Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj Všem. Chtěla jsem se zeptat, jak to máte po prodelanem Covidu se spaním… Já měla lehký průběh ale teď zhruba po 30 dnech nemůžu usnout. Už 3 noc usnu tak ve 4 ráno do osmi hodin. Je mi hrozně, jsem unavená ale tělo nemůže spát. Tak jsem se chtěla zeptat, zda to měl někdo podobně a kdy se to srovnalo… jestli vůbec
Měla jsem podobné. Covid s hodně lehkým průběhem a po krátké době přišla nespavost. Následovali krátkodobé psychické problémy, protože jsem už byla vyčerpaná a vystresovana, že zase neusnu. V mezidobí jsem ještě prodělala angínu, kterou normálně nemivam.
Ani nevím, kdy to přešlo, ale přešlo to. Covid jsem měla na podzim a největší nespavou krizi o vánocích. Teď už jsem zase v pohodě.
Zlepšilo se to tak zhruba po dvou měsících. Po třech už to bylo úplně dobré. Nemůžu usnout už jen když mě něco vzbudí v noci, ale to jsem mívala i před tím. Bylo to hodně nepříjemné a vyčerpávající, fyzicky i psychicky.
Přeju, ať se ti spánek brzy srovná ![]()
@Zlatývoči děkuji za povzbuzení… pokud bylo zlepšení až po 2 měsících, tak to budu asi potřebovat prášky na spaní, pac so nedovedu představit že tohle budu zazpívat ještě pár týdnů…
@kristýna mic já jsem si nechala od obvodního napsat prášky na spaní. Když jsem už byla úplně vyřízená nebo věděla, že další den musím být vyspana kvůli něčemu, tak jsem si ho vzala.
Několikrát jsem byla v práci úplně vyřízená, palili mě oči z únavy a v noci jsem zase nemohla usnout. Pracuji v sociálních službách, doma dvě děti na distancni výuce. Musela jsem fungovat a občas si ke spánku pomoci. Ale pamatuji, že o vánocích jsem se regulérní rozbrecela úplně zoufalá, že už prostě nemůžu. Kdyby to nebylo mezi svátky, tak jsem si zaplatila jedno sezení u psychologa, abych se z toho mohla vypovídat. Tenkrát by mi to moc pomohlo.
Já mám taky dvě děti, obě doma a práci na půl úvazku z domova… jestli se nevyspim tak nevím jak budu fungovat.. dneska uvidím a když to bude špatný, tak mi dá kamarádka prášek na spaní
@kristýna mic
Já jsem nespavostí trpěla i před Covidem. Doktorka mně psala Zolpidem. Teď po Covidu se to zhoršilo natolik, že jsem nespala ani s tou tabletkou téměř vůbec. Vzhůru každou noc až třeba do půl šesté. Bylo to šílené, bolela mě z toho strašně hlava, oči. Vleklo se to takto víc než měsíc. Už jsem z toho byla i psychicky v háji. Tak mně napsala místo toho Trittico. A je to podstatně lepší, až na nějaké výjimky.
Mám úplně ten samý problém… Měla jsem lehký průběh. Běžně teď usínám ve 3 ráno, někdy i za svítání a v 6 budíček do práce. Celý den jsem nepoužitelná, je to strašně vyčerpávající, ani bylinky nepomáhají. ![]()
@Lentilka15 mě se to zase po 3 nocích vrátilo do normálu a dnešní noc zase jsem nemohla usnout.. A když jsem konečně usnula, tak to byl takový lehký spánek a furt jsem se probouzela…
Já o víkendu spala krásně a teď taky tohle
A když už, tak velmi lehký spánek. Snad se nám to brzy vrátí do normálu.
Covid jsem prodělala v březnu. Teď trpím nespavostí, nespím už týden, usnu tak na 15 minut a jsem vzhůru. Bylinky nezabírají, jsem vyčerpaná a zoufalá. Kdo nezažil, neuvěří. I přes obrovskou únavu nejde usnout. Někdo mi doporučil Melatonin, tak ho zkusím.
Holky, pokud trpíte nespavostí, zkuste Harmonelo. Znáte? Jsou to česká probiotika na bázi sirupů (dostanou se tak až do střeva, nejen žaludku) a jsou přírodní. Můj strejda měl problém s nespavostí celej život. Teta moje je jeho doktorka. Vždycky, když vyšel novej lék na nespavost, tak mu to hned vnutila a nic. Teď jsem přišla na Harmonelo kvůli synově atopickemu ekzému a pije to jejich černé CBD. Po prvním měsíci mi strejda říkal, že některý noci sice pořád nespí, ale někdy už jo, že už jen to je zázrak. Po druhé lahvičce/měsíci spí už i 3 dny po sobě. Mám z toho děsnou radost
Dokonce jsem četla právě i pocovidové příběhy lidí. Ti k tomu CBD pili ještě colostrum jejich. Pomohlo jim to se „vrátit zpátky“.
Holky jak to u vás dopadlo? Jsem po covidu 14 dní a klasika..usnu až ve 4 ráno (mám 3letou dcerku, která vstává v 6..takže mordor). Dejte prosím vědět ![]()
Ahoj, jsem v procesu ‚dostávání se z Covidu‘ 5 měsíců, aktuálně spím cca 4 hodiny(což je pokrok, ještě v březnu to bylo max. kolem 3), snažím se hodně odpočívat, prý se samo srovná, bohužel Covid poškozuje nervový systém, což prý mívá za následek nespavost, nebo např. deprese. Doktoři mi nepomohli, ani 200km návštěva odborníků na spánek, prostě jde jen o čas a regeneraci těla. Většinou mi pomáhá krom Zolpidemu Sleepnox Forte, nebo Melatonin, Přeji hodně sil ![]()