Nesnesitelný pláč 4 měsíčního syna

WeroniqueL
28.8.14 07:45

nesnesitelný pláč

Maminky jsem úplně vyřízená. Můj syn je poměrně hodné dítě, jsou mu skoro 4 měsíce, ale občas má šílené hysterické záchvaty. Je to takový pláč a řev, že to trhá uši. Nejsem zrovna povahově moc velký kliďas. Tak mě to vždycky vyvede z míry a chytám šílené nervy. Kolikrát nadávám, křičím taky i jsem s ním jednou i zatřásla(ne vzteky, ale abych ho uklidnila a dostala ze zachvatu). Poté co se uklidní ohromně mě to mrzí, že se takhle chovám a že se nechám tak unést. A psychicky mě to deptá, že taková jsem. Jiné miminka pláčou ale naše přímo řve. Máte to taky nějaká? :(

Příspěvek upraven 28.08.14 v 15:01

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sissi79
28.8.14 07:47

Až bude příště řvát odejdi jinam do pokoje, zapni vysavač ať ho neslyšíš cokoliv, hlavně na něho nekřič a netřepej s ním :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15977
28.8.14 07:53

@WeroniqueL házej polštářema. :palec: Nebudeš dělat hluk a trochu ze sebe dostaneš vztek. Nebo odejdi na minutu jinam, uklidni se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
28.8.14 07:54

Odejdi se zavřít třeba do koupelny a tam se uklidni. Malýmu ublíží míň to, že bude křičet, než tvůj křik nebo třesení. Já to tak taky musela dělat, kolikrát už jsem byla úplně nepříčetná

• Citovat
  • Upravit
168
28.8.14 07:58

A nemůže ho třeba bolet bříško? Určitě to má nějaký důvod, že brečí, 4 měsíční miminko už nebrečí jen tak pro nic za nic. Něco ho v tu chvíli asi trápí, když je jinak hodné, jak píšeš. Zkus zjistit příčinu, proč pláče a snaž se jí odstranit. Můžou to být třeba i zoubky. Pokud na to nepřijdeš, zkus být v klidu, však není potřeba se kvůli tomu nervovat, zatni zuby, počítej si do deseti, ale hlavně se nevybíjej na miminku, ono za to nemůže, nemůže se jinak projevit než pláčem a mohla bys mu nevratně ublížit, to by tě pak asi teprve mrzelo a nešlo to vrátit zpět :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
28.8.14 08:04

@Petule78 nám prořvala dcera rok. Byla najezená, celodenně chovaná, ale stejně řvala. Mockrát jsme byli na pohotovosti a prý je v pořádku, ani nafouklé bříško nemá. Holt to prý některé děti dělají a máme to vydržet.
Takže i podle doktorů nemusí být důvod. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
28.8.14 08:14
@RadkaCh píše:
Odejdi se zavřít třeba do koupelny a tam se uklidni. Malýmu ublíží míň to, že bude křičet, než tvůj křik nebo třesení. Já to tak taky musela dělat, kolikrát už jsem byla úplně nepříčetná

a tam si dát studenou sprchu :pankac:

Nevím čím to je, ale takových to diskusí je čím dál tím víc. Příjde mi, že by se před početím mělo jít na psychotesty.Zda jsou vůbec psychicky vyrovnanými osobnostmi. :cert: Každopádně třesením mu můžeš dost ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
28.8.14 08:20

@Lussye Tak já třeba vcelku vyrovnaná jsem, ale jsem cholerická povaha, takže jsem to taky takhle musela řešit. Kolikrát naše koupelna vypadala jak po boji. První noc, kterou jsem byla se synem sama doma, ta byla hotovým očistcem. To byla nejtěžší zátěžová situace, jakou jsem kdy zažila a když si to teď s odstupem vybavím, tak nechápu, jak jsem to zvládala. Ale i tak si myslím, že můžu říct, že jsem pro kluka dobrou mámou a snažím se, jak to jde.
Každej prostě není kliďas. Ale nedá se říct, že my bychom neměli mít děti, protože kdyby všichni nerváci neměli mít děti, tak vy kliďasi byste museli sakra přidat na počtech, abychom nezačali vymírat :lol:

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
28.8.14 08:22

Pláč dítěte je jedním z největších spouštěčů stresu. Me taky deptalo, když syn plakal, a to i jako větší. Co máme dceru, už to tolik nevnímám. Sedím třeba na wc a ona začne plakat. Dokonam potřebu, umyju si ruce a říkám si, vo jsem to vlastně chtěla… No jo, vlastně to dítě brečí, to jsem chtěla… Tvé pocity jsou normální, zname to všechny. Jak radí holky. Vztek vyventiluj, ale nikdy ne na dítěti.

Příspěvek upraven 28.08.14 v 08:26

• Citovat
  • Upravit
168
28.8.14 08:25

@Elilen Hm, tak to je taky jedna z možností z těch horších. Nám dcera prořvala první dva měsíce (teď jí je 8 měsíců) a taky nebyl žádný extra důvod, na který bychom přišli, museli jsme to vydržet, ale já si to zase až tolik nebrala :lol: A teď brečí opravdu jen když se jí něco nelíbí a je hodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
28.8.14 08:33
@RadkaCh píše:
@Lussye Tak já třeba vcelku vyrovnaná jsem, ale jsem cholerická povaha, takže jsem to taky takhle musela řešit. Kolikrát naše koupelna vypadala jak po boji. První noc, kterou jsem byla se synem sama doma, ta byla hotovým očistcem. To byla nejtěžší zátěžová situace, jakou jsem kdy zažila a když si to teď s odstupem vybavím, tak nechápu, jak jsem to zvládala. Ale i tak si myslím, že můžu říct, že jsem pro kluka dobrou mámou a snažím se, jak to jde.
Každej prostě není kliďas. Ale nedá se říct, že my bychom neměli mít děti, protože kdyby všichni nerváci neměli mít děti, tak vy kliďasi byste museli sakra přidat na počtech, abychom nezačali vymírat :lol:

to určitě ani, ale pokud vím jaká jsem povaha tak se s tím musím naučit žít a pracovat. Né to brát jako omluvu pro své činy. Ano patřím mezi ty klidné lidi, ale neříkám, že dokážu být klidná neustále. Teď ve 2 letech mě dokáže pekelně vytočit, ale není to přeci důvod k tomu aby jsem si na ní ten svůj vztek vybila či vykřičela.

Navíc, čím víc je maminka nervozní, tím víc je nervozní miminko a pláče. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
28.8.14 08:34

@WeroniqueL mně pomáhalo vědomí, že jsem udělala vše, co je v mých silách udělat a protože s tím nemůžu udělat nic víc, nemusím se stresovat. Tím pádem jsem se ani nevztekla a nemusela nic vybíjet. Vytočit mě dokážou až tak od roka, jak začnou být tvrdohlavý a vzteklý, tak mi nervy tečou kvalitně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
28.8.14 08:53

@Petule78 a to já byla nervák. Nesla jsem to dost špatně. Snad si to první vybralo a druhé bude hodné, jinak se asi nechám hospitalizovat v Bohnicích. Tenkrát jsem k tomu měla kousek. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
28.8.14 09:42

Pokud mimi kříčí bez důvodu, odejít, vyřvat se v jiné místnosti a klidně s něčím třísknout. Hlavně netřást miminkem. Já měla hysteráky tedy až byl synek větší, on má tak šílený ječák, který by dostal do blázince kde koho. A když ječí/ječel bez důvodu, člověk se může/mohl rozkrájet, tak to je/bylo něco…Teď čekám druhé a vím, že mě ječení děsně nervuje. Hrozně se bojím, že když bude mimi ubrečené, že mi rupnou nervy a zatřesu jím. Nevím proč, taková hrozná představa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
28.8.14 09:47
@Lussye píše:
a tam si dát studenou sprchu :pankac:Nevím čím to je, ale takových to diskusí je čím dál tím víc. Příjde mi, že by se před početím mělo jít na psychotesty.Zda jsou vůbec psychicky vyrovnanými osobnostmi. :cert: Každopádně třesením mu můžeš dost ublížit.

Myslím, že těch diskuzí je víc, protože maminky už se tolik nebojí o tom otevřeně mluvit. Je to problém, ví to všechny, ale ještě si na takových smlsnout, to snad není třeba. Evidentně s tím chtějí něco dělat. Holt lidi mají různé povahy, různé charaktery a temperament a od toho se odvíjí jejich chování po celý život. Po narození dítěte nevyjímaje. Je to stresová situace a ne každý ji zvládá s klidem a úsměvem, protože „je to přece jen miminko a nedělá to schválně“. To všechny ženy ví, že to takhle je, ale jakmile je situace napjatá, rozum jde stranou a projeví se chování typické pro stresové situace každého jedince. To přece vůbec neznamená, že je člověk psychicky nevyrovnaný.

A já se bez mučení přiznám, že jsem zažívala stejné pocity jako zakladatelka a další, které se tu ozvaly. Obě naše děti jsou neskutečně vzteklé, uřvané a to kolikrát celý den. U obou to období trvá od narození do cca jednoho roku. A sama na sobě zjišťuju, že čím je dítě starší, tím líp vše zvládám, protože ten neskutečný křik mimina skončil.

Edit.: Ještě jsem chtěla dodat k tomu, že se maminky tolik nebojí o tom otevřeně mluvit… Určitě je hodně mamin, které tohle zažívaly/zažívají, akorát se k tomu nepřiznají. Možná bychom se divili, kdybychom každému, koho známe, viděli do hlavy :) Jen před lidmi ze sebe každý dělá světce ;)

Příspěvek upraven 28.08.14 v 09:51

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí