Neumím mluvit s uklízečkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20518
20.1.12 21:54

To je asi u všech profesí. Jak to kdo má nastavený . Kdo je pečlivý a chce dělat pečlivě a poctivě a kdo rpostě „jen“ dělá. A u profesí „ručních“, jako jsou třeba truhláři, cukráři nebo jen - s prominutím - jen uklizečky, tam je to prostě vidět nejvíc. A když to nemá v hlavě, tak to rukama nedožene ani se seznamem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
20.1.12 22:07

Koukám, že jsi z Prahy, zkusila bych vyvěsit inzerát na nějaké VŠ koleji a najít si studentku. Takhle na doma nemám zkušenost, ale v práci co jsem najímala, fakt byly nejlepší uklízečky holky z ČZU. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Loglady
21.1.12 07:57

Měli jsme taky starší paní na úklid (Praha, za pakatel, cca 120/hod). Po prvním úklidu jsem jí prostě a jednoduše napsala přesný seznam, co má uklidit a jak. Byla jsem tak spokojená jak já, tak ona, že to má jasně dané a napsané, pak už chytila cvik. Člověk se musí přenést na předsudky, které jsou s tím občas spojené (poprvé jsem byla docela nervózní a nesvá :-) Paní dostává zaplaceno, takže musí odvést adekvátní práci, jako každý z nás v zaměstnání :-).

• Citovat
  • Upravit
1863
21.1.12 11:28

ahoj :mavam: , nečetla jsme diskuzi, ale já s tím mám taky problém a dělala jsme to na začátku tak (než si paní zvykla, co u nás a jak má vše dělat), že jsme jí napsala a nachystala naproosto podrobný manuál a odjela. tak prvních pět úklidů jsem ho vždy vytáhla a pak už se to naučila.
prostě naprosto polopatě dopodrobna co přesně a kde udělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
21.1.12 15:14

Peggy, tak za 90,–/hodina, bych ti líbala i ruce ;). Já si přivydělávám na rodičáku jako recepční v hotelu, kde vyžadují 2 svět. jazyky, dělám pouze noční směny, mám fin. zodpovědnost a platí mi necelých 50,–/hodina a jsem ráda aspoň , že něco mám. To jsou takové fin. rozdíly v naši zemi. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
21.1.12 16:20
karinka píše:
Peggy, tak za 90,–/hodina, bych ti líbala i ruce ;). Já si přivydělávám na rodičáku jako recepční v hotelu, kde vyžadují 2 svět. jazyky, dělám pouze noční směny, mám fin. zodpovědnost a platí mi necelých 50,–/hodina a jsem ráda aspoň , že něco mám. To jsou takové fin. rozdíly v naši zemi. :(

A musíte všichni bydlet na druhé straně zeměkoule?? :mrgreen: :mrgreen:
Zrovna dneska by se šikovné ruce šikly. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
21.1.12 16:32

Peggy, takže nejsi ze Severu Moravy, co? Tak to je velká škoda. Holky, pokud někdo hledá uklízečku z okresu Nový Jičín nebo z okolí Rožnova, tak bych vám byla velmi vděčná ;) U sousedů vznikla diskuze, kde lidé zadávají poptávku nebo nabídku práce. Dobrý nápad ;) . Co něco takového vytvořit zde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
22.1.12 16:10

Taky si říkám že je hrozný že všechny bydlíte tak daleko. Co já bych za takovou práci dala. Bylo by to naprosto super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11821
22.1.12 16:57

Karinko, to mi přijde jako moc dobrý nápad! :palec: Já zrovna někoho na výpomoc hledám. Měla jsem paní - maminku na mateřské - jenže jí už mateřská skončila, byla u nás dva roky.

Holky, co jste tu psaly, že by se vám takový přivýdělek hodil - zkoušely jste to někde nabídnout? Nevím, odkud jste, je fakt, že u větších měst to bude asi jiné, ale přijde mi, že je to čím dál častější - kdo může, rád si nechá s úklidem pomoct a na druhé straně se peníze navíc někomu jinému moc hodí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
22.1.12 18:42

Titty máš pravdu. Já jsem z vesnice a tak mě nenapadlo dávat někam inzerát ale zkusím to za zkoušku nic nedám. A dojíždět 20 km bych třeba mohla. No podle toho kolik by platili abych víc neprojela. Hned zítra si podám pár inzerátů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
22.1.12 19:19

paní na úklid

Nechci se zastávat paní uklízečky, ale možná je to tím - že ona dostává málo peněz a není to motivace. Já se tím také živím, začínala jsem u agentury a dostávala jsem např 60,– na hod a agentura si účtovala od klientky 200,– 8o nakoneč jsem si s manželem udělala ŽL na úklid a dělám sama na sebe. Já jako ,, hospodyně se naopak klientky ptám zda je spokojená a zda je vše v pořádku. protože každá domácnost to má jinak.
Vetšina aktuálních klientů mi nechává klíče a já uklízím v době kdy jsou v práci. Vyhovuje to mě i jim :) Vždy jsem se s klietkou domluvila. jen jednou ne - jdyž na mě zadavatelka práce rudá vzteky křičela, že ty třásně na koberci budu česat hřebenem :)
P.S moji nej klietni - ,, manželský,, gay pár - uklízejte jak chcete necháme to na vás - jen nerušte naše miminko (labradora :lol: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
22.1.12 19:35
maili píše:
Nechci se zastávat paní uklízečky, ale možná je to tím - že ona dostává málo peněz a není to motivace. Já se tím také živím, začínala jsem u agentury a dostávala jsem např 60,– na hod a agentura si účtovala od klientky 200,– 8o nakoneč jsem si s manželem udělala ŽL na úklid a dělám sama na sebe. Já jako ,, hospodyně se naopak klientky ptám zda je spokojená a zda je vše v pořádku. protože každá domácnost to má jinak.
Vetšina aktuálních klientů mi nechává klíče a já uklízím v době kdy jsou v práci. Vyhovuje to mě i jim :) Vždy jsem se s klietkou domluvila. jen jednou ne - jdyž na mě zadavatelka práce rudá vzteky křičela, že ty třásně na koberci budu česat hřebenem :)
P.S moji nej klietni - ,, manželský,, gay pár - uklízejte jak chcete necháme to na vás - jen nerušte naše miminko (labradora :lol: :lol: )

díky za názor. možná mají málo peněz a malou motivaci… jenže to je mi vcelku jedno. Prostě za 200,– na hodinu (+ DPH) jsem čekala odvedenou práci na 1*. Navíc když mi tvrdili, že mají vyškolené paní, které tu práci dělají již několik let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11821
22.1.12 21:06

Orchid, taky jsem chtěla reagovat na tvůj původní dotaz - naprosto tě chápu, já s tím mám taky problém, něco vytýkat paní na úklid. U té předchozí to bylo o to horší, čím déle u nás byla… Pak jsem to řešila „diplomaticky“, fakt jako blázen, abych se jí nějak nedotkla. :oops: :roll:
Ty to máš jednodušší, můžeš jednat s agenturou. Jak už tu někdo psal přede mnou - myslím, že ta tvoje paní to prostě nemá v sobě a tak, jak uklízí, jí to připadá v pořádku. Takže bych klidně požadovala další výměnu a zdůraznit, ať vyberou někoho opravdu pečlivého, že příště už se poohlédneš po jiné agentuře.

200,– za hodinu plus daň, to už je hodně vysoká cena, to bych taky očekávala prvotřídní služby. Já platila stovku, teď 130, ale to jde paní přímo, bez agentury.

Možná ten inzerát na nejbližší VŠ by nebyl od věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kockodanka
22.1.12 22:35

Black orchids, mam to stejne. Posledno dobou mame pani z agentury, ktera uklizi vyborne, ale kdyz je na dovolene nebo nemocna a prijde nekdo jiny, nebo predtim.. Stejny problem. Vetsinou jsem nespokojena a nejsem schopna jim rict ani n. a jeste jim dam dyzko(platim na ruku cash a i agenture) :oops:

A nejhorsi je, ze vsechny vzdycky delaji to samy - ustelou pres me vyslovne prani postel, ackoli komornou opravdu nepotrebuju… A pouklizi veci nekam, kde je pak dva dny hledam.. Takze cas venujou zbytecnostem, a naopak nevydrhnou poradne zachody nebo drez. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11821
23.2.12 23:05

Black orchids, tak co, jak to u vás pokračuje? :) Zlepšila se paní, nebo máš novou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný