Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To je siroky pojem, nejdriv se bude doktorka vyptavat, koukat co umi, na vyvoj a pak je mozne delat klepani kladivkem kvuli reflexum, pripadne eeg, magn.rezonanci(ale to pochybuji, je to drahe a pouze pro vazne pripady), muzu se zeptat, jaky je problem ?
Malý je hypotonik, mi bylo řečeno. Já vyplašená z toho, co jsem si o tom všechno přečetla na netu, tak nám přimářka řekla, ať si klidně zajdeme na neurologii, pro klid v duši
Nevím, zbytečně ho tam hnát nechci, ale na druhou stranu si zase říkám, co když je problém „někde jinde“ a radši tam jít ![]()
Ahoj. Já s dcerou byla na neurologii v jejích 8mi měsících. Vyšetření v pohodě, vpodstatě si s ní doktor pohazoval, zkoušel reflexy, ukazoval předmět, jestli sleduje oběma očima, podával hračku ..... Vyčítala bych si, kdybych nešla a něco se v budoucnu podělalo.
Ahoj, neurologické vyšetření neni nikdy zbytečný. Pokud ti bylo doporučeno tak bych určitě šla. Já mám doma nedonošeňátko a na neurologii chodíme pravidelně a opravdu to neni nic hrozného, naopak. Prcka tam nic nebolí. Vyšetření probíhá většinou tak, že mimčo musí být nahaté a doktorka si ho čapne a různě s nim pohybuje za ručičky za nožičky, zkouší jak drží hlavičku a celé tělo a tak. Nic bolestného to neni. Tak se neboj a klído tam zajdi. Neděláš to kvůli sobě ,ale kvůli dítěti. ![]()
Ahoj na to vyšetření bych rozhodně šla s mým malým cvicím vojtovku taky od tří měsícu ted mame tři a k neurologovi chodime stale prohlídka probíhá v klidu lékař uděla běžné vyšetření skontroluje jak se cvrček chova zeptá se vás na běžné otazky ale co je důležite budete vědět že je prcek vpohodě rači jít než něco zameškat mejte se fajn. digi
ahoj my také chodíme na neurologii na pravidelné kontroly, kvuli nedonošenosti. Určitě bych šla když Vám to bylo doporučeno, malého nic bolet nebude a ty budeš mít klid v duši
vyšetření probíhá dítě je nahaté, a doktor zkouší ruzné reflexy kladívkem jemně, zvední hlavičky, kontrola fontanely. Určitě bych šla ![]()
Přidávám se s názorem, že bych taky určitě šla. Jak říkají holky, nebolí to a budeš mít klid. My chodíme taky
Ahojky my jsme na neuro objednaný poprvé v červenci. Malýmu budou 4 měsíce. Doktorka nás tam poslala kvůli to, že se narodil císařským řezem. To prý musí všechny mimča
tak jsem taky zvědavá co nás tam čeká
Pájinka25 píše:
Ahojky my jsme na neuro objednaný poprvé v červenci. Malýmu budou 4 měsíce. Doktorka nás tam poslala kvůli to, že se narodil císařským řezem. To prý musí všechny mimčatak jsem taky zvědavá co nás tam čeká
Cože???To je nějaká novinka???
Nás teda nikdo kvuli sekci na neuro neposílal
lokofa píše:Pájinka25 píše:Cože???To je nějaká novinka???
Ahojky my jsme na neuro objednaný poprvé v červenci. Malýmu budou 4 měsíce. Doktorka nás tam poslala kvůli to, že se narodil císařským řezem. To prý musí všechny mimčatak jsem taky zvědavá co nás tam čeká
Ono je to spíš tak, že každá doktorka to má jinak. Ta naše je taky taková pěčlivka ![]()
Díky všem za příspěvky. Tak už vím, co nás tam čeká, asi nás tam objednám. Pro jistotu. Ale asi jak tam půjdeme jednou, budeme tam chodit častěji, jak často chodíte na kontroly na neuro??? Já už jsem z toho špatná, z toho cvičení a tak celkově, myslela jsem, že budeme cvičit Vojtovku jen chvilku (malý měl predilekci hlavičky - preferoval jen jednu stranu) a už cvičíme od března, denně, už z toho začínám blbnout, jak u toho křičí, vím, že ne bolestí, ale i tak. A ještě nás čeká dlouhá cesta
![]()
Jéje teprve od března.Já s dcerou od dvou měsíců a teď má 8.Ze začátku tvrdili,že je to jen na chvilku.A teď mě přijde,že jak člověka lapnou tak ho jen tak nepustí.Poslala mě tam pediatrička na mou žádost.Malá měla křivé zádička a proto nechtěla otáčet hlavičku.Závěr máme taky hypotonii.Primářka nás už propustila v 6 měs.,že je výrazně lepší,ale cvičit máme pod dozorem sestry dokud nepoleze.Pak se prý už svaly zapojují rovnoměrně.Přetočila se na bříško v 5 a půl,od 6 se plazí a teď už péruje na čtyřech.
Nezoufej a vydrž,kolikrát já toho měla plný zuby.A pro tvůj klid na neuro běž.Já teda nebyla,ale mě tam nikdo ani neposílal.
Anonymní píše:
Jéje teprve od března.Já s dcerou od dvou měsíců a teď má 8.Ze začátku tvrdili,že je to jen na chvilku.A teď mě přijde,že jak člověka lapnou tak ho jen tak nepustí.Poslala mě tam pediatrička na mou žádost.Malá měla křivé zádička a proto nechtěla otáčet hlavičku.Závěr máme taky hypotonii.Primářka nás už propustila v 6 měs.,že je výrazně lepší,ale cvičit máme pod dozorem sestry dokud nepoleze.Pak se prý už svaly zapojují rovnoměrně.Přetočila se na bříško v 5 a půl,od 6 se plazí a teď už péruje na čtyřech.
Nezoufej a vydrž,kolikrát já toho měla plný zuby.A pro tvůj klid na neuro běž.Já teda nebyla,ale mě tam nikdo ani neposílal.
Přesně, jak píšeš, jak člověka lapnou, jen tak ho nepustí
My jsme byli u primářky včera, za 3 měsíce na kontrolu znovu. A denně cvičit. Na rehabku už nemusíme jezdit tak často, ale jezdit musíme i dále a denně cvičit. Je to už na zbláznění. Teď nám to rehab trochu pozměnila a malej u toho zase křičí až hrůza. Na tu neurologii by nás nikdo neposlal, kdybych se o tom nezmínila
Takže jestli tam půjdu nebo ne, je jen na mě, nikdo nás tam nenutí, že musíme jít, to ne.
lokofa píše:Pájinka25 píše:Cože???To je nějaká novinka???
to netuším jestli je to novinka
mě bylo řečeno, že kvúli sekci musíme na neuro, jestli je vše v pořádku. Ale asi záleží na doktorech, jak psala Motika ![]()
Se synem cvičíme od 3 měsíců Vojtovu metodu a teď nám bylo navrženo (nikoliv doporučeno) neurologické vyšetření, záleží na mě, jestli tam s ním půjdu a nebo ne. Co takové vyšetření obnáší, máte někdo zkušenosti??? Já osobně si myslím, že je to zbytečný, ale říkám si, kdyby byl v budoucnu (nedejbože) nějaký problém, určitě bych si vyčítala, že jsem na to vyšetření malýho nevzala
Poradíte?