Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Eva2610 píše: Více
tak asi nikdo nepotáhne násilím 17leté dítě na očkování, když se to dítě očkovat nechce
a žádné povinné očkování v tomto věku neprobíhá
Příspěvek upraven 05.07.26 v 13:43
@Midaku píše: Více
Myslíš, ze dítě v 16 - 17 letech si neumí udělat svůj názor? Doufám, že minimálně na něco ano - v to věku je trestne odpovědné, může pracovat, souložit…takze fakt doufám, že se nejedná o zcela bezduche tvory papouskujici to, co do nich hustí maminka.
@Eva2610 píše: Víceřešíš nesmysly, jen abys byla v opozici, poslední povinné očkování je v 10-11 roce, nepovinné proti HPV ve 13 letech, dál už nic,
@Eva2610 deti si dovedou udelat vlastni nazor uz daleko drive. Ale on je tozdil v nazoru na misto rodinne dovolene a v nazoru na veci, ktere mohou vazne ovlivnit budluci zdraví člověka… Nemyslím si, ze náctileté dite je schopné pochopit vsechny informace a souvislosti, ktere jsou důležité pro rozhodnutí o ne/očkování. Oni to bohuzel nechápou ani někteří dospělí. Ale tady jde uz asi jen o slovickareni. Vyžadovat podpis nezletilého na pseudo formuláři o zdravotnim ukonu je asi stejna blbost jako očkovat dite násilím proti jeho vůli (vůli jeho rodicu).
@stinga píše: Více
Řekla bych, že můžu ve veřejné diskusi řešit, co chci, ne? Zajímalo by mě, od kdy tedy dítě může o očkování rozhodovat samo, a je jedno, jestli je povinné nebo nepovinné. Platí to prece i obráceně. Když budu chtít v 16 očkování proti HPV a rodiče z nějakého důvodu nebudou souhlasit, tak co? Můžu ho dostat nebo ne?
@Denisa0901 píše: Více
Vubec bych mu nic nedaval, proste reknete ze neockujete, zarucene bude mit pripraveny nejaky svuj panflet. Podepiste mu ho. Pokud bude mit dalsi kecy, reknete mu ze jste informovana. Pokuta absolutne nehrozi.
@Eva2610 píše: Více
no to jsem se ptala také, od kolika teda dítě může odmítnout očkování a nedozvěděla jsem se to,
zřejmě když dítě chce očkování v 16 a rodiče ne, tak má dítě smůlu,
my se teda s dcerou na nepovinném očkování domlouváme, v 8 letech mě překvapila, že sama chtěla klíšťovku, přitom se jehel hodně bojí