Průjem u pětidenního kojence

789
16.6.11 11:26

Průjem u pětidenního kojence

Dobrý den,
mám dotaz: Třetí den po porodu měl syn zácpu, řešili to rektální rourkou. Další den kakal normálně, ale další dny/4-6/ mi kadí při každém kojení. Stolice má nazelenalou barvu a je hodně vodnatá. Je to tím, že pije hodně předního mléka a pak má takovou stolici? Nebo je to průjem? Může to být probíhající novorozeneckou žloutenkou? (hodnoty 195-225). Nejsem schopná zjistit, zda přibývá na váze (nemáme digitální váhu). Dá se nějak poznat, jestli je dehydrovaný? Kojím tam jednou za hodinu až dvě. Syn tahá jen chvilku a poté většinou usne. Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
JVP
568
16.6.11 11:29

No takhle na dálku poradit :think: ? A máte daleko dětskou doktorku? Asi by chtěla vidět plenku, aby to posoudila a váhu tam má taky, ne? U takového prcka bych moc nečekala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.6.11 11:31

Mně mrňous kadil taky skoro při každým kojení, jak se mu rozhejbaly ty střeva, tak už to jelo… :mrgreen:

Jinak ta barva myslim může být tou žloutenkou… Ale už si to od Kuby nepamatuju… :oops:

Pro jistotu bych zavolala dokorce, nebo tam s ním kdyžtak skočila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21568
16.6.11 11:32

u kojeného dítěte je kakaání po každém jídle normální… ale s barvou a konzistencí moc neporadím.. asi bych taky zaběhla nebo aspoň zavolala dětské doktorce. a nezjoušela jsi prcka při kojení budit? u klárky mi pomáhala mokrá žínka na obličej, viktora jsem zase lechtala na chodidle. oba měli žloutenku, viki byl dokonce v porodnici jeden den na fototerapii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.6.11 11:39

Já si právě neuvědomuju, jak malej kakal v týhle době, ale teď mi došlo, že on vlastně ten 4., 5., 6. den ležel pod světlem a všechno kolem něj (krom kojení) řešily sestřičky na novorozeneckým, mě ho jen nosily jak se vzbudil na 20 minut na nakojení a pak zase šupajdil zpátky… Takže to vlastně ani vědět nemůžu… :oops: ale že se pokadil spolehlivě při každým kojení, to vím… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
16.6.11 11:39

Kadění při každém kojení je normální, výkaly by měly barvou a konzistencí připomínat míchaná vejce (takže to, že to vypadá jako průjem je v pořádku) Ale jestli ti přijde, že vypije málo, ale kadí často a hodně, k doktorce bych si zajela. Pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaSv
16.6.11 11:41

My byli dva dny na foto, malá je předčasně a u nich je žloutenka normoš, ale stolice byla v pořádku, žloutenkou to podle mě nebude
Je nevrlej, plačtivej? Jestli je ještě trochu nažloutlej, nech nahatýho před oknem aby na něj svítílo sluníčko, ale asi jak píšou ostatní není na co čekat a volala bych Dr. Taky jsme tam jednou byla s plínou aby viděla co ta naše cácora ze sebe dostane :-)

• Citovat
  • Upravit
26093
16.6.11 11:52

Bilirubin je dále zpracováván játra a vylučován do žluče. Ta odchází do stolice, kterou barví tmavě.

viz.

http://nemoci.vitalion.cz/…a-zloutenka/

takže ta barva by podle mě mohla být klidně i tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
16.6.11 12:36

nu časté řídké kakání je normální
ale určitě bych zkusila před kojením odstříkat přední mléko a dát pak teprve pít a pak uvidíš, pokud se stolice změní tak je to nedosycením a asi máš hodně předního mléka a k zadnímu se nedostává.
Pak bys musela před každým kojením nějakou část předního mléka odstříkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.6.11 15:53

Mě taky srandí při každém kojení :-P A je to úplně normální.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
18.6.11 20:51

Ahoj, měla jsem stejný problém, volala jsem i na laktační ligu, paní mi řekla, že pokud přibírá, je to normální a pokud nemá např. teploty a zvracení, tak by to neřešila. Nazelenalá stolice je po žloutence nebo po tom, že jsi jedla nějakou zelenou zeleninu, např. špenát. Řídká stolice u kojeného dítěte je tedy prý normální, doktorka mi ještě poradila, abych dceři dávala pít jen z jednoho prsu při kojení, že má asi víc předního mléka (prsy jsem vždy prostřídávala při každém kojení). Nebo jsem četla také že to může být také tím, jakou jím stravu, např. hodně sladkého či mléčných výrobků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí