Nespavost dospělého

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19
21.5.18 11:02

@Lalelale A vyplynuly u tebe následkem té nespavosti i nějaké další zdravotní trable? Nebo si tělo zvyklo? :)…Řešil jsem předtím nějaké zdravotní obtíže, kvůli kterým jsem musel 3 měsíce jen ležet, což pro mě jakožto aktivního člověka bylo děsné. Ale hlavně nejspíš nedostatkem denní aktivity jsem přestal spát + to samozřejmě nepodpořilo ani to, že jsem o tom začal hodně přemýšlet. Jak říkám, nyní se to pomalinku polehounku zlepšuje, ale i přes to, že už přes den normálně funguji, tak to pořád není žádná velká sláva :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
21.5.18 11:13

@petrh94 Já si zvykla, trpím tím téměř od mala :nevim: někdy lepší, někdy horší. Jen když jsem fakt unavená, tak svět vidím úplně černě, mám špatnou náladu. Ale už si umím říct, že se prostě musím vyspat a až pak budu řešit důležité věci. Podle mě ty potíže s tím 3 měsíčním ležením by mohla být příčina. Úplně ti to rozhodilo režim a tělo není zvyklé. Pokud se to zlepšuje, jsi na hodně dobré cestě :) Ta aktivita také hodně pomáhá. Co ti říká doktor na to?

• Citovat
  • Upravit
21.5.18 11:16

Moje teta tím trpěla dlouhodobě, nakonec ji pomohla akupunktura. Takže bych rozhodně doporučila vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
21.5.18 11:23

@Lalelale A kolik hodin tak naspíš? :) S doktorem jsem to neřešil, stejně si myslím, že mi nemá moc jak pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
21.5.18 11:24

@katerbelac Díky, také jsem o tom přemýšlel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.19 22:10

Dobrý den, špatně se mi v noci spí, furt se převaluju a probouzím, díky tomu jsem druhý den celá rozlámaná, nesvá, unavená. Nevíte někdo o něčem, co by mi pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.19 13:34

Nespavost vždycky má nějaký důvod. Je to reakce na něco. Moje mamka na to taky trpí a vím že bere melatonin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
1.10.19 13:30

@Emimin7 A můžu se prosím zeptat jaké prášky vám pomohly? Já nespím rok a půl, od narození miminka a jsem už úplně na dně. Půl roku už beru mirtazapin a questax a nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.19 10:20

Dobrý den, jsem zpátky, abych napsala, jak jsem dopadla. Byla jsem u praktickýé, ten byl celkem pohotový a doporučil mě do spánkové laboratoře, kde jsem chytla volné místo. Jenže tam mi nezjistili vyloženě nějaký fyzický problém a že to mám nejspíš v hlavě a měla bych být v pohodě hlavně psychicky. Navedli mě tam na přípravek Mevalen. Podporuje usínání a takový ten vnitřní klid. Užívám teprve pár dní a zatím se zdá vše dobrý, můžu řícit, že tak, jak jsem si odpočinula za pár posledních pár dní, jsem si neodpočinula už hodně, hodně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
29.10.19 13:52

A co nějaké potravinové doplnky? Myslíte si, že to pomůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.11.19 10:27

Co Melatonin? Přemýšlím, že ho taky vyzkouším, protože taky mám problém se spaním a už nevím, jak to řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.20 20:00

Usínání

Dobrý večer, prosím o radu ohledně usínání u 14 letého chlapce.
Než si lehne tak si všechny věci tj. plyšáky, knihy atd, musí urovnat, pak si lehne a znovu vstane a opět ty věci opravuje a upravuje i několikrát. Když není vše dle jeho představ, tak má pocit stísněnosti.
Děkuji za odpověď a Vaše postřehy a rady.

• Citovat
  • Upravit
1213
24.2.20 20:07
@Anonymní píše:
Dobrý večer, prosím o radu ohledně usínání u 14 letého chlapce.
Než si lehne tak si všechny věci tj. plyšáky, knihy atd, musí urovnat, pak si lehne a znovu vstane a opět ty věci opravuje a upravuje i několikrát. Když není vše dle jeho představ, tak má pocit stísněnosti.
Děkuji za odpověď a Vaše postřehy a rady.

Urychleně vyhledat odbornou pomoc, psychologa, psychiatra. Patrně se jedná o obsedantně kompulsivní poruchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.6.22 11:46

Skusili ste CBD oleje?
Ja mnela taky tenhle problem a uy nejakz cas je uzivam a muzu vrelo odporucit. Pomohlo mi to nejen zaspavat, ale temner se nebudim a spim vic jako ž hodin, coz je uz mega dlouho. Ted maji akci a mate to s 50% slevou, tak skuste mrknout:
https://www.timme.cz/…0-sleep-oil/
Je tam možnost výber troch koncentrací a aj víc chuti.
Mne to opravdu pomáha. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.24 13:05

Nenašla jsem jinou diskuzi na tohle tema, tak zkusím tady…poslední měsíc jsem se pořádně nevyspala.. jsem dost ve stresu, stěhujeme ted v práci pobočku a mám toho opravdu hodně a v noci nemohu spát nebo se budím. potřebovala bych se nějak více hodit do pohody, ale zase nechci lexaurin a tyhle silné leky a zase medunkové čajíčky nepůsobí tak, jak bych potřebovala :) co vám funguje? už asi potřebuju dovolenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí