Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když se sama opalujes nahoře bez před cizími lidmi na pláži, tak mi přijde absurdní chtít po dceři aby se styděla doma.. Prehanis to.
Já čekala, že lítá doma s frndou venku a ty řešíš prsa?
Já kdybych měla pevná prsa, tak bych podprdu ani ven nenosila. My doma taky chodili třeba jen v kalhotkách a tričku. Nemůžu si pomoct a nechci abys to vzala útočně, ale nežárlíš na svou dceru? Skoro mi to přijde, jako kdyby manžel nebyl její otec a ty prostě žárlíš
@Anonymní píše:
No, ono je těžký jí říct, ať se ona obléká, když mladší tak taky běhá, navíc když byly ty největší hice, tak i manžel sedí u televize bez trička…No jo, jenže manžel je chlap a mladší dcera opravdu ještě děcko. A tím se dostávám na ten nejtenší led, protože tím bych jí vlastně řekla, že stydět se má jen ona, protože je žena. A to právě nechci. Já se před rodičema neukazovala a co vím od známých, tak jejich dcery taky tak otevřené nejsou. Docela mě klidňuje, že tu některé píšete, že znáte podobné případy, třeba je fakt jen jiná doba…O všem se mluví, s tou menstruací stačí i ty věčné reklamy na vložky a tampony. Tím mě mimochodem taky dcera dostala, když tady měla 2 spolužáky a spolužačku a ony jako holky před těma klukama řešily, že ta druhá nebyla dva dny předtím ve škole, protože jí bylo blbě kvůli menstruaci. Asi stárnu, ale my tohle před klukama nerozebíraly
Pokud pro tebe je její nahota doma nepříjemná, tak máš pochopitelně právo mluvit o tom, že to pro tebe je nepříjemné a jestli může být ohleduplná a nosit tričko. tím v ní nevyvoláváš stud, ale posiluješ solidaritu - totiž bude dělat něco, co není moc nepříjemné, ale trošku jo, proto aby ses cítila lépe.
To že menstruaci nevnímá jako hambu a stigma je skutečně jedinně dobře. A je to známka toho, že si v ní zbytečný stud svou výchovou nevzbudila.
@vejilka
V kalhotkách se za totáče trávila i dovolená u vody. Moc pěkné.
![]()
Me by to teda vadilo hodne, tedy ne prebehnuti z koupelny nebo tricko a pod nim nic. To mi prijde v pohode. Ale chodit doma bezne vysvlecena mi normalni neprijde. Ja bych ji vysvetlila, ze se nema zac stydet a jsi rada za jeji duveru, ale ze uz je velka holka a intimni partie se vhodne zakryvaji. Je to o nastaveni rodiny, ale tobe to evidentne nevyhovuje.
Neřeš to
Prostě se doma cítí dobře, tak si udělá pohodní, přijde mi že jí zbytečně sleduješ, viz ta vložka ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, podle prispevku s tim z cele rodiny ma problem akorat zakladatelka, tak nemela by spis respektovat ona, ze to ma zbytek rodiny nastaven jinak?
No nevim, kdyby tohle delal 17ti letej kluk a lital doma s houpajicim pindourem, taky by to mela respektovat?
boze, snad to zadnej nedela, z ty predstavy na me jdou mdloby a smeju se zaroven
.
Ale chapes jak to myslim ![]()
Tak jí nečum mezi nohy, není ti nic po tom kdy má menses
Přijde mi že jenom žárlíš.
@Anna85 píše:
No nevim, kdyby tohle delal 17ti letej kluk a lital doma s houpajicim pindourem, taky by to mela respektovat?boze, snad to zadnej nedela, z ty predstavy na me jdou mdloby a smeju se zaroven
.
Ale chapes jak to myslim
Tak zakladatelka dcera má doma triko a kalhotky. To mi nepřijde jako pohorsujici. Já chodím doma bez podprsenky běžně a to jsem stará parketa.
@Anna766 píše:
Tak zakladatelka dcera má doma triko a kalhotky. To mi nepřijde jako pohorsujici. Já chodím doma bez podprsenky běžně a to jsem stará parketa.
No v zimě,psala zakladatelka,ale celý léto že lítala doma jen v kraťasech bez ničeho,jsem pochopila. Což teda mě by vadilo dost.
Určitě na ni nežárlím, to ne. Ale je fakt, že já se před svými rodiči neukazovala, oni přede mnou taky ne. Menstruace se nerozebírala. A když na mě přišla s tou masturbací, červenala jsem se až za ušima, jenže já si právě uvědomuju, že tady to svazování prudérností může uškodit, už jen kvůli nechtěnému těhotenství, pohlavním chorobám…tak jsem ji trpělivě vyslechla. No je mi trapné, že se musím ptát jiných, co by dělali na mém místě. Jako matka chci hlavně, aby byla spokojená, že se já z něčeho červenám je můj problém a pro dobro svých dětí asi přežiju skoro cokoli. Asi bych ybla nejradši, kdyby mi tu co nejvíc lidí napsalo, že je to normální a já nemusela mít v hlavě semínko pochybnosti, že není ona normální.
@Anna766 píše:
O tom taky nemluvim, ale psala ze kolikrat se projde i bez toho trika ![]()
@Anna85 píše:
No nevim, kdyby tohle delal 17ti letej kluk a lital doma s houpajicim pindourem, taky by to mela respektovat?boze, snad to zadnej nedela, z ty predstavy na me jdou mdloby a smeju se zaroven
.
Ale chapes jak to myslim
No nápodobně,mám dva a v tomhle věku přede mnou teda nahý nelítali,mě by to vadilo. Asi žárlim nebo co.
Stejně jako si nedovedu představit,že před nima lítám do půl těla nebo dokonce jinak,já.
@Šarlota4 píše:
Me by to teda vadilo hodne, tedy ne prebehnuti z koupelny nebo tricko a pod nim nic. To mi prijde v pohode. Ale chodit doma bezne vysvlecena mi normalni neprijde. Ja bych ji vysvetlila, ze se nema zac stydet a jsi rada za jeji duveru, ale ze uz je velka holka a intimni partie se vhodne zakryvaji. Je to o nastaveni rodiny, ale tobe to evidentne nevyhovuje.
Asi tak.