Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Určitě na ni nežárlím, to ne. Ale je fakt, že já se před svými rodiči neukazovala, oni přede mnou taky ne. Menstruace se nerozebírala. A když na mě přišla s tou masturbací, červenala jsem se až za ušima, jenže já si právě uvědomuju, že tady to svazování prudérností může uškodit, už jen kvůli nechtěnému těhotenství, pohlavním chorobám…tak jsem ji trpělivě vyslechla. No je mi trapné, že se musím ptát jiných, co by dělali na mém místě. Jako matka chci hlavně, aby byla spokojená, že se já z něčeho červenám je můj problém a pro dobro svých dětí asi přežiju skoro cokoli. Asi bych ybla nejradši, kdyby mi tu co nejvíc lidí napsalo, že je to normální a já nemusela mít v hlavě semínko pochybnosti, že není ona normální.
Ja to mela s rodici stejne jako ty.
Mam doma kluka a dceru teprve cekam, ale uz ted vim,ze by mi to taky vadilo.
Ale urcite to neni o tom,ze by tvoje dcera nebyla normalni. Je to proste o nastaveni v ty rodine. Myslim,ze vetsina ti tu uz napsala,ze je to v pohode, takze muzes byt v klidu ![]()
@Sworley píše:
No v zimě,psala zakladatelka,ale celý léto že lítala doma jen v kraťasech bez ničeho,jsem pochopila. Což teda mě by vadilo dost.
Pochopila jsem že bez podprsenky, to jsem pochopila blbě?
Tak jsem to šla přelouskat znovu a už vidím že jsem to pochopila blbě, tak to pardon.
Tak úplně bez ničeho je to už i na mě moc.
@Anna85 píše:
No nevim, kdyby tohle delal 17ti letej kluk a lital doma s houpajicim pindourem, taky by to mela respektovat?boze, snad to zadnej nedela, z ty predstavy na me jdou mdloby a smeju se zaroven
.
Ale chapes jak to myslim
Tak to zase ne, pipinu ona neukazuje. Je prostě a jen vysazená na to, být nahoře bez. Je hubená, prsa poměrně malá, tak jsem i přemýšlela, že v sobě prostě ženskou nevidí. Až jsem si říkala, aby neměla poruchu sebeidentifikace. Ale zase jinak má spíš dívčí zájmy, na holky si myslím, že taky není…
@Anonymní píše:
Tak to zase ne, pipinu ona neukazuje. Je prostě a jen vysazená na to, být nahoře bez. Je hubená, prsa poměrně malá, tak jsem i přemýšlela, že v sobě prostě ženskou nevidí. Až jsem si říkala, aby neměla poruchu sebeidentifikace. Ale zase jinak má spíš dívčí zájmy, na holky si myslím, že taky není…
No ja to myslela spis obrazne, taky je to o tom co se povazuje kde za intimni partie, proste u nas se neukazovalo nic ![]()
@Anonymní píše:
Určitě na ni nežárlím, to ne. Ale je fakt, že já se před svými rodiči neukazovala, oni přede mnou taky ne. Menstruace se nerozebírala. A když na mě přišla s tou masturbací, červenala jsem se až za ušima, jenže já si právě uvědomuju, že tady to svazování prudérností může uškodit, už jen kvůli nechtěnému těhotenství, pohlavním chorobám…tak jsem ji trpělivě vyslechla. No je mi trapné, že se musím ptát jiných, co by dělali na mém místě. Jako matka chci hlavně, aby byla spokojená, že se já z něčeho červenám je můj problém a pro dobro svých dětí asi přežiju skoro cokoli. Asi bych ybla nejradši, kdyby mi tu co nejvíc lidí napsalo, že je to normální a já nemusela mít v hlavě semínko pochybnosti, že není ona normální.
Tohle mi doma vadilo, že menstruace a sex atd. byl tabu, nemluvilo se o tom.
Proto když jsem pak měla dceru, tak jsem věděla, že takhle to nechci, vychovala jsem ji jako svoji kamarádku, takže mi všechno řekla a hovory o sexu atd. byly běžné.
Koupat jsme se jezdily hlavně na písáky, kde jsou i nuda pláže, takže bez plavek to tam je normální a je to opravdu pohodlnější, než mít na sobě mokré a studené plavky, v tom Tvou dceru úplně chápu.
Tak ji nech v klidu žít, bude Ti za to vděčná ![]()
Tak ty se na pláži ukazovat můžeš, ale u ní ti to vadí
A jak chodíš doma ty? Pořád máš podprsenku, i na spaní a chodíš zahalena až k patě nebo se taky občas ukážeš nahoře bez? Děti dělají, jen to, co vidí doma. Jako já jsem stydlivý člověk, co by se před rodiči nesvlíknul, ale chápu, že to někdo může mít jinak. A buď ráda, že se před váma nestydí a důvěřuje vám. Spíš myslím, že máš problém s důvěrou k manželovi, ale ten vypadá v pohodě.
@Anonymní píše:
No, ono je těžký jí říct, ať se ona obléká, když mladší tak taky běhá, navíc když byly ty největší hice, tak i manžel sedí u televize bez trička…No jo, jenže manžel je chlap a mladší dcera opravdu ještě děcko. A tím se dostávám na ten nejtenší led, protože tím bych jí vlastně řekla, že stydět se má jen ona, protože je žena. A to právě nechci. Já se před rodičema neukazovala a co vím od známých, tak jejich dcery taky tak otevřené nejsou. Docela mě klidňuje, že tu některé píšete, že znáte podobné případy, třeba je fakt jen jiná doba…O všem se mluví, s tou menstruací stačí i ty věčné reklamy na vložky a tampony. Tím mě mimochodem taky dcera dostala, když tady měla 2 spolužáky a spolužačku a ony jako holky před těma klukama řešily, že ta druhá nebyla dva dny předtím ve škole, protože jí bylo blbě kvůli menstruaci. Asi stárnu, ale my tohle před klukama nerozebíraly
Asi jo, protože dneska už to opravdu není žádné tabu téma ani před klukama.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonymitu, ale celkem se stydím, rozpitvávat tohle téma veřejně, zvlášť když nejde jen o mě. Nevím, jestli nejsem divná já, ale zdá se mi, že naše starší dcera jakoby snad nepochopila, že už je z ní skoro dospělá ženská. V červnu jí bude 17 let a vůbec nemá problém s tím předvádět se před námi v situacích, kdy by se podle mě už jiná takhle stará holka styděla. Její specialitou je třeba chodit bez trička, podprsenku pochopitelně taky nemá. Teď v zimě tedy ne, to maximálně proběhne z koupelny, ale když byly v létě horka, tak chodila celé dny jen v krátkých kraťasech, že já, manžel a její desetiletá sestra vidíme její prsa jí bylo fuk. To samé na dovolené, je fakt, že já si na pláži taky tu podprdu sundám, ale ona takhle chodila i do moře. Na začátku dovolené se mě tedy ptala, jeslti si může vršek taky sundat, ale že si jej pak už nedá, to jsem nečekala. Když jsem jí řekla, jestli si jej taky nechce na chvíli dát, tak mi řekla, že ne, že ji to studí a otravuje. Celkově i když jde někde ven, tak jsem si všimla, že si dost často podprsenku nebere, do školy teda naštěstí jo, ale když jde s kamarádkou, hodí na sebe volné triko a neřeší. Když jsem se jí na to ptala, prý jí není pohodlná. Řekla jsme jí, že teda půjdeme a budeme vybírat tak dlouho, až najdem nějakou pohodlnou, ale prý ne, prý některé její kamarádky podprdu taky nenosí a ona to nechce řešit. Já nevím, co myslíte, mám to neřešit nebo na ni nějak dupnout? Zase nechci aby chytla nějaké mindráky nebo naopak až extrémní stud za své tělo. Je fakt, že díky tomu, že se nestydí, mi všechno říká. Řekla mi i takovou věc, že když poprvé masturbovala, že se jí to líbilo. Tak mám strach, že když jí tady ty sexuální věci ztabuizuju, že se mi pak třeba bude bát říct, že chce mít něco s nějakým klukem a ještě to špatně dopadne. Takhle jsem si skoro jistá, že až na to příjde, tak to bude propírat tak měsíc a bude řešit svoje pocity. Nejhorší, že jsem na to sama, manžel mi řekl, že vyšiluju, že je to přece naše dítě a že pokud běhá doma v kalhotkách ta mladší, tak to přece nebudeme zakazovat té starší. Že je přece jedno kolik jí je, že pro něj jsou obě pořád děti a v nás nevidí chlapa a ženskou, ale rodiče, kte kterým by se člověk měl obracet se vší důvěrou. No nevím. Na to jsem se ho zeptala, jestli mu nepřišlo trapné, když za námi minulý týden přišla večer do obýváku se na něco zeptat (už se chystala jít spát) a měla jen spací tričko, kalhotky a pod těma kalhotkama vložku, tak mi řekl, že jsem magor, že on si ani ničeho nevšiml a že já jsem divná pokud mám potřeba zkoumat, kdy má dcera menzes. Samozřejmě zas nepochopil, že neřeším, zda má či nemá, ale že to před námi neskrývá, kor před otcem. No, trochu jsme se rozepsala, moc díky vše, co našli čas dočíst až sem…
hmmmm, jako behat doma nahore bez je trochu divne, to priznavam. Ja sice nemam problem bytem proletet nahore bez na ceste z koupelny do loznice, kdyz jsem si zapomela vzit ciste obleceni, ale ze bych tak chodila cely den?
Nicmene, spis souhlasim s tvym manzelem, ze jsou to jenom deti a pokud nechodi nahore bez na verejnosti, tak bych to neresila. Ze si nebere podprdu? A? Naprosto ji chapu. Kdyz jsem byla mlada holcina a mela 70A, tak jsem taky casto podprdu nenosila, na co taky?
A ze se prijde do obyvaku neco zeptat jenom v tricku a kalhotkach, to mi prijde spis pres caru to, ze tohle resis. Co je na tom divneho?
@Anonymní píše:
Tak určitě to není nenormální. Teď to možná vyzní divně, ale pro mě by to byla ukázka toho, že máte doma zdravé sexuální prostředí nebo jak to jinak říct. Otec vidí dcery jenom jako své děti a tak by to mělo být, holky se nestydí za své tělo, nejsou svázané žádným zbytečným puritanstvim tak proč z toho dělat problém.
@aknadar píše:
Kéž bych také mohla chodit ven bez podprsenky!
Taky tiše závidím, já už v 15 bez ni nemohla ani do sklepa pro dřevo ![]()
Já nevím, ale když máte v bytě 35 stupňů, tak vy se před nejužší rodinou potíte v triku? Já to mám stejně jako zakladatelky dcera, v těchto situacích chodím zásadně bez trička a jelikož doma podprdu nenosím, tak logicky i bez ní. Od doby, co bydlím s přítelem, tak takhle funguju celý dny. Je fakt, že doma před rodičema jsem takhle třeba k obědu taky nechodila, ale třeba večer, kdy jsem byla zalezlá u sebe v pokoji, tak jsem si fakt to triko taky nebrala, když jsem šla třeba na záchod. Chápu, kdyby chodila bez kalhotek, tam to sexuální podtext evokuje asi každýmu, ale bez trika? V době, kdy dneska dost holek po městě tu podprdu taky nemá, rýsujou se jim bradavky, na koupáku jich má spousta tanga…Ty jsme zrovna nedávno řešili s pár kamarádama. Říkali mi, že taková holka, zvlášť když se někde předkloní je upoutá víc, než když někde nějaká leží nahoře bez. Prostě bych to neřešila. Buď ráda, že je otevřená a vše vám říká.
Tak že se ukáže doma před tátou v tričku na spaní a kalhotkách s vložkou by mi teda bylo dost jedno, stejně tak, když chodí bez podprsenky
chodit nahoře bez by mi vadilo doma i na pláži, ale já si plavky nesundavam. Doma bych to vyřešila normální domluvou, říct „koukej, už nejsi malá, jako ségra, prsa máš a ve tvém věku je vhodné nechodit nahoře bez“. Prebehnuti na nahace mezi koupelnou a pokojem bych neřešila
Ale měli byste to teda dodržovat všichni, kromě té nejmenší, čili i manžel. Upřímně, kdyby mi chlap seděl normálně doma před dětmi nahoře bez, chápala bych to zmatení, vždyť jemu jsou taky vidět prsa. Za nás chlapi nosili volné tričko nebo nátělník, když byly vedra a byli jsme doma, už jen kvůli potu.
@Anonymní píše:
Já nevím, ale když máte v bytě 35 stupňů, tak vy se před nejužší rodinou potíte v triku? Já to mám stejně jako zakladatelky dcera, v těchto situacích chodím zásadně bez trička a jelikož doma podprdu nenosím, tak logicky i bez ní. Od doby, co bydlím s přítelem, tak takhle funguju celý dny. Je fakt, že doma před rodičema jsem takhle třeba k obědu taky nechodila, ale třeba večer, kdy jsem byla zalezlá u sebe v pokoji, tak jsem si fakt to triko taky nebrala, když jsem šla třeba na záchod. Chápu, kdyby chodila bez kalhotek, tam to sexuální podtext evokuje asi každýmu, ale bez trika? V době, kdy dneska dost holek po městě tu podprdu taky nemá, rýsujou se jim bradavky, na koupáku jich má spousta tanga…Ty jsme zrovna nedávno řešili s pár kamarádama. Říkali mi, že taková holka, zvlášť když se někde předkloní je upoutá víc, než když někde nějaká leží nahoře bez. Prostě bych to neřešila. Buď ráda, že je otevřená a vše vám říká.
Tak před chlapem chodím nahá klidně celý den, s tím problém nemám
Pokud jsme teda sami doma…
Ale před rodičema fakt ne… Jako převlékání před mamkou mi nevadí, ale že bych celý den byla s rodinou jen v kalhotkách… mi přijde divné
I ve vedru bych měla aspoň nátělník. A přijde mi teda rozdíl mít triko bez podprsenky, než když ty prsa ukážeš úplně.
Každý má asi hranice někde jinde no…
Pro zakladatelku: dceři bych asi k vodě koupila celkové plavky, aby tam furt nelítala nahoře bez. Mně teda přijde divné, když někdo ukazuje prsa mimo nuda pláž. A nějak by mi asi vadilo, že staří dědci čumí mojí nezletilé dceři na prsa… Jako vím, že je to asi její věc, ale přece jenom bych ji v tom nepodporovala.
Jinak je jasne, ze dcery jsou od sebe vekem daleko a nemuzou vse delat stejne. 9tiletou bys taky nepustila samotnou vecer do kina nebo diskoteku… tohle si muzes dovolit u deti, ktere jsou od sebe 2 roky ne temer 8