Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Stevia píše:
Já nemyslím, že to jsou neštovice…
Takhle velká holka už by těch pupenů měla mnohem víc, navíc vypadá ten pupínek jinak…
moje dcera měla 6! neštoviček a žádnou teplotu, nicméně to na 1000 % neštovice byly
@Květinka.kvitek píše:Hmmm…:-D Ok, tak podle toho taky nic nepoznáš…:-D Tak ti zbývá jen kontrolovat ty pupínky:-)
@Jakaku jsme týden po (nemoci) teplota rýma kašel práve.
@Květinka.kvitek píše:
@Jakaku jsme týden po (nemoci) teplota rýma kašel práve.
@Květinka.kvitek ukažte paní doktorce i to znaménko, co má dcera dole na zádech - vypadá dost tmavé, ať to zkoukne odborným pohledem
@stinga píše:
moje dcera měla 6! neštoviček a žádnou teplotu, nicméně to na 1000 % neštovice byly
Bral mudr krev na protilátky? nebo podle čeho to víš na 1000%?
Nerýpu, jen u posledního podobný průběh a první dva klasika…
@Stevia píše:
Bral mudr krev na protilátky? nebo podle čeho to víš na 1000%?
Nerýpu, jen u posledního podobný průběh a první dva klasika…
celá školka měla neštovice, já se bála, jak budeme mít zkažené Vánoce a proběhlo to v úplné pohodě
@stinga máme od miminka stejneho pediatra, zkoumalo se to už když byla malá. Akorát se to zvětšuje sni
,jiné znaménko zůstane malé ale čím víc Kačenka roste tím víc sní roste i znaménko. Ale údajně je to vše v pořádku. Tak jsem zvědavá jestli se pupínky nalejou. Má je namazané teďka jsem byla v pokojíčku a má další dva na nohou že bych je přehlédla ![]()
@Květinka.kvitek ty a hlavně miminko jste v bezpečí. Kdyžtak počítej, že to chytí všechny děti. Neštovice léčí symptomaticky, takže stačí k lékaři hlásit. A do školky, školy určitě zavolej. Ale podle fotek si nemyslím, že to jsou.
Poštípaní a hodně jsme byli mockrát. I takhle druhý den víc. Taky jsem myslela, že na nás došlo s neštovicema
Akorát jsem byla poštípaná vždycky nejvíc já a neštovice jsem prodělala
@Květinka.kvitek @Fiducia za mně též jsou to typické neštovice
@Fiducia teď jsem s toho blázen i tak jsem ji to všechno namazalmpudrem má jich víc jak 25 tich pupínků pak jsem to přestala počítat
kdyby to neštovice byli, bylo by fajn kdyby to měli všechny děti naráz. Než přijde miminko, aby to pak nemělo miminko i starší děti by mě piclo
![]()
@stinga Má mamka to teda taky říká že to jsou neštovice že jsme s bráchou také takhle začínali 3 týdenní kůru. Ale vice hlav více moudrosti ![]()
@stinga píše:
Bacha na to, pokud měla takhle mírný průběh, nemusela si vytvořit protilátky
@Květinka.kvitek sleduj ty pupínky a uvidíš. Když se nalijou, je to jasný. Taky se jí to mohlo vyrazit teď z toho horka, zvlášť jestli je po nemoci.
Příspěvek upraven 18.06.21 v 21:50
@Kvestorka samozdrejme je to možné budu to sledovat děkuji za radu
@Květinka.kvitek jo, to chápu. Já se vždycky děsila, že mi dcera přinese neštovice, nebo jinou radost, když byli mladší mimina ![]()
Jak říkám, za mě to na neštovice nevypadá, a rozhodně to není důvod k návštěvě pohotovosti. Kdyžtak telefonická konzultace, kdyby to bylo jo hodně. Mají i pojišťovny asistenční služby, lékař na telefonu, přes víkend se může hodit.
Ale kdyby byly, tak ať jsou rychle pryč ![]()
Tak u mně neštovice takhle vypadaly a bez rýmy a s úplně mini teplotou. Takže za mně to jsou ony. Nechci stresovat, ale jestli jsi měla v dětství hodně mírný průběh, můžeš chytit znova, já je v těhotenství chytila, ale jestli už jsi ke konci, tak to neva. U mně to bylo i v první půlce těhotenství bez následků (ale stresík byl, to teda určitě).
Ahoj třeba to pomůže. Dcera má za sebou neštovice, měla je loni v prosinci a diky tomu, že jsem to dokumentovat, tak posílám jak vypadal výsev prvních dnů. Dcera byla zcela bez teplot, nachlazení a horečky. Za to já je dostala po druhé…