Neumím vychovávat dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
115
24.10.13 22:20

Nečetla jsem vše, mám čerstvě dvouletá dvojčata, jakž takž se nají lžičkou i vidličkou, ale nočník zatím nic, a vůbec to nehrotím, zato babičky si neodpustí žádnou příležitost k rýpnutí :) Snažím se na to nereagovat… Nicméně, momentálně to doma provozuji tak, že když jdu na WC, tak zahlásím dětem kam jdu a co tam budu dělat, na záchodě máme i nočníky, takže tam sedíme všeci, děti oblečení :)) A dneska první úspěch slečna zahlásila a vyšlo to!!! byla teda zrovna nahatá před koupáním, jsem zvědavá zítra, ale i tak úspěch. Prostě doufám, že to odkoukají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
24.10.13 22:23

@dorota1 jo, to delam taky.. hlasim, co jdu delat, syna zkusim posadit a fakt to ma uspech :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
24.10.13 22:27

Ehm, mám děti, kterým za měsíc bude 3 a 1,5 roku. Mladší trvá na tom, že bude jíst sama - sice prasí, ale celkem jí to se lžičkou jde. Starší se stále nechá krmit a když jsem měla pocit, že už by mohl zkoušet sám, tak ho lžička vůbec nezajímala.

Čůrání má pod kontrolou cca od července, kadí stále vytrvale do gatí. :zed:

Aneb děti jsou prostě různé.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.13 22:47

Holky, jeste jednou dekuji vsem..tak snad se to nejak spravi…pracuji na 12tky, ale tak 2× az 3× tydnne…premyslela jsem, jak ho zabavit, koupila jsem prstovy barvy-atd…ale nic ho nebavi a ja bych tak rada neco tvorila :roll: :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
29436
24.10.13 22:54
@Anonymní píše:
Holky, jeste jednou dekuji vsem..tak snad se to nejak spravi…pracuji na 12tky, ale tak 2× az 3× tydnne…premyslela jsem, jak ho zabavit, koupila jsem prstovy barvy-atd…ale nic ho nebavi a ja bych tak rada neco tvorila :roll: :roll: :roll:

Neboj, nejsi v tom sama. Můj kluk je sice starší, má 28 měsíců ale momentálně má období, že z něj rostu. Zrovna po dnešku jsem zralá na psychiatra, fakt že jo. Nic ho nebaví, u ničeho nevydrží, neustále kňourá a dělá akorát bugr. Do roka a půl to bylo milionové batole, teď je velmi často k odstřelení na Mars, už jen nostalgicky vzpomínám a užívám si druhorozeného, 3 měsíční miminko, než se z něj stane to samé. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
24.10.13 23:02
@Anonymní píše:
Holky, jeste jednou dekuji vsem..tak snad se to nejak spravi…pracuji na 12tky, ale tak 2× az 3× tydnne…premyslela jsem, jak ho zabavit, koupila jsem prstovy barvy-atd…ale nic ho nebavi a ja bych tak rada neco tvorila :roll: :roll: :roll:

Na tvoření je možná ještě malej. To přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.13 23:05

Ale jak ho tedy zabavit???aby mu taky neco dalo, nebo aby byl na chvili klid…?

• Citovat
  • Upravit
983
25.10.13 08:15

@ksafnika Přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
25.10.13 09:19
@Anonymní píše:
Ale jak ho tedy zabavit???aby mu taky neco dalo, nebo aby byl na chvili klid…?

Takhle staré dítě ještě nemám ale moje představa je taková že by ti mohl pomáhat - to většinou děti baví. Při zametání aby držel lopatku, při přípravě jídla oloupával vařená vejce, vyloupával hrášek z lusků, vytahoval jádra ořechů ze skořápek apod. U toho mu povídat nějaký krátký zajímavý příběh nebo mu zpívat. Při věšení prádla aby podával kolíčky nebo před praním pomohl třídit světlé a tmavé oblečení. Děti se rády cítí užitečné. Může zalévat květiny. Já bych ho vzla na hřiště - už začíná být chladno ale pokud neprší může se pohoupat na houpačce nebo kalhotama vytřít klouzačku. Děti taky mají rády pobíhání v parku a sbírání listů počůraných od psů - to jsem si všimla že je velmi oblíbená činnost. Jestli bude ještě vhodné počasí tak pouštění draků. Jinak doma ho i obohatí házet míčky do kýble uprostřed místnosti - zlepší si tím hrubou motoriku. Děti až do cca pěti let u ničeho moc dlouho nevydrží. Chce to teda bohatý program složený z mnoha malých aktivit. No není to jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
25.10.13 09:23
@Anonymní píše:
Ale jak ho tedy zabavit???aby mu taky neco dalo, nebo aby byl na chvili klid…?

Upřímně? Našeho čerta nejlíp zabaví fixa a čmárání po obývací stěně :roll: No, právě mi ji zase zkrášluje :lol: Neřeším, dokud čárá jen po tom, nebo po podlaze, tak ať si čárá, jde to otřít hadrem..to je od něj klid docela na dlouho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
25.10.13 09:29

@Lynette tak teda u nás by to, co si psala neprošlo, to by ještě nezvládl :think: když vysávám, tak se se mnou leda pere o vysavač, takže za mnou běhá s tím ručním a dělá, že taky vysává, lopatku a smetáček mi bere vcelku často a dělá, že zametá, ale kdybych po něm chtěla, aby mi tu lopatku podržel, tak se vztekne, že s ní nemůže dělat to, co chce on :mrgreen: Ale třeba mi pomáhá ve stylu „Dones mi mlíko“, „Vyndej si botičky“, takový to podej, přines, dones, vyhoď :lol: Nebo když se něco vylije, tak vezme hadr a utírá, víc mě teď nějak nenapadá :think:

Zakladatelko a co třeba nějaká pohádka? Nevydržel by chviličku koukat?? :think: Náš miluje Lokomotiv Tomáše (on je vůbec extrémně ujetej na mašinky :roll: ) tak u toho chvilku vydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
25.10.13 09:37

@Reinka Náš zase vydrží dlouho u čtení. Miluje když mu čtu. Sedí vedle mě, poslouchá a kouká na obrázky. Vydrží u dvou malých knížek typu Paleček a Hrajeme si celý den a jedné kapitoly z knížky O pejskovi a kočičce. Sám má k dispozici leporela a někdy si sám sedne a prohlíží si obrázky.
Taky vydrží koukat na televizi - dřív miloval Kutila Tima, teď si neuvědomuju že by měl nějaký oblíbený pořad. Nedávno dávali japonský film Můj přítel Totoro a to jsem koukala jak dlouho to se zájmem sledoval. Jinak teda miluje reklamu na plyšband, kostelecké uzeniny a air bank. Jo a taky jsem mu pouštěna youtube Puccu a to se mu teda líbilo velmi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
25.10.13 09:38

J a má teda jeden oblíbený film: Kung fu panda. Nevím proč zrovna u tohohle filmu vydrží tak dlouho. Zkoušeli jsme i jiné podobné jako Madagaskar, Shrek ale to ho vůbec nebavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
25.10.13 09:44

@Lynette já taky nevím, co toho našeho tak nadchlo na vlacích, ale on je fakt jak pominutej, jen někde vidí vlak, tak spustí „šišišiši“ a může se zvencnout :mrgreen: Jinak u knížek mi nevydrží, plánuju mu koupit v prosinci k svátku knížku (kupodivu s mašinkama ) a že zkusíme číst, on od mimina nevydrží u ničeho dýl, jak pár sekund, poslední dobou teda vydrží u knížky se zvířátky, prohlížet si obrázky, to si i sám sedne a říká si, co tam je za zvířátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
25.10.13 09:49

@Reinka No každý dítě je jiný. Sestry syn je stejně starý jako ten můj a o čtení emá vůbec zájem, ani o televizi. Taky u ničeho nevydrží ale rozhodně se nedá říct, že by byl hloupej. V šesti měsících chodil, v osmi začal říkat ham, máma táta, natáhne si sám hrající hračku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí