Neumí jíst příborem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1313
23.7.17 22:20
@Tereza1986 píše:
Nech ji žít a neřeš blbosti.

no jo jenže to mi pak sní jen to co chce jíst tzv. sladkosti. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
23.7.17 22:21

@Barunkaska a co misto,,na zem se voda nelije" říct neco jako,,prosim nevylevej vodu na zem, ja to potom musím utirat a to mi vadí." A pokud ji od te doby zase vyleje, tak proste v klidu trvat a tom, ze to musi uklidit. A ona to jednou dělat přestane. A s tim priborem bych na to šla podobne, treba,,víš, ja myslim ze uz to umíš a rada bych aby ses krmila sama." A ze sní dvě tri sousta? No a? U plného talíře dite hlady neumre, a ono ji to jednou donutí sníst více…

• Citovat
  • Upravit
Billi
23.7.17 22:22

@Barunkaska je hubená? To nám dělal starší syn, prostě nás tím „vydíral“, protože věděl, že ho dokrmíme a budou kolem toho opičárny. Nakonec jsem ho krmit přestala, několikrát jsem mu jídlo snědla a světe div se, začal jíst sám.
To stejné s pitím. Náš mladší je čuník a máchá si ve skleničce ruce. 2× varuju a pak pití sbírám. Mám skleničky s víčkem a brčkem, pije z toho.
Jinak pokud nechce jíst, je to ještě fajn, náš jí rukama a to i polévku. Je to hrozné. Taky 2× varuju a pak mu jídlo sbírám. Naše doktorka říká, že zdravé batole u plného talíře dobrovolně hlady neumře. Ona brzy pochopí, že jí nikdo krmit nebude. Na druhou stranu je ještě malá, ještě má nárok. My začali nutit k samostatnému jídlu až s vidinou školky.

• Citovat
  • Upravit
7904
23.7.17 22:23
@Barunkaska píše:
Kdžy u nás je jídlo problém snad celkově, trvalo mi dobu než jsem ji naučila aby vůbec chtěla jíst oběd a ted zas tohle. tak to bude asi vehementně bez jídla, neboť když nechce jíst řeknu nechceš nejez nic jinýho nebude a jak ji to pak chutná jenže co si mám vymyslet na to aby jedla sama, když se prostě zvedne od stolu a odchází.

Nic, ať sní ještě dvě lžíce a pak ji nech hlady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
23.7.17 22:23
@Barunkaska píše:
no jo jenže to mi pak sní jen to co chce jíst tzv. sladkosti. :zed:

Tak jí je nedávej. U tak malého dítěte to je jen na tobě. Prostě sladkosti jsou jen pro ty, co jí dobře.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
23.7.17 22:25

Ano, chová se zcela adekvátně svému věku. Házet a nebo lít věci je prostě pro batolata zábavné. Zejména když to ještě vyvolá nějakou reakci rodičů.

A očekávat ve dvou letech, že bude ovládat příbor je vcelku naivní, je to činost vcelku náročná na koordinaci jemné motoriky a úchopu ruky a prostě na to ještě nemá dozrálé nervy. Až bude umět malovat tak, že postavička bude mít hlavu, tělo a správný počet končetin, tak je terpve čas na příbor (tedy mezi 4-6 rokem). Navíc už jí půjde namotivovat tím, že bude jíst jako velká. Což je něco, co je batoleti šumák a hlavně to nechápe.

Nechte jí lžičku a smiřte se s tím, že holt děti mají svoje vlastn tempo vývoje, které nemá nic společného s tím, co si představuj ambiciozní rodiče, že by dítko mělo umět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
23.7.17 22:27

Já to asi špatně napsala ona nechce ani tu lžičku ani vidličku, nejlépe ruce a uplně nejlépe kdyby si to mohla nasypat do pusy rovnou z talíře :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.7.17 22:30

@Barunkaska i to je zcela normální u dvouletého batolete ;-) Jinak jeslti jí padá jídlo ze lžičky, tak to chce hledat nějaký jiný tvar/velikost, co jí to s ním půjde snáz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
23.7.17 22:30
@Barunkaska píše:
Já to asi špatně napsala ona nechce ani tu lžičku ani vidličku, nejlépe ruce a uplně nejlépe kdyby si to mohla nasypat do pusy rovnou z talíře :-D

Kdo u vás doma velí, ty nebo ona? Ona už po zbytek života bude chtít dělat něco jiného, než po ní chceš ty, je načase se naučit s tím zacházet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
23.7.17 22:32

@Billi ne to není je krásně akorát evidentně hlady netrpí :-), ale byl to boj už s obědy jako takovýma, musela jsem nastavit dopolední hranici svačinky na desátou aby k obědu už měla hlad a stejně ji to jidlo vůbec nezajímá. chtěla bych aby od těch dvou a třičtvrtě chodila do školky a představa že to bude umět za třičtvrtě roku tak jak to vyžadují ve školkách je šílená zvhledem k tomu že se to nijak nemění už pěknou dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
23.7.17 22:35
@kacz píše:
Kdo u vás doma velí, ty nebo ona? Ona už po zbytek života bude chtít dělat něco jiného, než po ní chceš ty, je načase se naučit s tím zacházet

jojo to dává velice dobře najevo, že už vždycky bude chtít něco jiného než já :-D jen se bojím aby měla ty správné živiny, snažím se ji držet zkrátka v dětských sladkostech a to docela zvládám ale ty obědy to je katastrofa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
23.7.17 22:36

Jsou jí dva roky, holt je to ještě takový malý neandrtálec. :lol: Lije pití? Dostane netekoucí hrnek. Nechce jíst? Nejí. Chce místo oběda sladkosti? Nedám. Hotovo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
23.7.17 22:38

@Barunkaska u nejstarsi jsem jidlo dost resila. Krmila jsem ji snad skoro do tri let (to uz teda ne pravidelne). U nejmladsi na to neni cas. Stalo se i, ze jsem na stul dala obed a ona se ho vubec nedotkla, tak byla az do svaciny hladova. Nekdy sni cely obed sama, nekdy chce nakrmit a kdyz mam cas a chut, tak ji klidne par lzicek dam, jindy ji vysvetlim, ze ji zrovna nakrmit nemuzu a ze to zvladne sama. A tu vodu bych ji nechavala utrit. Ale to uz se mi taky vymstilo, pak schvalne vodu vylevala, aby mohla vytirat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
23.7.17 22:39
No zkouším co se dá :-), ale to by mi nevadilo to by se dalo pochopit že ještě ta motorika jemná není tak dokonalá, ale ona když už něco nahodou jíst chce tak stejně odchází pro změnu protože jíto nejde a nemá absolutně žádnou trpělivost.
@Ou píše:
@Barunkaska i to je zcela normální u dvouletého batolete ;-) Jinak jeslti jí padá jídlo ze lžičky, tak to chce hledat nějaký jiný tvar/velikost, co jí to s ním půjde snáz.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
23.7.17 22:39

@Barunkaska u nás se třeba nesvačí vůbec, jinak by neobědvali. A když neobědvají, je to jejich boj. Oba mají spoustu jídel, která jedou jí a jednou nejí. Nenutím je dojídat, ale když nejí, tak je další jídlo až za 3 hodiny.
Ale já jsem asi už otrlá, protože starší syn od 2 do 3 let nejedl vůbec nic. Přibližně 2× za týden si kousl do banánu a jinak nejedl ani sladkosti. Nakonec ho to přešlo, když z jídla nebylo divadlo. U nás se 4× denně objeví na stole jídlo a kdo ho nesní, má smůlu.
Jinak u takových dětí je 3/4 roku dlouhá doba. U nás mám od obou zkušenost, že se vyvíjí skokově. Dlouho nic a nakonec změna ze dne na den.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML