Nespavost dospělého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29.3.24 12:30

@StehlikovaIvca Ivi, na usínání mi vždy fungoval melatonin, občas si ho zobnu, ale snažim se obejít bez toho a více doplnovat hořčík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
30.3.24 18:46

@StehlikovaIvca ahoj zrovna tohle jsem ted řešila se sestrou a vím, že si kupovala allegra drink, takový prášek co rozpustí a říkala, že se konečně vyspala a vše z ní spadlo, tak zkus. at je brzo lepe :) a ideálně klapne ta dovča :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
4.10.24 12:29

Moje nespavost VYŘEŠENA - maminka 1,5 ročního dítěte

Jsem maminka 1,5 ročního dítěte, před měsícem jsem ze dne na den přestala spát, resp. spala jsem přerývaně skoro 14 dní, tj. celé 4 dny jsem nespala, jeden den pár hodin, pak dva dny ne, pak trochu ano a podobně. Vyděsilo mě to, nikdy se mi to nestalo a najednou jsem měla tenhle problém, ležela jsem, nemohla jsem usnout, hlavou se mi honily myšlenky nebo jsem nebyla vůbec unavená a přes den jsem nebyla schopná skoro fungovat, většinou jsem jen ležela a hlídala dceru, aby se jí něco nestalo. Nikdy bych nečekala, že se mi to může stát. Začala jsem si hledat rady na internetu, hodně i na diskuzích a po pár dnech šla na odběry k doktorce, jestli mi třeba nechybí nějaký vitamín nebo tak - bez výsledku. Nečekala jsem, že se to tak moc podepíše na psychice, najednou jsem začala mít takové černé myšlenky že to neskončí, že nevím co dělat, nic mě nebavilo, necítila jsem radost ani smysl něčeho, bylo to až děsivé a to bylo jen 14 dní. Přemýšlela jsem i o tom, že zkusím prášky na spaní ale kvůli malé jsem to oddalovala. Zaujala mě přednáška na youtube od Rostislava Václavka. Mám ho ráda co se týče půstů a toto mě zaujalo: https://www.youtube.com/watch?… 1) 11:25 KVALITA VAŠEHO SPÁNKU ZÁVISÍ NA TOM, JAK KVALITNĚ SE SEBOU ZACHÁZÍTE PŘES DEN.. „přes den přestaňte dávat pozornost mrakům myšlenek“ protože pokud se zatěžujeme příliš přes den (stresem, myšlenkami), tak tělo úderem 22:00 nepozná, že teď už nechceme přemýšlet ale chceme jít spát… je to docela jednoduché, všude čtete že je třeba zmírnit stres ale konečně až u tohohle mi to došlo, že je to OPRAVDU to nejdůležitější. (je tam i technika toho, jak se soustředit na jednu věc a nenechat myšlenky pobíhat).. já na tento popud udělala následující změny: 1) ZAKÁZALA JSEM SI SE STRESOVAT:D, zní to nereálně, ale cíleně pokaždé, když mám chuť začít nadávat tak se utnu a zakážu si to.. prostě dnes ke mně NEMÁ TAHLE EMOCE PŘÍSTUP!!! (třeba když nám ujel autobus, dceru jsem musela xkrát převlíkat, nestíhali jsme co jsem naplánovala…atd. 2) začali jsme spolu chodit do lesní školky, kde má malá program, já jsem s ní a nemusím nic vymýšlet, ona se zabaví s ostatními a já můžu na chvíli vypnout v přírodě…3) přes den jsem si našla vždy zhruba 3 chvilky, kdy se na 2-3 minuty snažím nepřemýšlet vůbec nad ničím. Ze začátku mi to nešlo, ale teď už to jde, zlepšuje se to každým dnem. (ze začátku, když jsem přes den nemohla myšlenky zarazit, dělala jsem tu syčivou techniku viz výše a fungovala mi), teď už to jde cíleně. Obecně jsem zpomalila a začala víc poslouchat své potřeby a naplňovat je - zastavit se, přivonět ke kytce, užít si sluníčko apod. drobnosti, kterých jsem si dřív nevšímala… a celkově to pomáhá, nyní už spím normálně, jen někdy, když přes den pořád jedu, noc se mi zase připomene zhoršeným spaním a já se zase vrátím k tomuto postupu a funguje to! :) tak jsem se chtěla podělit, pokud by to někomu taky pomohlo.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí