Foto: Nesouhlas s očkováním – uzná to obvodní doktor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78130
5.7.26 13:38
@Eva2610 píše: Více

tak asi nikdo nepotáhne násilím 17leté dítě na očkování, když se to dítě očkovat nechce :zed: a žádné povinné očkování v tomto věku neprobíhá

Příspěvek upraven 05.07.26 v 13:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
5.7.26 13:38
@Midaku píše: Více

Myslíš, ze dítě v 16 - 17 letech si neumí udělat svůj názor? Doufám, že minimálně na něco ano - v to věku je trestne odpovědné, může pracovat, souložit…takze fakt doufám, že se nejedná o zcela bezduche tvory papouskujici to, co do nich hustí maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
5.7.26 13:46

Tady nebude hlavní problém to očkování, ale nezralost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78130
5.7.26 13:46
řešíš nesmysly, jen abys byla v opozici, poslední povinné očkování je v 10-11 roce, nepovinné proti HPV ve 13 letech, dál už nic,
a děti od 15 téměř trestně odpovědné nejsou, téměř nemůžou pracovat, takže ano - akorát ten sex je dovolen jak libo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8962
5.7.26 13:58

@Eva2610 deti si dovedou udelat vlastni nazor uz daleko drive. Ale on je tozdil v nazoru na misto rodinne dovolene a v nazoru na veci, ktere mohou vazne ovlivnit budluci zdraví člověka… Nemyslím si, ze náctileté dite je schopné pochopit vsechny informace a souvislosti, ktere jsou důležité pro rozhodnutí o ne/očkování. Oni to bohuzel nechápou ani někteří dospělí. Ale tady jde uz asi jen o slovickareni. Vyžadovat podpis nezletilého na pseudo formuláři o zdravotnim ukonu je asi stejna blbost jako očkovat dite násilím proti jeho vůli (vůli jeho rodicu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
5.7.26 14:00
@stinga píše: Více

Řekla bych, že můžu ve veřejné diskusi řešit, co chci, ne? Zajímalo by mě, od kdy tedy dítě může o očkování rozhodovat samo, a je jedno, jestli je povinné nebo nepovinné. Platí to prece i obráceně. Když budu chtít v 16 očkování proti HPV a rodiče z nějakého důvodu nebudou souhlasit, tak co? Můžu ho dostat nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.26 14:08
@Denisa0901 píše: Více

Vubec bych mu nic nedaval, proste reknete ze neockujete, zarucene bude mit pripraveny nejaky svuj panflet. Podepiste mu ho. Pokud bude mit dalsi kecy, reknete mu ze jste informovana. Pokuta absolutne nehrozi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78130
5.7.26 14:31

no to jsem se ptala také, od kolika teda dítě může odmítnout očkování a nedozvěděla jsem se to,
zřejmě když dítě chce očkování v 16 a rodiče ne, tak má dítě smůlu,
my se teda s dcerou na nepovinném očkování domlouváme, v 8 letech mě překvapila, že sama chtěla klíšťovku, přitom se jehel hodně bojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek