Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neoponovat, v tom se zamotáš. Prostě jen, děkuji, nechci, chci očkovat až… případně přinést negativní revers.
Jinak nevim, co ti chtějí očkovat, každopádně na hexu má čas do 10.m aniž by ti mohl kdokoliv cokoliv.. je to tak dané ve vyhlášce
Najít jiného doktor, kter, tomu bude nakloněn. taky nikam nespechame, malemu je už rok a zatím je odloženo. jsi za něj zodpovědná ty, ne oni, ty jsi rodič, musis rázně odmítnout nebo jdi k jinému lekari
No nevim, pokud nechceš očkovat, tak snad pro to máš nějaké argumenty ne?? Přeci snad nevycházíš jen z pocitů, ale máš k tomu i nějaké racionální argumenty…nebo ne?
Si je třeba napiš na papírek, ať tam pak v ordinaci nezmatkuješ..
@makarka Ano, mám k tomu argumenty. Pro mě naprosto jasný. Ale nějak se neumím postavit proti tomu doktorovi - který o tom samo ví víc než já - a přít se s ním o tom. Nehledě k tomu, že jsem si vědoma toho, že je to otázka názoru, a že vlastně nikdo nemá pravdu a zároveň všichni mají pravdu
Nechci se prostě dohadovat s doktorama… a bohužel jsem nenarazila na takové, kteří by chápali, že je to mé konečné rozhodnutí, a že prostě to tak je… ![]()
@lucenka píše:…no asi jo - vid´? Asi by to bylo lepší, kdyby šel se mnou…
Partner s tebou jít nemůže, aby to lékařům řekl on?
Tak přece pokud mám nějaký názor tak vím proč si to myslím…ne? Takže argumentuj. Ale na druhou stranu…ani argumentovat nemusíš, stačí říct: děkuji, nechci (tečka)…víc to nerozebírat.
@xsaleen píše:
Jinak nevim, co ti chtějí očkovat, každopádně na hexu má čas do 10.m aniž by ti mohl kdokoliv cokoliv.. je to tak dané ve vyhlášce
Já vím, že mám čas do 10ti měsíců (mimochodem - nevíš, zda jde v tomto případě o věk korigovaný či biologický?)… takže nevím, proč na mě ten doktor tlačí - když mám čas… :-/
Noo tak to těžko radit, prostě si to musíš vnitřně ustát, ten jejich nesouhlas. Pokud jsi o tom tak přesvědčena, tak to ustojíš. Halt nečekej, že oni změní názor, že ti to schválí.. No a pokud by to přeci jen problém byl, tak halt změnit doktora ![]()
@Kotatko03 píše:
Tak přece pokud mám nějaký názor tak vím proč si to myslím…ne? Takže argumentuj. Ale na druhou stranu…ani argumentovat nemusíš, stačí říct: děkuji, nechci (tečka)…víc to nerozebírat.
Ty jo - nestačí… to jsem řekla už několikrát, že „zatím ne, později, nejdříve na jaře“… a dnes opět přišel email (s výsledky z krve) s poznámkou, že „by přistoupil k vakcínaci“… ![]()
Na me taky detska tlacila (a tlaci ted zase s mmr
) proste ne, ted ockovat nebudu/nechci. Zadny dalsi dotazy a povidani.
@Anonymní píše:
Ty jo - nestačí… to jsem řekla už několikrát, že „zatím ne, později, nejdříve na jaře“… a dnes opět přišel email (s výsledky z krve) s poznámkou, že „by přistoupil k vakcínaci“…
Tak ono hodně záleží jak to řekneš. Ale ok, vezmi to z jiné stránky, ber to jen jako názor odborníka. Normálně bych odpověděla: Děkuji za radu, ale přesto si stojím za svým názorem a s očkováním prozatím nesouhlasím…
@fashion_victim83 Ano, vím, že to jde dělat takto - ale to nechci… Nechci dělat blbce ani ze sebe, ani z doktora… to mi přijde hodně nedůstojné - takhle se vykroucet… Asi mu budu muset říct tohle, že s ním nechci hrát tuhle hru na kočku a myš… ![]()
Ahoj maminky. Předem velmi děkuji za zachování anonymity…
Neumím odolávat. Neumím si to obhájit. Neumím argumentovat na jejich připomínky o riziku nemocí (který se mi někdy zdají zcestné). Očkovat prostě nechci, cítím to jasně! Ale bojím se, že podlehnu, že nedokážu odolat tomu tlaku a chce se mi z toho brečet… 

Jsem maminkou nedonošeného miminka (narozeno v 8. měsíci). Biologicky je mu nyní 7 měsíců. Doposud nebyl očkovaný… Chci očkování odložit. Nejméně do jednoho roku věku dítěte. Nicméně - můj pediatr, i doktor ve specializované ordinaci pro nedonošené mi pořád dokola vakcinaci doporučují (cítím mírný nátlak)
Poradte mi, jak odolat? Chtěla bych si stát za svým, ale když sedím proti té kapacitě, proti autoritě (kterou pro mě lékař je), neumím mu oporovat a také si to s nima nechci rozházet a mám pocit, že je naštvu atd… Jsem v koncích
Děkuji!