Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Tak jako ladovat léky fakt ne. Jaký mas pohyb? Zkus nějaký procházky at se unavis. No pomohlo když batole začalo spát celou noc. Já se taky budim a kolikrát nemůžu spát. Koukni na YouTube na hypnozu na uspavani. Mám rada Lajprika. Autogenni meditace na uvolnění tela před spánkem je taky super
Ježíš prášky vůbec! Musíš se pak dospat přes den co to jde.. já taky pořád litaa čůrat a špatně spala a pak jsem ještě nespala dalších asi 6 let, kojila jsem, pak byla zas těhotná a zase kojila do 2,5 let..spíš se nauč odpočívat když je čas, než se cpat sajrajtama. S miminkem to není o moc lepší
ale neboj zvykneš si..
Měla jsem to stejně, poslední měsíc jsem spala asi tři hodiny denně. Bohužel, musíš vydržet ![]()
Já se práškama necpu, za celý těhotenství jsem neměla jedinej prášek na cokoliv kromě těhotenských vitamínů. Ani Paralen jsem neměla. Gynekolog mi řekl, že to nemůže miminku ublížit, když si ho vezmu jednou za čas, že se v těhotenství dává i v nemocnici. Pohybu mám dost, mám psa, hýbu se doma kolem domácnosti, ale nejde mi spát i když se mi chce.
A chce se ti někdy spát? Lehni si, kdykoliv jsi unavená. Dítě nezmiňuješ, takže asi jsi už doma na mateřské a kromě psa jiné povinnosti nemáš? Mně se vždy spalo nejlíp nad ránem a protáhla jsem si to klidně do dopoledne, nebo jsem si lehla po obědě. Noci stály vždycky za prd, víceméně celé těhotenství u všech třech dětí. Léky mě nikdy nenapadlo vzít, ten Prothazin neznám, ale po přečtení letáku bych si ho asi jako těhotná brát nechtěla.
Tak s tím ani nezacinej 😁 jsem ve 30tt, a už asi 2 týdny mě trápí to samý, lítání na zachod a tak, ale nenapadlo by mě to Teda řešit praskama, prostě to k tomu patří, radši budu nevyspaná než do sebe něco cpát. Zkus se třeba nějak zabavit, třeba si vzít knížku nebo tak něco
@Michelle_M píše: Více
Dítě jiné nemám, jsem prvně těhotná, starám se o domácnost, vařím, chodím na dlouhé procházky a ve směs jsem celý den v pohybu, neválím se na gauči. Jen je mi už hrozně z nevyspání a přes den nemám nijak prostor si lehnout a spát. A navíc je furt co dělat. Mám pak strach, že by to bylo v noci ještě horší, když bych spala přes den. Chtěla bych spát hlavně v noci.
U mě nespavost byla u blížícího se porodu. Jak dlouho ti to trvá? Do 37tt věčně ospalá, přes den jsem si zdrimla, v noci spala jak dřevo. A pak ze dne na den jsem spala asi jen čtyři hodin za celou noc, obrovský příval energie i přes den na střídačku s únavou, ale přes den jsem už nezabrala a v noci přerušované ty čtyři hodiny spánku. Porod 38+3, cca po týdnu tohoto rezimu.
Termín porodu mám za ty 3 týdny, ale za týden jdu na vyvolávačku kvůli zdravotním problémům. A myslím si, že mi do té doby tak 2 prášky neublíží, ani miminku. Hlavně jsem ani nic jiného celé těhotenství nebrala. Jen bych se chtěla ještě drobet vyspat. Pak už se nevyspím vůbec.
@Tanado1229 píše: Více
Tak měsíc a půl určitě, jsem teď ke konci 37. týdne, ale jak je to teď už takhle každý den, tak je mi z toho hrozně a štve mi to v noci. Dřív jsem spala tvrdě a cítila jsem se odpočatá. A chci se vyspat i kvůli miminku, aby mělo sílu.
Počkej, až se to narodí, to se nevyspíš možná ještě víc.
@Anonymní píše: VíceČasu na to lehnout po obědě máš hromadu. Ono to neuteče.
zrovna prothazin ti hezky spanek neudela. Usnes, ale rozrusi spankovy cyklus, druhy den se ani nezvednes z postele, ma fakt dlouhy ucinek a pak budes mit jeste horsi problemy s usnutim. Miminovi jeden prasek neublizi, ale ani dobre neudela, stejny vliv jak na tebe a pokazis mu spanek taky.
Zkus meditaci nebo nejakou relaxacni techniku.
Bohuzel nespavost v tehotenstvi, obzvlast takhle na konci, je moc casta - kvuli hormonum, telo se uz chysta.
Ja mela u druhatka tehotenskou insomnii, ty rady typu pridej fyzickou aktivitu by mi byly s prominutim k nicemu, ja byla utahana jak kun z celeho dne s batoletem a proste jsem spat nemohla
Prasky me brat nenapadlo, ani mi nikdo zadne nenabizel, a to jsem dokonce i skoncila na pohoovosti se strasnou migrenou nekde kolem 30tt. Precetla jsem krabici knih a snazila se to nejak prezit. Paradoxne po porodu jsem to vlastne dospavala, sice se mi dite budilo na krmeni docela casto, ale mela jsem ho u sebe v posteli, vzdy jen nahodila prso a spala dal…zlate v porovnani s tim x-hodinovym bdenim predtim ![]()
Hele, tvoje dite, tvoje volba, ja bych ale spis nez prasky odhodila presvedceni typu „pres den musim kdovico delat a CHCI spat v noci“ a proste spala, kdy to jde. Na odpolednim slofiku neni nic spatneho, jen jsme se jako spolecnost nejak rozhodli, ze to neni pripustne…lide na jihu to treba delaji bezne
Nicmene je mozne, ze holt spat nebudes, nevim, co tu nespavist zpusobuje, ale nekdy proste precurat nejde ![]()
Ahojky maminky,
jak jste to měli se spánkem v posledním trimestru? Spali jste? Jdu si lehnout s tím že se mi chce spát a ne a ne usnout. Usnu až po 1,5-2 hod. Pak spím hodinu a budím se na wc. Pak zase usnu a za 2 hod jsem vzhůru a pak znovu a znovu. Ráno si připadám jako pitomá. Mám 3 týdny do porodu. Co Vám pomohlo? A co Prothazin? Můžu si ho občas vzít?