Nespravedlnost ohledně práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.11.21 20:32

Nespravedlnost ohledně práce

Ahoj, jdu si postěžovat.
Před 5 lety jsem měla zájem nastoupit do České pošty - přistěhovali jsme se do vsi, kde hledali postacku. Zaučovala jsem se ( nebyla, ani smlouva ). A za několik dní mi bylo sděleno, že se pošta zůstává, ale centrála ( třídění atd už bude ve městě ) postacky přesouvají do města a místo se ruší - byla to vše pravda.
Teď se objevil inzerát a já se na něj přihlásila. Bylo mi divné, proč mě odmítli. Zeptala jsem se napřímí proč? Odpověď, že mají spoustu zájemců a můžou si vybírat

Pošta má pořád u nás místa, ať jako řidič, postacka po svým :mrgreen:,nebo teď brigády před Vánoci. Kamarádka tam dělá, prý pošta nedává smlouvy, má DPP a 110 Kč/h. Ale lepší než nic jsem si říkala… Než se něco jiného najde. Kamarádka se teda na ně ptala a vedoucí jí řekla doslova: že já ne.

Nic víc ji neřekli. :nevim: nevím, beru to osobně. Tím, že mám titul si říkám, že to snad není 8o 8o 8o bylo by to uhozené, když chce člověk dělat tak dělá co zrovna je v nabídce…a upřímně raději půjdu na poštu než za kasu, anebo do fabriky. :poblion:

Parodn za chyby, ale jsem docela z toho v šoku 8o :think: Prosím anonym, jinak smazat

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21991
13.11.21 20:41
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si postěžovat.
Před 5 lety jsem měla zájem nastoupit do České pošty - přistěhovali jsme se do vsi, kde hledali postacku. Zaučovala jsem se ( nebyla, ani smlouva ). A za několik dní mi bylo sděleno, že se pošta zůstává, ale centrála ( třídění atd už bude ve městě ) postacky přesouvají do města a místo se ruší - byla to vše pravda.
Teď se objevil inzerát a já se na něj přihlásila. Bylo mi divné, proč mě odmítli. Zeptala jsem se napřímí proč? Odpověď, že mají spoustu zájemců a můžou si vybírat

Pošta má pořád u nás místa, ať jako řidič, postacka po svým :mrgreen:,nebo teď brigády před Vánoci. Kamarádka tam dělá, prý pošta nedává smlouvy, má DPP a 110 Kč/h. Ale lepší než nic jsem si říkala… Než se něco jiného najde. Kamarádka se teda na ně ptala a vedoucí jí řekla doslova: že já ne.

Nic víc ji neřekli. :nevim: nevím, beru to osobně. Tím, že mám titul si říkám, že to snad není 8o 8o 8o bylo by to uhozené, když chce člověk dělat tak dělá co zrovna je v nabídce…a upřímně raději půjdu na poštu než za kasu, anebo do fabriky. :poblion:

Parodn za chyby, ale jsem docela z toho v šoku 8o :think: Prosím anonym, jinak smazat

A ty se na něco ptáš nebo si opravdu jen stěžuješ?

To se stává, asi jsi tam někomu nesedla. Obsazování volných míst je hodně záležitost vzájemných sympatií a “zapadnutí” do kolektivu (což personalista obvykle dokáže odhadnout), takže holt ses prostě nehodila. Nebo jsi třeba nesplnila nějaké předpoklady ani o tom nevíš :nevim: zeptej se přímo vedoucí a neřeš to přes kamarádku – tím budeš mít okamžitě jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
13.11.21 20:49

Že je místo volné neznamená, že vezmou každého kdo se přihlásí. Přiznej si, že tě tam nechtějí a najdi si jinou práci.
Chápu, bereš si to osobně a mrzí tě to. Mě před lety poslala ženská domů, ani neviděla jak pracuji, přijal mě její kolega. Tehdy mě to mrzelo, ale dneska jsem ráda, že to nevyšlo.

• Citovat
  • Upravit
1439
13.11.21 21:02

Moc tomu nerozumím… Ale Ceska posta to je snad ten nejhorsi zamestnavatel pod sluncem.. Vykasli se na to. Kdybych potřebovala nejakou nouzovku, sla bych do Lidlu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
13.11.21 21:03

Bohužel, ale to je hnusná realita pracovních pohovorů. Může v tím být cokoliv, ale většinou jsou to osobní věci. Třeba se tě báli, že někoho profesně ohroziš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.21 21:08

Personalistka mě nikdy neviděla :think: a rozhoduje o tom ona. A jak jsem psala obchody(Markety) a fabriky opravdu ne.

Je pravda, že vedoucí posty ve městě znám, ale nevím, zda když bych za ní zašla zda by prakticky ona mohla obejít personalistiku, která má na starosti nábor pro kraj( nebo asi tak, prostě 90% inzerátu je s odkazem na její jemno)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.21 21:11

Dodám, že vedoucí posty ve městě znám. Ne vedoucí, se kterou mluvila kamarádka - dělá na vsi na okresu. A pokud se nepletu zmiňovala jméno právě jméno personalistiky

• Citovat
  • Upravit
390
13.11.21 21:13

Vedoucí pošty znáš no tak asi i ona resi s personalistikou co tě neviděla že ty ne…si jím holt nesedla a nějak nechápu, že to řešíš ještě po5 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
13.11.21 21:13
@Anonymní píše:
Dodám, že vedoucí posty ve městě znám. Ne vedoucí, se kterou mluvila kamarádka - dělá na vsi na okresu. A pokud se nepletu zmiňovala jméno právě jméno personalistiky

Nechceš se smířit s tím, že tě tam nechtějí?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.21 21:14

@Agusaguss 8o Vůbec si nepochopila co píšu, ale dobrý dík za odpověď

• Citovat
  • Upravit
390
13.11.21 21:16

Ale di ty pochopila, že si jim nesedla a ty se tam furt cpeš i po5 letech😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.21 21:16

@Jolka86 holky, my se nechápeme. Na mám od vedoucí posty ve městě, protože se známe info, že kdykoli budu potřebovat místo mám se ozvat :mrgreen: nikdy jsem toho nevyužila. Vždy jsem šla cestou náboru, který má na starosti jistá paní… Jméno uvádět nebudu personalistka sídlící někde v Praze. Vedoucí posty u nás s náborem nemá co dělat :nevim:

Stejně tak když jsem se pak náhodou hlásila do jiného města, kde tato personalistka nábor neřeší - inzeráty jsou na někoho jiného, tak mě najednou vzít chtěli.

• Citovat
  • Upravit
25008
13.11.21 21:17

Vykašli se na ně. Jdi tam, kde o tebe stojí. Bych se nevnucovala. Máš přece nějakou hrdost. A jestli jsi ochotná pracovat, kvalitní místo se najde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44179
13.11.21 21:17
@Anonymní píše:
Personalistka mě nikdy neviděla :think: a rozhoduje o tom ona. A jak jsem psala obchody(Markety) a fabriky opravdu ne.Je pravda, že vedoucí posty ve městě znám, ale nevím, zda když bych za ní zašla zda by prakticky ona mohla obejít personalistiku, která má na starosti nábor pro kraj( nebo asi tak, prostě 90% inzerátu je s odkazem na její jemno)

Personalistka Tě nemusí vidět, umí hodně vyčíst z životopisu a motivačního dopisu, další pokyny dostávají od zaměstnavatele. Jsou na toto vycvičeni a měli by mít odhad.

Mohou s Tebou mít nějakou negativní zkušenost, proč Tě tam už nechtějí.
Normálně hledej práci jinde :nevim:

Pokud máš podezření na nějakou podjatost, můžeš to nechat přešetřit na inspektorátu práce-ale zaměří se spíš na to, jestli výběrové řízení probíhá v souladu se všemi předpisy než na to, proč zrovna Tebe nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
13.11.21 21:19
@Anonymní píše:
@Jolka86 holky, my se nechápeme. Na mám od vedoucí posty ve městě, protože se známe info, že kdykoli budu potřebovat místo mám se ozvat :mrgreen: nikdy jsem toho nevyužila. Vždy jsem šla cestou náboru, který má na starosti jistá paní… Jméno uvádět nebudu personalistka sídlící někde v Praze. Vedoucí posty u nás s náborem nemá co dělat :nevim:Stejně tak když jsem se pak náhodou hlásila do jiného města, kde tato personalistka nábor neřeší - inzeráty jsou na někoho jiného, tak mě najednou vzít chtěli.

Tak jestli ti nevadí, že budeš „tlačenka“ vem místo přes vedoucí. Já bych šla jinam.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat