Neumím mluvit s uklízečkou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8911
20.1.12 21:14

Odpovídám rovnou na dotaz, bez čtení diskuze: úkolovat ženskou o generaci starší, která sama nemá uklízení pinktlich uklízení v krvi, by mi taky nešlo. Měla bych z toho pocit, že komanduju svoji mámu a že jí říkám, jak to dělá blbě. Divnej pocit. Na to nemám chuť, čas ani nervy. :roll:

Moje rada zní: sežeň studentku, třeba i bez agentury, holku z vesnice, kterou její máma honila jak se má uklízet a tu si pohlídej hned první den! Jednak je velká pravděpodobnost, že se bude echt snažit a jednak ti nebude dělat problém ji v něčem případně poopravit a nechat ji to předělat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
Laaja píše:
Ahoj,
kolegyně se tomu dřív věnovala a teď to dělá její sestra, snad mají nebo pracují pro nějakou agenturu. Zítra se s ní uvidím, tak se ti můžu zeptat, pokud budeš chtít. Říkala, že uklízeli ve velkých domech pro bohaté zákazníky, takže určitě zkušenosti i reference mít budou.
U té tvojí paní asi nepomůže ani seznam, když to nevidí, tak to neudělá a asi ani není zvyklá na pečlivý úklid. Možná bych to zkusila řešit přímo přes agenturu a říct jim jak si to představuješ a ať jí to laskavě nějak vysvětlí, že od tebe to není schopná pochopit.

když si vzpomeneš, bylo by to prima :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
Anonymní píše:
Paní to v sobě zkrátka nemá.Co tobě přijde jako neuklizeno, jí přijde jako v pořádku.Tohle jsem poznala v hotelu, kde se pokojská snažila, ale byly věci, co jí prostě nedocházely…A to ani po roce každodenního upozorňování - toť mimochodem i odpověď na tvou otázku.

Myslím si to samé.Také jsme v ordinaci měli uklízečku-moc hodná a snaživá paní.Ale bohužel neviděla,co my jsme s doktorkou viděly. :( Takže to bylo neustálé napomínání,že sklo na stole se utírá celý,i pod tiskárnou a klávesnicí,že kohoutek se leští,nádobí nesmí být masný.Uklízečky mě bylo moc líto,snažila se,ale doktorka jí časem vyměnila.A druhá byla úžasná,uklidila opravdu vše co měla.Občas donesla kytku ze zahrádky,na vánoce adventní věnec a perníkovou chaloupku.Prostě je to v člověku a pokud tato paní neuklízí a nežehlí dobře,tak není šance jí to naučit.Chce to výměnu pracovnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.12 21:16
Black_Orchids píše:
Ahoj holky,
možná některé z vás bude připadat, že jsem úplně mimo, že moje starosti byste chtěly mít, ale já to teď furt nějak řeším… a třeba se najde někdo, kdo mě pochopí a poradí.
Popořadě: máme s manželem malé dítě a velký dům. On je pořád v práci, já krom péče o dítě ještě částečně zajišťuji chod jedné naší firmy (takový 1/3 úvazek). Problém je s údržbou domácnost (úklid a žehlení). Měli jsme několik roků jednu paní na úklid, ale s novým domem a přibývající prací ji to u nás asi přestalo bavit, neměla prostor k nám chodit častěji, a navíc ke konci už i práci dost odbývala… Proto jsem teď kontaktovala jednu agenturu, která mi posílá paní na úklid. Během měsíce už tu byly 2. Agentura se holedbala profesionálkami, čekala jsem tudíž (za ty ceny navíc), nablýskaný barák. Jenže se tak nestalo, ženské uklízely takovým „mužským“ stylem - tzn. velmi povrchně. O žehlení ani nemluvím. No nic, vzala jsem hadru a mop, všechno vzala znova + přežehlila manželovi košile. Ten když to ale viděl, tak zuřil, proč to dělám, když to měla udělat paní z agentury… nakonec jsem dostala čočku já, proč to té ženské pořádně nevysvětlím…
no a to je ten problém. já prostě nemůžu!! mám prostě psychickej blok ukazovat ženské o generaci starší než jsem já jak má vyžehlit košili, že má pořádně vyleštit kohoutek, že má vytřít i pod sedačkou… Vždycky jen stojím jak husa, mlčím, pak řeknu, že všechno dobrý a ať přijde příště…
Je to děs, asi mi to mateřství nějak nabouralo myšlení nebo co. :nevim: Přitom jsem dřív pracovala na vedoucí pozici, nebyl problém pro mě mluvit s lidmi a dostat z nich co chci.

Ahoj,kdyby jsi nebydlela tak daleko,tak bych to u tebe vzala jako brigádu při rodičáku a nějak by jsme se určo domluvily..... :mrgreen: :) :)

• Citovat
  • Upravit
8911
20.1.12 21:16
anoli30 píše:
peggy.sl píše:
Já tohle nejsem schopná říct paní, kterou si vyberu sama, prostě mi přijde jako kamarádka a lituju jí, že za 90 korun na hodinu po ní chci uklízet náš bordel. :mrgreen:
Ale přes agenturu mi to nevadí, tam jsem drsná. :D
To fakt platíte tolik za uklízení? To bych šla uklízet hned. Ale bohužel jsem z vesnice a tady o to nikdo nestojí. Škoda myslím že nejsem žádná šmudla a mám rada když je za mnou vidět práce.

V nejbližším městě o to budou stát! ;)

Příspěvek upraven 20.01.12 v 21:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
20.1.12 21:19
Black_Orchids píše:
anoli30 píše:
peggy.sl píše:
Já tohle nejsem schopná říct paní, kterou si vyberu sama, prostě mi přijde jako kamarádka a lituju jí, že za 90 korun na hodinu po ní chci uklízet náš bordel. :mrgreen:
To fakt platíte tolik za uklízení? To bych šla uklízet hned. Ale bohužel jsem z vesnice a tady o to nikdo nestojí. Škoda myslím že nejsem žádná šmudla a mám rada když je za mnou vidět práce.
platím 200,– + DPH… o to víc si připadám jak trubka.

Studentka v Brně by ti za polovinu (100 Kč v čistém na ruku) utrhala ruce! V Praze nevím… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
20.1.12 21:19

Vykašli se na seznam, zavolej na agenturu, ať pošlou někoho, kdo je pečlivý, jinak změníš agenturu. Ať se snaží oni, jsou za to placení.

• Citovat
  • Upravit
3839
20.1.12 21:20

no ta agentura byla takový východisko z nouze… nejraději bych nějakou na přímo - mladou, pečlivou, co by mi zároveň občas pohlídala malýho. Jenže jak jsem psala, nikde nikdo takový - už půl roku.
A jak psala Wiolla - je to jak kdybych komandovala svou mámu (nebo babičku, tchyni…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
20.1.12 21:22
Black_Orchids píše:
Weru píše:
Ja mam to stejny, ne ve stejne situaci, ale rict starsi osobe, ze si neco nepreji :nevim: .
Ale kdyby tenhle problem pretrvaval, tak bych se asi casem odhodlala. Zkus ji priste rict polopate, co ti nevyhovovalo.
odhodlávám se k tomu každěj týden 2×, ale zkrátka mám totální blok jí to polopatě říct… (nikde jinde, v jiných službách ano s lidmi tento problém nemám)

Ja pracovala taky jako vedouci a nebyl problem, ale jak mam rict temer cizimu ckloveku, NE tak mam problem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
20.1.12 21:23

Peggi kdyby jsi bydlela poblíž byla bych nejšťastnější člověk na světě. Ani na minutu bych se nerozmýšlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
20.1.12 21:23
Wiolla píše:
Black_Orchids píše:
anoli30 píše:
peggy.sl píše:
platím 200,– + DPH… o to víc si připadám jak trubka.
Studentka v Brně by ti za polovinu (100 Kč v čistém na ruku) utrhala ruce! V Praze nevím… :jazyk:

To jo, co bych za to dala, kdyz jsem bydlela v Brne a nikdo nic :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
20.1.12 21:27
Black_Orchids píše:
no ta agentura byla takový východisko z nouze… nejraději bych nějakou na přímo - mladou, pečlivou, co by mi zároveň občas pohlídala malýho. Jenže jak jsem psala, nikde nikdo takový - už půl roku.
A jak psala Wiolla - je to jak kdybych komandovala svou mámu (nebo babičku, tchyni…)

Ta moje je VŠ studentka z pajdáku, holka z vesnice vzdálené 25km od Brna, po 2 letech uklízení začala i hlídat. :mrgreen: Je sice na doporučení (od kamarádky), ale kdybych teď znovu měla hledat (což mě děsí už předem, až k takové situaci dojde), tak bych dala inzerát na pajdáku na nástěnku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dorothea
20.1.12 21:28

........tak tenhle problém taky chápu...........máme ve firmě paní na úklid, není sice starší než já, ale trochu…jak to říct.........mdlého rozumu. Ale je sama na dva kluky, je mi jí líto, tak to vždycky nějak překousnu a zaplatím.....nejhorší je, že se jí pomalu bojím říct, aby udělala pracovní stoly (5 v celé firmě) nebo kuchyňskou linku..........to radši dělám sama, protože vím, že to udělám líp..........už jsem si mockrát říkala, že jí řeknu, že s ní nejsme spokojeni, ale ji mi jí líto, ty peníze moc potřebuje.......... :nevim:

• Citovat
  • Upravit
46867
20.1.12 21:29

Kde jste devcata byla pred 2ma lety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
20.1.12 21:42

holky, díky za vaše rady. zkusím to se seznamem, pak když tak napíšu do agentury no mezitím budu shánět nějakou šikovnou holku, se kterou se budu schopna domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný