Nespavost dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2.10.17 16:10

@Kacabacka ano tak to máme podobně. Nic neudělám. Je mu jsou tři roky a myslela jsem že se to zlepší. ale ted fakt po hodině kdy usne se probudí s plačem, utěšim a za hodinu zase. Nevim, jestli to jsou noční děsy, můry. Fakt nevim :/ je to ale už unavující

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
2.10.17 16:33

@lucenka Taky nejsem moc zastáncem společného spaní, i když chápu, že je to přirozené a asi by to bylo lepší kvůli klidnějšímu spánku…ale já se ráno budím nevyspalá a rozlámaná, místo na třetí postel nemáme a taky by nám chybělo „soukromí“ :D Navíc u známých vidím, že s nimi spí 9-ti letý kluk, což už mi přijde, že je dost starý na svojí postel ve svém pokoji. Něco jiného je, když se jednou za čas vzbudí a přijde, ale ne usínat a spát pořád s rodiči…
@Anna.turkova píšeš, že spí ještě odpoledne…vydržel by bez odpoledního spánku? My tu naší cácoru nechali včera bez odpoledního spánku a sice se vzbulila 3×, ale jen jako ze spaní. Hned zase usnula. Budí se nejčastějc od 11 do 1 pak už je zbytek noci klid. Tak jsem si řekla, že jí prostě zrušim odpolední spánek a bude. Jenže dneska mi u oběda usnula na židličce, tak jsem jí přesunula do kočáru a nechala spát…tak jsem zase zvědavá, co bude večer. Když byla 2 dny u babičky, tak se potom ani jednu noc nevzbudila a to i spala odpoledne. Vysvětluju si to tím, že babička se jí pořád věnuje, jsou na zahradě, čtou knížky, malujou si, hrajou si, tak jí to vyčerpá po všech stránkách. Takže jedině zkusit fakt utahat nebo nedávat spát odpoledne, víc neporadim, taky zkoušim a pozoruju ;) Ale vždycky večer už z toho mam hrůzu, co zas bude… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
2.10.17 23:30

@růžový achát tak samozřejmě bych jí nenechala samotnou když bych viděla, že se něčeho bojí nebo její strachy nějak bagatelizovala…uvidíme co bude až bude vědět, co je čert, strašidlo, příšera a tak, zatím důvod na to se bát nemá, brečí jen když zjistí, že tam nikdo z nás není, ale to spíš ze samoty, než že by se bála. Za rok tady můžu psát jinak, ale zatím, když vím, že nebrečí protože se něčeho bojí, tak bych jí ráda nechala v postýlce a jak už jsem říkala, ona se k nám do postele ani nijak nedožaduje, stačí jí, že tam s ní jsme. Taky jsem uvažovala nad malým světýlkem, ale ona by dělala blbosti, když by bylo světlo. Pak jsem přemýšlela o těch plyšácích, co promítají hvězdičky na strop, že by jí to čučení na to unavilo, ale nevim, jestli by to nechtěla do ruky, nechtěla to zkoumat a tak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.17 22:49

@růžový achát mame v chodbě led světylka, kdyz je tma tak sviti furt, aby kdyz se vzbudi mohl normalne k nam prijit. Nez usne tak ctu, a pak zapínám hudbu na chuvicce u toho usina a drzim ho za ruku, cekam nez usne. Ale pak do hodky pláč :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.17 22:52

@Kacabacka spí po obede, ale na to je zvykli a spi i v pohodr. Hlavne oni tak spinkaji ve skolce. Ted ho mam doma, protoze je nemocny, ale tohle mi dela cca posledních 14 dní v noci ze se tak budí s pláčem :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
4.10.17 00:02

@Anna.turkova mě se taky začala budit s pláčem posledních 14 dní, taky to před tím nedělala… Chápu, že když chodí do školky, tak odpolední spánek neovlivníš, ale můžeš to zkusit třeba o víkendu…víc neporadim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.10.17 23:05

@růžový achát od září

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
4.10.17 23:42

@Anna.turkova a co když to souvisí s tou školkou? Může z toho mít špatné sny…nové prostředí, děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.10.17 12:46

Čestvý vzduch a co nejvíc času venku. Za každýho póča.. u mě to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
13.10.17 22:38

kdo pomuze tatovi

Ahoj lidi máme 18ti měsíční holčičku. Vedel sem ze starost o děcko nebude zadnej med to ze v noci vstává x krat atd s tim se těžko neco udělá… Spis co dělat s uplne vynervovanou zenou? Vstávám v pet ráno do práce celej den krompac lopata atd. Přijdu domu tam bordel jak v tanku a nic sem nestihla tady mas malou a jdi ven. Dobre to se necha pochopit v noci vstavaj a ja ze se vyspím. Dobra obe je moc miluji a chtěl bych aby se vyspaly. Muzu ji nějak pomoci? Moje žena je moc hrdej člověk a mysli si ze vse zvládne sama odmítla i hlidani od babicky tak sme na vse sami a ode me nechce taky žádnou pomoc mimo toho hlidani. Jen cekam kdy to s ni sekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
13.10.17 23:21

@axoz my mame holcicku 2 roky a kdyz mela 18 mesicu, coz neni tak dlouho, tak jsem trochu poklidit zvladla, treba ne tak rychle jako driv, ale kazdej den neco trochu. Zalezi, co povazujete za bordel…vytahane hracky? Neumyte nadobi? Treba se male snazi cely den venovat, tak neni na uklid tolik casu. A docela bych i pochopila, kdyby si v dobe odpoledniho spanku male, hodila nohy nahoru a uvarila kafe :) Taky chapu, ze z pohledu mnoha muzu to vypada tak, ze jsme celej den doma a co tam jako delame, ze neni uklizeno, uvareno atd. Pokud ji pomahate tak, ze chodite sam s malou ven, pak je to fajn, ma aspon chvilku na „psychicky“ odpocinek ;)…co dela v tomhle case? Uklizi? Odpociva? Co treba naplanovat nejaky hezky vecer? Zajit si na vecu, koupit listlky do divadla nebo kina a zajistit hlidani u babicky? Vse zaridit, oznamit jako hotovou vec…„Vecer se hezky oblikni, hlidabi je zajisteny, vyzvednu te v tolik a tolik…“konec. Dcerka prespi u babi a treba si zena uvedomi, ze je fajn se obcas vyspat, odpocinout si a ze je male u babi taky fajn. Deti potrebujou mit kolem sebe i jine lidi nez rodice a jine generace, muzou je naucit, co treba my ne. A jeste k te pomoci od vas…pokud ji nabizite pomoc, pak nechapu, proc ji neprijme, mohl byste treba alespon vykoupat nebo obcas malou uspat, ven jste rikal, ze chodite…jsou to sice chvilky, ale me to treba pomaha ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26566
14.10.17 01:14

@axoz Ja jsem fakt rada, ze se tady objevilo konecne neco takoveho…po vsech tech manzelich, co nechapou, proc by meli treba jen na chvili pohlidat…Hele, jestli je takhle hrda, tak se hlavne vubec neptej, jinak dostanes vzdy odpoved, ze nepotrebuje vubec nic. Proste bez ptani udelej nadobi, poklid, vyluxuj, udelej koupelny…cokoliv se pocita. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
14.10.17 06:53

neptat se a jednat

Neptat se a jednat to sem zkusil a bylo to na rozchod. Když byly holky venku udělal sem nádobi uz byl oheň na střeše. U myti oken me pristihla a pak se mnou nemluvila asi hodinu pry je to jeji prace ale ja to tak nevidím podle me se musíme zapojit oba a ne jen ona nechci aby dělala služku… Tak vidíte X moznosti sem uz vyčerpal včetně toho hlidani to byla taky hadka. Asi ji nici ten stereotyp a to ze kdyz neco udelam neni to podle jejich predstav. přitom si muze dělat co chce ja sem s malou rad venku i ji rad hlídám doma, přebaluju najíst a utahat ji zvladnu. Jen ta noc kdyz vidím jak je ráno utahaná po tom všem vstavani nebo kdyz ma narocnej den atd Nejsem ideální chlap taky mám svoje chyby abych se tu jen nekasal. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
14.10.17 08:26

Tak se primo zeptat, proc ji to vadi ze neco udelas? Muj chlap taky kdyz uklizi, neni to dokonaly, ale jsem rada aspon za to, takze jsem ticho :) Promluvit si…, ze prece nemuze zvladat vsechno a proc chce vsechno zvladat sama a tvoji pomoc odmita? Je jasny, ze nemuze zvladat to, co driv a rict, ze to po ni prece taky nechces.Pak jedine zkusit tu pani na uklid a to, co uz jsem rikala…dite babicce a udelat si hezkej vecer a prospanou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí