Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, náš Max jedl 120 ml už ve 14 dnech, nedalo se to zastavit, byl to nenažránek
Dr. nám pořád zakazovala, ať mu nepřidáváme, ale nedalo se to, nebudu ho trápit hlady. Takže jsme tomu nechali volnej průběh, pil tak 150 a mezitím 100 čaje. Není tlustej, jen je to hold velkej chlap (778O g, 67cm, 4 měs.)
Renata.H píše:
Ahoj, náš Max jedl 120 ml už ve 14 dnech, nedalo se to zastavit, byl to nenažránekDr. nám pořád zakazovala, ať mu nepřidáváme, ale nedalo se to, nebudu ho trápit hlady. Takže jsme tomu nechali volnej průběh, pil tak 150 a mezitím 100 čaje. Není tlustej, jen je to hold velkej chlap (778O g, 67cm, 4 měs.)
¨No velkej chlap, taky jednoho mam doma
před 14 dněma měl Kuba 8,41kg, 66cm a to mu byli tři měsíce
Ale prej vše vpořádku ![]()
Já mám zase absolutně nenasytnou dceru
Fakt papá hrozně moc. Sice po jídle vydrží 3 hoďky, ale je přesná… Teď pije 180ml - jednu dávku, ale pila i 210ml a to moc přibrala, tak jsem jí na doporučení dr zase trochu ubrala
Každý mimčo je jiný a tabulky jsou pouze orientační. Zkus se poradit s dr. Ta ti řekne kolik je maximum na jeho věk ![]()
Market-promiň ale musím reagovat
protože podobných otázek je tolik!docela mě to irrituje,jak se pořád prosazuje kolik má dítě vypít a kdy,je to přeci jeho žaludek a ne podle tabulky,ne?
mám tři holčičky,přičemž nejstarší Kájince byly čtyři roky..tu jsem nekojila vůbec,prostřední Terezku chvíli a nejdýl nejmladší Gábinku-to na vysvětlenou,že s UM mám zkušenosti
takže mě holky pily odmalička 120-150ML a to si myslím dokonce ještě předtím než jim bylo 8 týdnů..taky jsem se nejdřív bála dávat jim víc,doktorka mi radila jen 90Ml,ale malá mi brečela,tak jsem jí dala ještě a najednou byl klid..podívej se,oni na to mají tabulky kolik by dítě mělo vypít,ale máš hlad ty nebo tvůj chlapeček?
řiď se miminkem..někde jsem četla že nekojený mimčo má být krmený stejně jako kojený-dle potřeby,kdy chce a kolik chce
já sama za sebe říkám-strká si ručku do pusy,asi má hlad..když ti nebude blinkat nebo zvracet nebo ho nebude bolet bříško,tak dávka mléka i větší mu zjevně nic nedělá..tímhle jsem se řídila a holky byly spokojený a hlavně NAJEDENÝ…prostřední Terynka má teď ve dvou a půl letech 12 kg,ale jako měsíční mimčo vypila 150 ML nutrilonu jako nic ![]()
důvěřuj sama sobě a tvýmu chlapečkovi,teď roste nejvíce
držím palečky ![]()
Hejhulka25: ahoj, dekuji za nazor
. od vcera davame 150 a necham ho at vypije co chce, nekdy to vypije cely a nekdy necha treba 40
nebudu ho preci trapit hlady a jak rikas jsou to jen tabulky a kvuli nim ho nenecham bulet a pomalu si snist ruku ![]()
market
přesně tak,když to nesní,nevadí
sám si řekne neboj–držím palečky ať roste a dělá ti samou radost ![]()