Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lalelale A vyplynuly u tebe následkem té nespavosti i nějaké další zdravotní trable? Nebo si tělo zvyklo?
…Řešil jsem předtím nějaké zdravotní obtíže, kvůli kterým jsem musel 3 měsíce jen ležet, což pro mě jakožto aktivního člověka bylo děsné. Ale hlavně nejspíš nedostatkem denní aktivity jsem přestal spát + to samozřejmě nepodpořilo ani to, že jsem o tom začal hodně přemýšlet. Jak říkám, nyní se to pomalinku polehounku zlepšuje, ale i přes to, že už přes den normálně funguji, tak to pořád není žádná velká sláva :/
@petrh94 Já si zvykla, trpím tím téměř od mala
někdy lepší, někdy horší. Jen když jsem fakt unavená, tak svět vidím úplně černě, mám špatnou náladu. Ale už si umím říct, že se prostě musím vyspat a až pak budu řešit důležité věci. Podle mě ty potíže s tím 3 měsíčním ležením by mohla být příčina. Úplně ti to rozhodilo režim a tělo není zvyklé. Pokud se to zlepšuje, jsi na hodně dobré cestě
Ta aktivita také hodně pomáhá. Co ti říká doktor na to?
Moje teta tím trpěla dlouhodobě, nakonec ji pomohla akupunktura. Takže bych rozhodně doporučila vyzkoušet.
@Lalelale A kolik hodin tak naspíš?
S doktorem jsem to neřešil, stejně si myslím, že mi nemá moc jak pomoci.
Dobrý den, špatně se mi v noci spí, furt se převaluju a probouzím, díky tomu jsem druhý den celá rozlámaná, nesvá, unavená. Nevíte někdo o něčem, co by mi pomohlo?
Nespavost vždycky má nějaký důvod. Je to reakce na něco. Moje mamka na to taky trpí a vím že bere melatonin
@Emimin7 A můžu se prosím zeptat jaké prášky vám pomohly? Já nespím rok a půl, od narození miminka a jsem už úplně na dně. Půl roku už beru mirtazapin a questax a nic.
Dobrý den, jsem zpátky, abych napsala, jak jsem dopadla. Byla jsem u praktickýé, ten byl celkem pohotový a doporučil mě do spánkové laboratoře, kde jsem chytla volné místo. Jenže tam mi nezjistili vyloženě nějaký fyzický problém a že to mám nejspíš v hlavě a měla bych být v pohodě hlavně psychicky. Navedli mě tam na přípravek Mevalen. Podporuje usínání a takový ten vnitřní klid. Užívám teprve pár dní a zatím se zdá vše dobrý, můžu řícit, že tak, jak jsem si odpočinula za pár posledních pár dní, jsem si neodpočinula už hodně, hodně dlouho.
Co Melatonin? Přemýšlím, že ho taky vyzkouším, protože taky mám problém se spaním a už nevím, jak to řešit
Dobrý večer, prosím o radu ohledně usínání u 14 letého chlapce.
Než si lehne tak si všechny věci tj. plyšáky, knihy atd, musí urovnat, pak si lehne a znovu vstane a opět ty věci opravuje a upravuje i několikrát. Když není vše dle jeho představ, tak má pocit stísněnosti.
Děkuji za odpověď a Vaše postřehy a rady.
@Anonymní píše:
Dobrý večer, prosím o radu ohledně usínání u 14 letého chlapce.
Než si lehne tak si všechny věci tj. plyšáky, knihy atd, musí urovnat, pak si lehne a znovu vstane a opět ty věci opravuje a upravuje i několikrát. Když není vše dle jeho představ, tak má pocit stísněnosti.
Děkuji za odpověď a Vaše postřehy a rady.
Urychleně vyhledat odbornou pomoc, psychologa, psychiatra. Patrně se jedná o obsedantně kompulsivní poruchu.
Skusili ste CBD oleje?
Ja mnela taky tenhle problem a uy nejakz cas je uzivam a muzu vrelo odporucit. Pomohlo mi to nejen zaspavat, ale temner se nebudim a spim vic jako ž hodin, coz je uz mega dlouho. Ted maji akci a mate to s 50% slevou, tak skuste mrknout:
https://www.timme.cz/…0-sleep-oil/
Je tam možnost výber troch koncentrací a aj víc chuti.
Mne to opravdu pomáha. ![]()
Nenašla jsem jinou diskuzi na tohle tema, tak zkusím tady…poslední měsíc jsem se pořádně nevyspala.. jsem dost ve stresu, stěhujeme ted v práci pobočku a mám toho opravdu hodně a v noci nemohu spát nebo se budím. potřebovala bych se nějak více hodit do pohody, ale zase nechci lexaurin a tyhle silné leky a zase medunkové čajíčky nepůsobí tak, jak bych potřebovala
co vám funguje? už asi potřebuju dovolenou