Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj, mam dalsi prosbu o radu
mam doma 24denni mimcom, je to kluk pres 4kg jsme na UM ted jsme na 120ml asi uz tyden ale jak se naji tak pak breci a strka si rucicky do pusinky a taha, takze ma jeste hlad
ale ja nevim jestli je dobry mu zase pridavat. je normalni ze ma takhle hlad? ji tak po 3-4hodinkach
Já mam za to,že malej toho tolik nesnědl,ale jinak jsem mu dávala UM jak potřeboval snažila jsem se dodržet dávkování na obale,ale zkus čaj a uvidíš.
no ja uz jsem vyrizena, nejradsi by jedl kazdou hodku tak litr nejlip
tak jsem mu ted dala caj a je klid ale uvidime na jak dlouho ![]()
Maxík, když byl v tomhle věku, jedl nadtabulkově…prostě jsem mu dala o něco víc. Ten návod je doporučení, ne dogma ![]()
jenze me prijde uz i tech 120 na jeho vek docela dost
ted vythnul 40 caje a uz zase rve a ma ruce v puse, se zblaznim asi mu fakt budu muset pridat
ahojky…já mam doma taky takoveho otesanka…pri propousteni z porodnice uz jedl 100ml kolem mesice 120-140ml ve dvou mesicich 150-170ml a nyni jsou mu tri mesice a papa neco kolem 180ml…jeho porodní vaha byla 4700g..ptala sem se doktorky a ta řekla, že to byl hypertroficky novorozenec, ze ten ma trosku jine tabulky…Ze pribejva v norme…takze ja bych mu zkusila trosku vic dat…Kuba to nekdy vyzunkne cele a nekdy mu tam treba zbyde i 40ml…
no nase porodni vaha byla 3,95
a pri propousteni jsme meli 3,70
kdyz jsme odchazeli tak papkal 50ml ale doma se mi nak „rozezral“ a to fakt doslova
taky mi behem tydne pribral skoro pul kg, doktorka nastesti nic nerikala tak je to asi dobry. no jo tak mu pridam, nebudu ho trapit hlady. myslim ze za mesic uz mu nebudu mit davat zceho pit
pak na tu jeho davku jedine kybl
Ahoj, taky bych zkusila přidat a uvidíš, jak to bude vypadat
Kluky jsem měla netabulkový, ti se do normy nevešli, příjem byl větší, holčičky (ač jedna s porodní váhou 4.25kg), jedly podprůměrně
Čajem bych nešidila, je to pak o ničem, nezasytí ho, bude přepitý a mohl by zvracet ![]()
hmm ,sáním se děti taky uklidnují ,takže možná to není tak úplně hlad .Poradila bych se s lékařkou .Byli jsme na tom stejně a právě to nám lékařka řekla ,že překrmování není dobré ,že z toho dítě může mít zažívací problémy a ledviny se taky docela nadřou .Tak jsme dávali doporučené dávky vypočítané podle jeho váhy a pokud si chtěl cucnout tak dudlíka ,no ze začátku samozřejmě řval ,ale nakonec se vše zlepšilo ,prootže se došlo na to ,že pil ,protože ho bolelo bříško a jak jsme ubrali tak ho přestalo bolet a už pak tolik nepil -no doufám ,že to bylo srozumitelné .
toho ja se prave bojim abych ho moc neprecpavala
myslim ze tech 120 je tak akorat, ale on pak prave breci a dudlika mi plive ven a nechce spat. zkusim pridat tak 10ml snad to pozna ![]()
Tak náš Lukášek v půl roce, když jsem dokojila pil 250 ml a vypil je..
Prostě to byl hladovec a nevidím důvod, proč bych mu odpírala
Dneska je to samozřejmě srovnané a mlíčko má jen ráno a večer a ani už tolik nevypije..
market.s.87 píše:
toho ja se prave bojim abych ho moc neprecpavalamyslim ze tech 120 je tak akorat, ale on pak prave breci a dudlika mi plive ven a nechce spat. zkusim pridat tak 10ml snad to pozna
Hale kdyz ti plive dudlicek a nechces u nej stat a dret ho,tak prehni plinku na takovej malej platek, dej mu ji pred dudlik a zaztrc za krk…poradila mi to doktorka v nemocnci, kdyz sel na operaci a nemohl papat a dudlik mu neustale padal a padal, ta plinka mu dudu pridrzi ![]()
KLOVASKA: ty jo to me nenapadlo, ja mu to vzdy nak zapru plysakem nebo tak ale stejne mu to drzi jen chvilku nez otoci hlavu jinak
tak dekuji za tip, urcite vyzkousime ![]()