Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
možná některé z vás bude připadat, že jsem úplně mimo, že moje starosti byste chtěly mít, ale já to teď furt nějak řeším… a třeba se najde někdo, kdo mě pochopí a poradí.
Popořadě: máme s manželem malé dítě a velký dům. On je pořád v práci, já krom péče o dítě ještě částečně zajišťuji chod jedné naší firmy (takový 1/3 úvazek). Problém je s údržbou domácnost (úklid a žehlení). Měli jsme několik roků jednu paní na úklid, ale s novým domem a přibývající prací ji to u nás asi přestalo bavit, neměla prostor k nám chodit častěji, a navíc ke konci už i práci dost odbývala… Proto jsem teď kontaktovala jednu agenturu, která mi posílá paní na úklid. Během měsíce už tu byly 2. Agentura se holedbala profesionálkami, čekala jsem tudíž (za ty ceny navíc), nablýskaný barák. Jenže se tak nestalo, ženské uklízely takovým „mužským“ stylem - tzn. velmi povrchně. O žehlení ani nemluvím. No nic, vzala jsem hadru a mop, všechno vzala znova + přežehlila manželovi košile. Ten když to ale viděl, tak zuřil, proč to dělám, když to měla udělat paní z agentury… nakonec jsem dostala čočku já, proč to té ženské pořádně nevysvětlím…
no a to je ten problém. já prostě nemůžu!! mám prostě psychickej blok ukazovat ženské o generaci starší než jsem já jak má vyžehlit košili, že má pořádně vyleštit kohoutek, že má vytřít i pod sedačkou… Vždycky jen stojím jak husa, mlčím, pak řeknu, že všechno dobrý a ať přijde příště…
Je to děs, asi mi to mateřství nějak nabouralo myšlení nebo co.
Přitom jsem dřív pracovala na vedoucí pozici, nebyl problém pro mě mluvit s lidmi a dostat z nich co chci.
Tak je to takové nepříjemnější protože je paní starší, ale asi to budeš muset překousnout a poručit si
Asi bych ji stála příště za zadkem a komandovala ji
Vytřela jste už pod sedačkou? A co ten kohoutek? Jestli by pak byla pešlivější ale těžko říct, záleží jak vede svojí domácnost, třeba si doma taky nevytírá pod sedačkou ![]()
A určo bych kontaktovala agenturu, žijí z tvých peněz tak ať poučí zaměstnance o pracovní náplni ![]()
Co kdybys jí napsala seznam, co udělat? Jako, že je toho hodně a abys na něco nezapomněla jakoby ty. Můžeš pak dělat, jakože nemáš čas jí to vysvětlovat, proto ten podrobný seznam a zalézt si důležitě k počítači.
Ber to tak, že za tu práci bere peníze, když jdeš ke kadeřnici, taky řekneš, jak si to představuješ, ne?
Já tohle nejsem schopná říct paní, kterou si vyberu sama, prostě mi přijde jako kamarádka a lituju jí, že za 90 korun na hodinu po ní chci uklízet náš bordel. ![]()
Ale přes agenturu mi to nevadí, tam jsem drsná. ![]()
Kontrolovat kvalitu odvedené práce je přece normální. Souhlasím s tím, co už bylo napsáno.
Nebo jí zkusit přivítat jak příjde, třeba aaa už jste tady, jak se máte? Prosím Vás manžel má teď důležité jednání tak si na košili dejte záležet a děti strašně nasvinili v obýváku vemte to i pod sedačkou ono to pak vylítává a lítá to po bytě. Jinak pokud tohle nechceš takhle řešit, tak zavolej na agenturu a řekni, že by sis představovala tohle a tohle. Oni ti buď někoho jiného pošlou nebo paní dovysvětlí, snad teda. Nebo zkoušet to jinde. ![]()
ten seznam je opravdu dobrý nápad a pak prostě můžeš říct, bod ten a ten nesplněn
jinak tě chápu
jizvíková píše:
a pak prostě můžeš říct, bod ten a ten nesplněn
Black, naprosto chápu. Nekoukej na to, že je paní o generaci starší než ty, to by mě vůbec nezajímalo, ona je tu pro tebe a je za to placená, ty jako ,, platící zákazník ,, doufáš, že dostaneš to, co chceš, takže příště, normálně a slušně ( napoprvé ) říct, že je tu od toho, aby dělala pořádně, vytřela všude, takže to znamená i pod sedačkou atd. Není na tom nic špatného říct, jak má vypadat nebo jak si představuješ odvedenou práci, za kterou jí platíš. ![]()
Měla jsem podobný problém se starší paní co k nám chodila uklízet, párkrát jsem jí řekla že si to představuji jinak, nakonec to její ego neuneslo a řekla že se nenechá poučovat od holky co by mohla být její vnučka. Nerozešli jsme se ve zlém, ale rozhodla jsem se pro úklidovou firmu a mělo to stejný průběh jak píšeš, povrchní úklid. Nekompromisně jsem zavolala do firmy a stěžovala jsem si. Agentura se omluvila a poslala jinou paní, ta uklízela super. Takže chce to nebát se říct si o to zač platím. Hodně záleží na tom jak jste se domluvily s agenturou, u nás byli na prohlídce, vše se sepsalo, dohodlo, nacenilo.
Dneska máme holku na úklid a hlídáni z Turecka, je studentka a bydlí u nás, něco jako au-pair. A klobouk dolů nad jejím přístupem k úklidu, žádné flákáni, všechno dělá pečlivě. Celá profi uklízečka z agentury se muže jít vyfotit. Nevím jak za ni seženu náhradu až dostuduje.
no právě že z té agentury už je to 2. během měsíce…jenže taky nechci, aby se mi v domě střídaly ženský jak na běžícím páse.
s těma košilema jsem to už zkoušela - ukázala jsem jí, jak to vyžehlila předešlá paní a povídám, že si musí dát víc záležet… dopadlo to o chlup líp, jenže stejně furt blbě. Prý že se to tak žehlí…
ukážu na upatlaná dvířka od kuch. linky, že se musí vyleštit, ona utře jen ty, na které ukážu, zamatlaný dvířka vedle nechá… připadám si jak osel.
nechápu, že to ty ženský nevidí. a pak na mě koukají stylem „co ty děvče nás tu budeš poučovat“
ale asi vyzkouším ten seznam. to je dobrý nápad.
Black_Orchids píše:
no právě že z té agentury už je to 2. během měsíce…jenže taky nechci, aby se mi v domě střídaly ženský jak na běžícím páse.s těma košilema jsem to už zkoušela - ukázala jsem jí, jak to vyžehlila předešlá paní a povídám, že si musí dát víc záležet… dopadlo to o chlup líp, jenže stejně furt blbě. Prý že se to tak žehlí…
ukážu na upatlaná dvířka od kuch. linky, že se musí vyleštit, ona utře jen ty, na které ukážu, zamatlaný dvířka vedle nechá… připadám si jak osel.
nechápu, že to ty ženský nevidí. a pak na mě koukají stylem „co ty děvče nás tu budeš poučovat“
Tak paní má „jiný“ pohled na čistotu
Nevim no, asi bych chtěla jinou paní, tady ta vypadá, že i se seznamem tomu moc nedá. Kdybys po agentuře chtěla třetí paní, asi by nechtěli přijít o zákazníka a poslali ti ňákou pečlivou ![]()
Black_Orchids píše:
no právě že z té agentury už je to 2. během měsíce…jenže taky nechci, aby se mi v domě střídaly ženský jak na běžícím páse.s těma košilema jsem to už zkoušela - ukázala jsem jí, jak to vyžehlila předešlá paní a povídám, že si musí dát víc záležet… dopadlo to o chlup líp, jenže stejně furt blbě. Prý že se to tak žehlí…
ty jo, to abys tam nakonec napsala po lopatě „počet vyleštěných dvířek v kuchyni
30 + 10 šuplíků“ ![]()
Oj tak to bych volala asi zase na agenturu. To takhle nejde, ty si šéf, ty platíš.
peggy.sl píše:
Já tohle nejsem schopná říct paní, kterou si vyberu sama, prostě mi přijde jako kamarádka a lituju jí, že za 90 korun na hodinu po ní chci uklízet náš bordel.
Ale přes agenturu mi to nevadí, tam jsem drsná.
To fakt platíte tolik za uklízení? To bych šla uklízet hned. Ale bohužel jsem z vesnice a tady o to nikdo nestojí. Škoda myslím že nejsem žádná šmudla a mám rada když je za mnou vidět práce.