Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky potřebuji radu, než pojedu na pohotovost
. Připadá mi to jako neštovice co vám? Včera jen dva pupínky možná tři, myslela jsem že komáři. A dneska tohle. Začínám mít strach
. Děkuji za radu zkušenější maminkám
![]()
A z ceho mas strach? Normalni nestovice. Nikam nejezdi, v lekarne kup pudr plus neco na svedeni a v pondeli zavolej doktorce.
@xkoup21 mám tři děti čtvrtý na cestě
hold jsem plasan takže v pohodě jen mazat pudrem něco na svědění a v pondeli zavolám k dr a do školy toť vše? ![]()
Přikláním se spíš k těm štípancům. Ale i kdyby to neštovice byly, tak na pohotovost bych nejela - není důvod.
@Květinka.kvitek píše:
@xkoup21 mám tři děti čtvrtý na cestěhold jsem plasan takže v pohodě jen mazat pudrem něco na svědění a v pondeli zavolám k dr a do školy toť vše?
Tys neštovice prodělala? Pokud ne, tak v těhu je to problém…A ostatní děti? Počkala bych do pondělka a pokud se fakt vysypou, zavolala bych k doktorce a domluvila se, co dál. Pokud by to byly neštovice, asi by měly zůstat doma všichni sourozenci a ano, dala bych to vědět i do školy…
@Květinka.kvitek jo, na 99 % jsou to neštovice, netřeba plašit ani jezdit na pohotovost, kup tekutý pudr v lékárně a když by se objevila horečka, tak běžně Nurofen, nebo co doma používáte při horečce - neštovice se nijak neléčí, jen klidem v posteli
Prosímtě smaž tu druhou fotku ![]()
Podle mě to neštovice nejsou. Na některých místech je zřetelný důlek, vypadá to jako štípance.
Varicela typicky začíná na hlavě, rudý svědivý skvrny z kterých se nalijou puchýře. Výsevu předchází celkový příznaky virozy, únava, teplota, bolest hlavy.
Máš obavy o miminko? Jestli jsi neštovice měla, tak nemusíš ![]()
Hlavně ale nikam nejezdi. Rozhodně ne pohotovost, co tam? A jestli k pediatrovi, tak tam nejdříve zavolej.
Já nemyslím, že to jsou neštovice…
Takhle velká holka už by těch pupenů měla mnohem víc, navíc vypadá ten pupínek jinak…
Ano já neštovice jako dítě prodělala, jinak žádné z nich děti ne. Druhá fotka smazána. Jinak jsem totální lajk, a tady se asi taky nikdo z maminek neshodne tak už nevím
.. máme všude v zástrčkach proti hmyzu ale vždy si cestu najde samozdrejme.. ale komáři od nohou po tvar? Hlava? Prohlédni zítra, máme dlouhé vlasy pod zadek těžko se v tich hustých vlasech hledá
.
@Stevia Má jich více mezi stehny asi 3 v podpaží na rukou, ale nohy jsem fotit nechtěla byla bez gaček
.
@Květinka.kvitek píše:
Ano já neštovice jako dítě prodělala, jinak žádné z nich děti ne. Druhá fotka smazána. Jinak jsem totální lajk, a tady se asi taky nikdo z maminek neshodne tak už nevím.. máme všude v zástrčkach proti hmyzu ale vždy si cestu najde samozdrejme.. ale komáři od nohou po tvar? Hlava? Prohlédni zítra, máme dlouhé vlasy pod zadek těžko se v tich hustých vlasech hledá
.
Tak jestli to jsou nebo nejsou neštovice se sice neshodneme, ale že není důvod k obavám se shodujeme… Tak to sleduj a v pondělí budeš chytřejší. Jestli jsou to neštovice, tak by neměla dcera chodit na sluníčko.
@Jakaku Samozdrejme celý víkend nepustí nohu z baráku, pokud v pondělí bude celá tak je to asi jistý. Stejně zavolám k dr a raději ani zadeju když mi řekne ad přijedu pro jistotu. A Těhu to tedy neublíží?
Nestovice maj vprostred vodnatej puchejrek a zacinaj obvykle na trupu.
@Květinka.kvitek píše:
@Jakaku Samozdrejme celý víkend nepustí nohu z baráku, pokud v pondělí bude celá tak je to asi jistý. Stejně zavolám k dr a raději ani zadeju když mi řekne ad přijedu pro jistotu. A Těhu to tedy neublíží?
Ne, pokud jsi je prodělala, nemusíš se bát. A když během víkendu zjistíš, že jsou to fakt jen štípance, tak dceru nemuč v tomto počasí doma
Ty pupínky by se začaly nalívat tekutinou…dcera by asi měla i nějaké jiné příznaky…únava, rýma…