Nespavost maminky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
18.8.13 03:44

Nespavost maminky

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jestli taky trpíte nespavostí.
Večer jsem úplně utahaná a s manželem vytuhneme v 22:00 úplně bez problémů. Malá (2 měsíce) se budí na krmení mezi 2 - 4 ráno, a já pak už nemůžu usnout. Jsem naštvaná a zuřím, když slyším manžela spokojeně chrupkat a mimi taky spí (a já třeba jako teď sedím u PC)… Ráno se malá budí kolem 7 a já usnu třeba až v 5-6 a pak jsem ráno pěkně protivná… Vůbec nechápu maminy, které u kojení spí, jak to dokážete? Nevíte co s tím?

Další věc je, že malá celou noc kníká. I když spí, tak pořád vydává nějaké zvuky. Nejdřív jsem si dávala špunty do uší, pak mě manžel odeslal spávat do obýváku a malou mě nosí v noci na kojení. Ale ani v tom obýváku nemůžu pořádně spát… Co s tím? Jak dlouho děti v noci kníkají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6
18.8.13 03:54

Ještě chci doplnit, že kvůli slabé poporodní depresii beru Lexaurin na uklidnění. Ale místo abych spala, tak jsem teď vzhůru a brečím, že nespím, když bych mohla… A přes den to rozhodně nedospím, malá mi spí jen v kočáru, takže musíme pořád trajdat po venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
18.8.13 07:19

@Linni Nespíš právě kvůli poporodní depresi. Měla jsem to stejně. Jen jsem teda nebrala léky. To kníkání jsme s manželem řešili ze začátku stejně a když byly malému dva měsíce, dala jsem ho do jeho pokojíčku, aby mi aspoň v noci nekníkal a nehekal do ucha. Trochu to pomohlo. Naučila jsem se postupně spát nebo aspoň ležet kdykoliv malý usnul. Často to nebylo, prvních pár měsíců prakticky pořád řval nebo spal s kňouráním. Takže jsem spávala tak tři hodiny denně a ještě ne v kuse. Pak jsem byla tak přetažená, že jsem nemohla usnout, i když už jsem byla na kolaps. A pak mi začaly pochodovat nervy, brečela jsem a už jsem nebyla schopná usnout vůbec. A tak pořád dokola. Trvalo to do malého deseti měsíců. Postupně se to srovnalo. A já taky.
A rada? Hlavně lež a nic nedělej, i když nespíš a máš nutkaní dělat něco jiného. Časem se naučíš i usnout. Jo a buď ráda, že ti mimčo po ranním kojení usne. Mně od těch čtyř do sedmi ráno obvykle prořval. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
18.8.13 07:27

@Linni S tou nespavostí neporadím, může to možná souviset s tou depresí, ale naše malá taky vydávala různé zvuky ze spaní a já byla pořád vzhůru, vyřešila jsem to tak že když jí byl měsíc dala jsem jí do svého pokojíčku a já slyšela už jen když se hlásila o jídlo, myslím, že ty zvyky přestala dělat kolem 3 měsíce, ale v pokojíčku už zůstala a spokojenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
18.8.13 08:48

Taky jsem měla takové období, kdy jsem po kojení nebyla schopná usnout. Přesně, jak píšeš - večer ok, ale po tom prvním kojení třeba ve 4 jsem pak čučela do stropu. Malému jsou teď 3 měsíce a už je to ok, naučila jsem se u kojení zůstat maximálně v klidu - jen vytáhnout malého z postýlky, sednout na postel, nakojit, nechat zavřený oči, pak jen dát grknout ‚na srdíčko‘ a honem malého zpátky do postýlky a já rychle spát. Zakázat si na cokoli myslet, nepřemýšlet o problémech v rodině, o penězích… já jsem totiž schopná v noci řešit i to, kam a jestli pojedeme příští léto na dovolenou :) A teď už spím většinou dobře. Pomáhá mi taky nechat si ‚dozdát‘ sen, co se mi zdál před kojením případně přemýšlet a přehrávat si děj nějakýho filmu nebo seriálu, na který jsme koukali před usnutím. U tebe je to ale způsobený depresí a chápu, že je těžký v noci na nic nemyslet… ale přesto, netrap se tím, kolik ti ještě zbývá času do rána, kolik hodin jsi už spala apod., zkrátka zkus vypnout a relaxuj, tělo si odpočine i tak, hlavně to nevzdávej, nepochoduj po domě a zkus se tím nenervovat. Doporučila bych taky zajít za psychiatrem, mohl by ti upravit medikaci. Je to podle mě lepší, než se trápit nevyspáním a postupně si z nespavosti vytvořit skutečný problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
18.8.13 08:54

Tak to je divný, já si právě občas beru Lexaurin, protože se po něm krásně vyspim, je to jak bezvědomí :D ale pravda, beru si ho jen na noc, půl tabletky. Jestli ho zobeš i přes den, tak to asi takový účinek nemá :nevim:
Prostě musíš ležet, žádný PC, lež, odpočívej, nemysli na blbosti který by tě nutily přemejšlet…nebo zkus rychlou teplou vanu na uvolnění a honem zpátky do postele :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2638
18.8.13 09:02

Mela jsem to taky tak. Zvuky mi mala vydavala do tri mesicu. Od te doby je klid. Ale poradne jsem se nevyspala 10 mesicu :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25049
18.8.13 09:38

@Linni Co vitamíny? Bereš nějaké? Může to mít za vinu jejich nedostatek:

Tady http://www.darius.cz/…spavost.html čtu:
Při nespavosti může jít také o nedostatek MELATONINU a dalších živin, např. vápníku, hořčíku, některých vitamínů B–komplexu
(např. vitamínu B6 – pyridoxinu), aminokyselin tryptofanu, L-taurinu a L-tyrosinu, kyseliny gama aminomáselné (GABA) aj., resp. těmito živinami lze některé druhy nespavosti léčit a mírnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.8.13 10:16

Děkuji všem za rady a zkušenosti. Za dva týdny se máme stěhovat do nového domu, tak možná zkusím dát malou do vlastního pokojíku. Máme monitor dechu, tak snad to zvládnu (já, malá to zvládne určitě :) ). No a taky doufám, že brzy přestane v noci kníkat, píšete ve 3 měsících, tak to snad už vydržíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí