Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den, přestala jsem kojit, ale prsa se mi stále bolestivě nalívají, jak tomu zabránit? Kdy se přestane MM tvořit? ![]()
A proč jsi přestala kojit?Měla jsi k tomu závažné zdravotní důvody?Pokud ano,tak se domluv s lékařem,by předesal léky na zastavení tvorby mléka.
Za pár dní by s eto mělo srovnat, mlíko se tvoří na základě poptávky, takže pokud žádná není tak se pomalu přestane dělat. U mě to trvalo asi tři dni, kdy to fakt bolelo, pak už dobrý. Ale já jsem přestávala kojit až když se mladej odstavil na 9 měsících a předtím už jsem kojila jen ráno a večer. Tak třeba to bude u tebe trvat dýl. Kdyžtak si dojdi k lékaři pro léky na zastavení laktace, nebo jsou i homeopatika na zastavení laktace, ale ani jedno nemám odzkoušený ![]()
i kdybys neměla vážné problémy ,kvůli kterým jsi přestala kojit ,zajdi si na gyn .a tam ti dají tabletky po kterých laktace ustoupí .Jako nekojit není zločit a ty tabletky jsou nejrychlejší .Jinak můžeš zkusit moc nepít ,neodstříkávat ,a stahovat prsa ,ale to nezabírá vždy .
Prsa taky stáhni, jinak jak radili holky dojdi si na gyndu a tam ti dají léky.
lasička1 píše:
A proč jsi přestala kojit?Měla jsi k tomu závažné zdravotní důvody?Pokud ano,tak se domluv s lékařem,by předesal léky na zastavení tvorby mléka.
Nejspíš proto, že je to dospělá, svéprávná ženská a bylo to její rozhodnutí.
lleennttiillkkaa píše:lasička1 píše:Nejspíš proto, že je to dospělá, svéprávná ženská a bylo to její rozhodnutí.
lleennttiillkkaa píše:lasička1 píše:Nejspíš proto, že je to dospělá, svéprávná ženská a bylo to její rozhodnutí.
Já tu otázku lasičky teda chápu, protože je důležité, jak a z jaké frekvence kojit přestala o to teda šlo si myslím… Jako jestli není možnost přestat kojit postupně, třeba každý týden ubírat jedno kojení ze dne a mohlo by se to obejít bez nějakého bolestivého nalívání a zánětů, já přastávala kojit po zavedení příkrmů vlastně taky pomalu postupně, skončila jsem když bylo malé rok - to bylo už jen jedno kojení denně a nekonalo se žádné nalití, bolest, nic, jen asi třetí den trochu pnutí, ale v pohodě.
Jinak teda nejjistější a nejrychlejší bude něco od doktora, v domácích podmínkách šalvějový a prý i mátový čaj, nepít hektolitry vody, případně trošičku odstříknout do úlevy. Stahovat prsa už se nedoporučuje, právě se tam může nějaká ta žláza a bůhvíco „přiskřípnout“ a je to horší než jen nalití.
též nemám ráda odsuzování nekojících mamin. Já kojit chtěla a nemohla a malej je velkej,zdravej a spokojenej. Jináč studený obklady atd…mi moc nepomohly
jsem pro zajít na gyndu
ahoj, ja jsem dostala leky, jsou to 2 tabletky… brala jsem to na pulky… ![]()
lasička1 píše:
Taková reakce mě vždycky nadzvedne ze židle… ![]()
Taky jsem na gynde dostala tabletky, jsou 2, bere se pulka a za 12 hodin, 24 hodin a 36 hodin dalsi. Zastavily laktaci spolehlive ![]()
Zkus jen lehce odstříknout do úlevy. A tu šalvěj.
(Pokud se ti teda nechce na tu gyndu
)
Jak je to dlouho, co jsi přestala?