Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ten spánkový režim je hodně důležitý. Já jsem to taky nechávala na něm jak si řekne a nakonec jsem se přistihla jak ho půl hodiny uspávám. Nastolila jsem pevný řád a od tý doby je v limbu do pěti minut od uložení. Pochopitelně když si mne očka, zívá a je protivka o hodinu dřív než by měl jít spát tak ho uložím hned ale jinak se pevně držím plánu.
- píše:
Máma ještě pořád tvrdí, že ho musím začít krotit…ale on je takovej hyperaktiv, do toho jakej udělá neskutečný bordel a manžel když příjde, tak nadává…:-(
Co kdyby si ho manzel zkusil hlídat a ty bys vyrazila ven. At si to zkusí…a pak mu jako bonus můžeš vynadat za bordel ![]()
@Anonymní píše:
Máma ještě pořád tvrdí, že ho musím začít krotit…ale on je takovej hyperaktiv, do toho jakej udělá neskutečný bordel a manžel když příjde, tak nadává…:-(
Můj muž moc nadávat nemůže. Když začne mít řeči tak mu povím: Já vím že je tu bordel, že prcek je špinavej jak čůňo a že je lednička prázdná a není uvařeno, vím, že to nezvládám a potřebuju tvou podporu a né abys mi to ještě říkal. TAkže pak jde na nákup, malýho pohlídá, uvaří si večeři, vyluxuje, umyje nádobí a druhý den s ním jde na procházku ![]()
@Lynette Mohu se zeptat, nechce vůbec sedět na nočníku, nechci ho tam držet. Určitě ví, že se tam čůrá a kaká… už to jeden čas uměl asi 9m+- a teď jsem to zkusila 14 m a nechce tam nic
![]()
Omlouvám se zakladatelce.
@Reinka jo, pocitani do 3 je dobry… ja tedy neplacnu po zadku, ale syna popadnu a dam na jine misto.. Ne agresivne, ale dost rozlobene na to, aby pochopil, ze si nedelam legraci. Rychle pochopil, ze mu ignorace nepomuze a ze kdyz neudela co chci, udelam to za nej a on z toho nic nema.
@Lynette píše:
Můj muž moc nadávat nemůže. Když začne mít řeči tak mu povím: Já vím že je tu bordel, že prcek je špinavej jak čůňo a že je lednička prázdná a není uvařeno, vím, že to nezvládám a potřebuju tvou podporu a né abys mi to ještě říkal. TAkže pak jde na nákup, malýho pohlídá, uvaří si večeři, vyluxuje, umyje nádobí a druhý den s ním jde na procházku
Zakladatelko, nenech se vystresovat. Mě občas babičky taky s těmi radami lezou krkem. Všechno vědí nejlíp a když si to udělám po svém, tak koukají, že tohle tedy za nich nebylo. Moje babička, malého prababička, mi dokonce tvrdila, že od 18 měsíců chodili oba kluci spolehlivě na nočník. Ani to nekomentuji. Přijde mi, že to mají za ty roky docela dost zkreslené, co jak a kdy bylo.
@BabyBella No můj taky nočník nemá rád ale miluje polstrovaný sedátko na WC z DMka. Má to držátka po stranách a je to měkké a příjemné. Miluje to. Sedí na záchodě jako velkej kluk kouká na toaleťák, na světlo nad ním - tam by seděl klidně po zbytek života. Takže bych zkusila místo nočníku rovnou tu redukci na WC.
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit, nevím už jak dál…
Mám 18 měsíčního syna, kterého mám moc ráda, ale příjde mi, že všechno ve výchově dělám špatně…máma se strašně diví, že ještě nechodí na nočník a neumí sám jíst lžičkou…Příjde mi, že ani nevim, jak postupovat, když něco provede, když zvýším hlas, nebo už mu občas dám na zadeček, tak se mi směje…:-(Poslední dobou mám i docela velké deprese, začla jsem chodit do práce a kamarádky, které jsme tu měli na procházky, tak najednou daly od nás ruce pryč…a mě to se synem celé dny nebaví být o samotě..příjde mi, že všechno dělám špatně a že bude kvůli mě zanedbaný a nešťastný..:-(
v 18 mesicich mi dite ani nemluvilo, ani samo nejedlo, normalniho jidla bylo za den jen par lzicek, zbytek mliko z flasky, nocnik prisel na radu az ve 2.5 letech, neposlouchala, vsude mi utikala, lezla do vejsek, vyhazovala a vytahovala veci odkud se dalo
v tom veku jsem ji taky poprve dala na prdel, kdyz ani postopadesate neprestala.
mimochodem nevim, jak to generace nasich rodicu zaridila, ze (aspon podle jejich reci a vzpominek) vsechny deti umely vsechno v prumeru o rok a vic driv, nez ted. samozrejme byly deti hodnejsi, poslusnejsi a mely rezim. a oni nemeli papirovy pliny, ani 3 roky rodicovsky, a nevim co my jeste mame za vymozenosti
anebo si to spatne pamatujou
to bude dobry ![]()
Mám pocit jako bys popsala mého syna. Nočník u nás nehrozí. Jen ho vidí, tak má hysterák
S jídlem to u nás taky není slavný. Nechce se nechat krmit, tak mu dám misku a lžičku a prostě ho nechám. Snažím se mu nandat na lžičku a on si to pokouší dávat do pusy. No asi si dokážeš představit, jak to u nás po jídle vypadá
K tomu je ještě šíleně vzteklý a cokoliv vyvolá hysterák a to několikrát během dne. Občas mám chuť utéct, ale pak si řeknu, že bude líp ![]()
@Ijaa mně tohle moje babi tvrdí asi od roka
Taky by mu jako miminu namáčela cumel do medu, protože prostě nebyl dudlíkovej a stříhala by mu vlasy, aby mu zhoustly (má jich hodně po mně, že by mu mohly ostatní děti závidět) atd. tyhle rady jedním uchem tam a druhým ven ![]()
@Lynette tak u nás ani redukce
to mi leda vymotá všechen toaleťák, mopem poshazuje všechny saponáty z police a když už nemá co, tak začne řvát a chce pryč
![]()
@Reinka To zní jakoby tam seděl dýl jak dvě minuty. Je zbytečné nechat tam dítě vysedávat déle.