Neudrží teplotu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
76049
10.1.22 12:40
@teriiiy píše:
@Russet 21-23 stupnu

to je málo, my doma udržujeme 23 stupňů, a na koupání jsme to vyhnali na těch 27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.1.22 13:02

Pritopila bych na koupani a urcite bych nekoupala denne, klidne staci jednou za nekolik dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6412
10.1.22 13:03

Novorozenec vychladne velice rychle, hlavně když spinká nebo jak píšeš ho svlékáš na koupání. 21 - 23 stupňů je opravdu málo celkově, když máte miminko, musíte zpočátku přitopit. Na koupání je to úplně nízká teplota, vzpomeň si na porodnici, kolik je tam stupňů a ke koupání se zapíná ještě infrazářič. Tak prostě přitopit, víc obléct, taky si ho můžeš dát nahaté k sobě na hrudník a přikrýt se s ním pořádně :) Za pár týdnů už to bude určitě lepší. Jo a měřila bych teplotu v podpaží a ne v konečníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
10.1.22 13:18

Ja teda nevim, ale naopak se nedoporučuje pretapet novorozencům, je to i jeden z rizikovych faktoru sids. 21 stupnu na spaní je vice nez dostatečné, podle vsech zdroju, co jsem kdy cetla.
Koupat urcite ne denne a popravde, pokud hned zacne fialovet, resila bych to u lékařky asi hned, protože ac obe deti mely bezne končetiny studene, tak nikdy ne fialové ci mramorové. A to netopime na vic, nez 21 stupnu, noci 19.
Ani v te porodnici, jak tu nekdo zminoval, jsme nemeli vic, jak 23 stupňů.
Jestli mas satek, nos male na sobe, lepsi topeni není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.1.22 15:04

@Villanelle Na spaní určitě, to je i pro novorozence lepší teplota 20 st, než 27. Ale na koupání nebo manipulaci na nahato je to opravdu hodně maličko a některé děti na to trpí. Já mám taky děti ze studeného odchovu, ale některé to takhle od narození nesnesou no.

Taky bych přitopila na koupání a pak jí oblékala co nejrychleji, koupat stačí jednou za 3-4 dny, případně jen zadeček pod vodu. A jak jsem psala, nejlepší rychlé zahřátí je zachumlat si dítě k sobě, tělo na tělo. Ona ta termoregulace dozraje, to se neboj, ale zpočátku je lepší být opatrná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.1.22 15:07
@stinga píše:
jo, tak to je možné, nemám s tím až takovou zkušenost, nám doktorka zas říkala, že ještě žádné dítě v ČR neumrzlo na málo oblečení, ale že zná děti přehřáté a že je to velký průšvih :nevim:

I já jsem zastáncem studenějšího odchovu, babičky ze mě šílely :P Nemít tuhle zkušenost s kamarádovým miminkem, tak jí taky napíšu, že je to v klidu, dokud má teplý zátylek. Ale pokud novorozenec začíná fialovět nebo má mramorovanou kůži, tak bych to nepodceňovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí