje tchyně má taky za pásem podmíněnou lásku a buzeraci svých synů. A to je její jediný vnuk úplně klidné a hodné dítě, i přesto jsou tam pořád podmínky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.20 09:17
@Anonymní píše:
Třeba mu nic neříkají miminka? Nebo myslíš že je to kvůli tobě? U nás je to zase tchýně, na oslavě byla uražená a malého ignorovala úplně i když ji nesl hračku ukázat, musela jsem jí říct že ji nese hračku… Aby se na něj alespoň podívala… Ale ona je citová manipulátorka, chce aby se jí ostatní vtírali. Pak brečí švagrové a ta mi vyčítá že ji syna nedáváme na hlídání a že ho od ní odhanime ( přitom ho sama ignoruje…) Ale to je spíš divadlo na ostatní aby byla litovana… Když přijedeme pohraje si pět minut a pak je malý ignorovany. Tchán se zajímá tak zběžně. Nijak moc aktivně ale na vnuka je pyšný i „na dálku“… Nějak mi přijde že děti od dcer jsou vždy rodině blíž…

Ježiš, my snad máme stejnou tchýni, nebo co :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
83
4.10.20 09:18

@LaPaloma no něco dost podobného si o něm myslím i já, svým způsobem i manžel. Sám několikrát řekl, že prostě tím svým životem tak žije naplno, že ho vlastně ani samotného nezajímá že jeho ženu už to také úplně nebaví a chce si na starý kolena odpočinout a ne až do poslední chvíle makat jak šroub. A je hrozně zklamaný a svým způsobem dává za vinu mě to, že manžel tenhle život žít taky nechce a nikdy nechtěl. Jen dokud byl tam, musel pomáhat a teď občas ze slušnosti jde pomoci svému otci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
4.10.20 09:24
@Mark999 píše:
Víte co ženy, dost mě překvapuje, že se na to díváte tak, že dítě je hlavně moje. Pomalu všechny napsaly, že ho moje dítě nezajímá. To dítě není výhradně moje, jeho syn byl u toho když to dítě vzniklo, takze je naše. NE MOJE. a za další, určitě všechny by jsme byly v pohodě s tím, že jedno vnouce bylo od malička bráno, a byl o něj zájem a o to vaše zrovna ten zájem neni. Já vím, žádnou z vás by to určitě nemrzelo. V tom případě asi hysterka jsem, když to říkáte… :palec:

Pro me jsi no, ma zajimat tebe a manzela, kdyz je vase, to je hlavni. Hele ja mam 2 deti od sebe 4 roky, starsiho si vsichni berou od pul roka na hlidani i pres noc, jezdi s nim na dovolene, vylety… mladsiho si prvni rok nikdo skoro ani nepochoval a zatim ho nikdo ani nechce na hlidani na par hodin, natoz na noc nebo dovolenou. Taky se z toho nehroutim a nezakladam diskuze jak mam hrozne rodice, ze chteji jedno vnouce a druhe ne. Rodice od partnera bydli 600km daleko, takze ty vidi deti tak 4× do roka. I co se pamatuju u svejch babicek, tak z maminy strany u nas byla pecena varena, ale babi a dedu od taty sme videli 1× do roka na vanoce :D pritom deti od strejdy mela porad. No coz, nikoho clovek nemuze nutit si brat nebo dokonce milovat vnoucata. Fakt ne kazdej je poprdenej z mimin, svoje nadseni si většinou vyberou uz u prvniho vnoucete, s pribyvajicim vekem se to jenom horsi, protože clovek cim je starsi tim min nalady na ty mimina ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
4.10.20 09:24
@Anonymní píše:
Svého tchana taky moc nemusim. Buzeruje manžela neskutečný způsobem a chová se k němu hůř než k cizím lidem, na ty je jak medíček. Vnuka si celkem nevšímal, když byl malý, teď už víc, ale pořád je to takové podmíněna láska-dělej jak chci já, jinak dostaneš na zadek. Si představ že bys musela korigovat tohle. To radši ten nezájem.
To jestli má někdo rád zabijacku, není dáno rodištěm, jsem z vesnice a nesnáším to. Párkrát jsem se tam poblila a už mě nikdo nezve. :lol:
A Starou školu nepreucis, buď ráda, že tchyně vynahrazuje tchanovy zápory. Čím je člověk starší, tím se zvýrazňuje jeho špatně vlastnosti.
Moje tchyně má taky za pásem podmíněnou lásku a buzeraci svých synů. A to je její jediný vnuk úplně klidné a hodné dítě, i přesto jsou tam pořád podmínky.

To je dost podobný jako u nás. Tchána taky neustálou potřebu nás, Teda hlavně manžela poučovat a kritizovat naší domácnost, jak kdyby tady s námi žil. Manžel většinou Teda s prominutím drží hubu a krok, protože ví, že nemá absolutně cenu mu oponovat. Když už má občas snahu mu vysvětlit, že my takhle žijeme a tečka, tak přicházejí slova jak jsem ho zkazila, že takový nebývá, že doufal, že si z něho a jeho výchovy vezme co nejvíc a podobně.. To se mi pomalu otevírá kudla v kapse jak se říká, protože manžel se mu snaží pomáhat, vyhovět a je jen neustále jeho terčem. A proc? Protože manžela sestra si vzala taky zemědělce, tak asi proto jsou oni narozdil od nás lepší. :nevim: :potlesk: ať žijí rodinné vztahy. :zed:

Příspěvek upraven 04.10.20 v 09:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
4.10.20 09:26

@Mark999 Však mu můžou pomáhat jeho další děti, jejichž vnoučat si všímá. Něco za něco.
Tvůj manžel není typický vesničan, umí maso a mléko nakoupit v supermarketu, jelikož už přišel na ten objev, že produkci zajišťují velkochovy.
Tchán vás dva nemusí kvůli tomu, že na svou práci nestačí a pomoc by potřeboval.
Vyléčí se z toho tak, že mu bude jednoho dne blbě a nenajdou se lid na obsluhu hospodářství.
U nás se stalo něco zčásti podobného a skončilo to tak, že jsme zvířata v době nemoci chovatele prodali. Když se vrátil, tak byl rád, že už tam nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
4.10.20 11:24

Klasicky sedlak, co chces. Muj tchan v zivote nejel s kocarem, vnoucata nechoval, nehral si s nimi. Neumi vyjadrovat city, ani k vlastnim zene a detem se nechova nejak extra vrele. Me nesnasi, svagrovou toleruje. My s manzelem mame uplne jiny zivotni styl nez on, napriklad cestujeme nebo cteme a chodime do divadla, podle nej ztrata casu a penez. Nemame na kazde volne casti zahrady brambory a jedina zvirata jsou kocky, ktere on uplne nesnasi.

Proste to tak je, on leccos zazil, ja ho beru takoveho jaky je, stykame se malo, to ze financne i jinak podporuje sveho starsiho syna s rodinou, me nema rad a na nase deti kasle, beru jako realitu. Manzel to bere s nadhledem. Pokud se oprostis od podobnych ublizeneckych myslenek, ulevi se hlavne tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
4.10.20 11:29

Jako upřímně zakladatelko, ty z těch příspěvků taky nepůsobíš jako někdo, s kým je úplně lehké vyjít. Jestli i v běžném chování působíš tak, jako píšeš, tak není chyba jen u toho tchána. Tady se prostě sešli dva lidé, kteří neumí v klidu respektovat, že někdo to má jinak a mají potřebu moc řešit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.10.20 13:07
@Mark999 píše:
@PeBa12 děkuji přesně tak jsem to myslela. To, že my dva se nějak extra nemusíme přece nebude znamenat to že naše dítě bude kvůli odstrcene. Vnoučata od Jeho dcery ho taky zajímaly jezdil s babičkou (jeho ženou kočárem, když byli na návštěve i choval), tak se mi prostě nelíbí a mrzí mě, že s nejmladším vnukem to nejde. Mrzí to i manžela, jenže na to svému tátovi nic neřekne. Má k němu velký respekt i když s ním ve spoustě věcech nesouhlasí.

Prostě tě nemá rád a dává to najevo po svém… Co si jako chceš vynucovat? Přestaň se vztekat, že není po tvém a smír se s tím, že nemůžeš nikomu přikazovat koho má a nemá mít rád a ani to, jak se má chovat… To můžeš tak vyžadovat maximálně od svého syna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
4.10.20 21:43

@Alriga me osobne se chlap u kočárku stejne jako s vozejkem v supermarketu vyloženě ekluje…přijde mi to zšenstělý a myslim že mateřska je od toho aby se ženska mohla venovat prave temto cinnostem… chlap má za mne vydělávat..a věnovat se svym věcem a toto nechat na ženě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
4.10.20 21:50

@axelina takže to, že táta veze sveho potomka v kočáru, když jde rodina na procházku je podle vás zsenstely a měla by to dělat jen máma, protože je na mateřské? :think: za mě trochu zvláštní názor, nevidím na tom nic špatného ani divného, že chce i otec vzít občas kočár. Ale je to váš názor a pohled, jestli jste se svému muži smála, když chtěl vzít kočár se svým dítětem, že je na puk žena, musel mi radost a chuť hi vzít i příště :palec:

Příspěvek upraven 04.10.20 v 22:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
4.10.20 22:11
@Mark999 píše:
To je dost podobný jako u nás. Tchána taky neustálou potřebu nás, Teda hlavně manžela poučovat a kritizovat naší domácnost, jak kdyby tady s námi žil. Manžel většinou Teda s prominutím drží hubu a krok, protože ví, že nemá absolutně cenu mu oponovat. Když už má občas snahu mu vysvětlit, že my takhle žijeme a tečka, tak přicházejí slova jak jsem ho zkazila, že takový nebývá, že doufal, že si z něho a jeho výchovy vezme co nejvíc a podobně.. To se mi pomalu otevírá kudla v kapse jak se říká, protože manžel se mu snaží pomáhat, vyhovět a je jen neustále jeho terčem. A proc? Protože manžela sestra si vzala taky zemědělce, tak asi proto jsou oni narozdil od nás lepší. :nevim: :potlesk: ať žijí rodinné vztahy. :zed:Příspěvek upraven 04.10.20 v 09:26

Dědkovi bych se v tuto chvíli s nejzářivějším úsměvem šklebila do ksichtu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
4.10.20 22:13
@axelina píše:
@Alriga me osobne se chlap u kočárku stejne jako s vozejkem v supermarketu vyloženě ekluje…přijde mi to zšenstělý a myslim že mateřska je od toho aby se ženska mohla venovat prave temto cinnostem… chlap má za mne vydělávat..a věnovat se svym věcem a toto nechat na ženě.

Ty seš taky jelito viď? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106325
5.10.20 00:33
@Mark999 píše:
Dovolím si založit toto téma, i když tu jedno podobné je. Snad to nebude někomu moc vadit. S hlouby duše nesnáším svého tchána. S manželem jsme 7 let spolu. Máme 8mi měsíční dítě. S tchánem jsme si nerozuměli od začátku. Tedy spíš já nesedla jemu a to z následujících důvodů. Jeho syn je o 10 let starší než já, takže první bylo to, že jsem pro něj moc mladá. Oni žijí celý život na vesnici úplně ukázkový vesnici život. Zvířata, zahrada atd. Po zjištění, že mě úplně netahne tenhle život jsem u něho klesla ještě víc. Prostě jsem k tomuto životu nebyla vedená, i když jsme žili s rodiči v baráku, ale oba tvrdé pracovali a ani netouzili po tom mít ještě za barákem dobytek. Pak přišel další kámen úrazu na zabijacce. Prostě na to nejsem nikdy jsem nebyla a nebudu. Nic mi to neříká, ale to je další věc, kterou oni žijí…cela rodina :zed: já jim to neberu, ale nesnesu, aby mě někdo nutil do něčeho co mi je pro srsti a žaludku. O to víc nevidím důvod proč se zúčastnit, když manžel to také dělá jen z donucení, že tam musí pomoc. A pomalu přecházím do současnosti, kdy se nám narodil potomek. Malému je 8 měsíců a jeho úchvatný dědeček si ho ani jednou nepochoval, nesahl na něj žádným způsobem. Jezdí několikrát týdně kolem našeho domu, zastaví u vrat že něco potřebuje, ale na vnuka se nejde ani podívat. Pak když náhodou z donucení a že slušnosti jedu s manželem o němu domu, tak je hrozně naštvaný a uhrazeny proč malý neustále řve, když ho vidí… (proč asi je to pro něj cizí člověk a evidentně z něho necítí nic moc dobrého. Běžně totiž na lidi nebreci) když jsem manželovi řekla jestli laskavě tátovi může něco říct, alespoň kvůli tomu malému protože má jen jednoho dědu (můj tatínek je již bohužel po smrti) tak říká že to tak nemysli, že takový je prostě. S tím já nesouhlasím, protože o další vnoučata jeví normální zájem jezdí tam na víkendy apodobne. Takže manžel mu neřekl nic, ale teď v týdnu jsem to už nevydržela já, když tu zase pribrzdil, tentokrát že malému koupil něco..když pominu to, že mě pomalu nepozdravil ani na půl huby.. Byla jsem svým způsobem ráda, ale prostě radši bych byla ta ten kontakt.. Řekla jsem mu ať jde dál, alespoň na dvůr.. Šel,, ale pohrát si se psem :pocitac: :pocitac: :pocitac: tak jsem bouchla a řekla mu, že má snad radši ty zvířata než vlastního vnuka. Jeho reakce nebyla vlastně žádná, šel se podívat do kočáru řekl hezky spí a odjel. Manžel se k tomu ani nevyjadroval, protože věděl, že by to skončilo špatně.

Nesedli jste si a to se přenáší i na, dítě.
Nikoho nemůžeš nutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106325
5.10.20 00:40
@Mark999 píše:
Rozhodně to není o hysterii. Pokud mohl chovat jako mimina děti od své dcery, proč to najednou nejde ani od vnuka od svého syna? Jde o to, že mám pocit, že když nesnese mě, tak se nemá ani k našemu dítěti.
A máš pravdu
@Peta02 píše:
Mě to tak hrozny neprijde, proste stara skola, je to malý miminko, co zatím nic moc nedela :think: jako můžeš čekat poprdenyho dědu, ale ocividne na to není a vůbec te navíc nechape. Moje holky taky mají takhle dědečka - respektive je to můj deda, je mu přes 80 ale je normalne vitální, al když se narodily jako první pravnoucata tak když jsem chtěla aby si je pochoval tak jsem mu je do náruče nacpala, bylo vidět jak je nesvuj… ale ne ze by je neměl rad nebo ho nazajimala :nevim: moc vlastně nechápu, za co ho nesnasis, za to ze je starej morous? Njn, to tak někdy proste je :roll: čím bude vnuk starší tím to bude lepší
Proč je cpete do náruče, když si je pochovat nechce?
@Mark999 píše:
@PeBa12 děkuji přesně tak jsem to myslela. To, že my dva se nějak extra nemusíme přece nebude znamenat to že naše dítě bude kvůli odstrcene. Vnoučata od Jeho dcery ho taky zajímaly jezdil s babičkou (jeho ženou kočárem, když byli na návštěve i choval), tak se mi prostě nelíbí a mrzí mě, že s nejmladším vnukem to nejde. Mrzí to i manžela, jenže na to svému tátovi nic neřekne. Má k němu velký respekt i když s ním ve spoustě věcech nesouhlasí.

Vnoučata od dcery a od snachy se kterou se nemusí, tudíž ji nebude nijak vyhledávat je dost rozdíl, ty to nevidíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová