Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
nejsi strašná matka. A z jaké výšky to bylo a na jakou podlahu spadl? Brečel po tom? Má někde modřinu nebo bouli?
Mám tři děti a všechny tři děti mi v tomto období plus mínus měsíc, dva spadli s postele. Na výčitky zapomeň, věř že tahle zkušenost je ti natolik cenná že teď už budeš hlídat asi tisíckrát tolik. NIc se nestalo a pokud by sis měla v budoucnu vyčítat každé škrábnutí tak skončíš v blázinci ![]()
KLíd
pokud je jako obvykle, není apatický, plačtivý, tak je OK a neřeš to. Káča taky párkrát letěla. Mimča jsou gumové ![]()
A připrav se na mnohem horší pády a opravdové úrazy. Jinak se zblázníš.
Příspěvek upraven 16.06.11 v 10:09
V tomhle věku se mi to stalo taky.Volala jsem dr. a říkala, že pokud nebude zvracet,nebude spavý atd.tak mám přijít jen druhý den na kontrolu.Tak pro klid duše bch tam asi zašla
Ahoj, neznám miminko, které by alespoň jednou nespadlo z postele
Náš mladej to takhle zasekl v půl roce na prkennou podlahu.
Pokud je synek dneska v pořádku, tak myslím, že se nic nestalo. Evidentně ho hlídáš, takže kdyby došlo k nějakým změnám, určitě si toho všimneš. Ale neboj, miminka jsou (ač na to nevypadají) docela houževnatý a pády jsou většinou bez následků ![]()
Hlavně klídek a nepanikařit!! Pořádně malého hlídej, kdyby začal zvracet, obracet očka v sloup, nebo byl moc plačtivý, zkrátka jiný, než obvykle, tak šup do nemocnice. Mě se to taky stalo, malá měla 6 měsíců a taky spadla z postele. Taky jsem vyšilovala, ale ustáli jsme to a byla ok. ![]()
výška 40cm a plakal hned. slyšela jsem ránu a pak hrozný řev.
Ahojky - ještě holky doplním. Dle naší pediatričky se mají po pádu 3 dny kontrolovat zorničky - jestli jsou stejně velké. Nám (mně
) Berunka spadla před cca měsícem z postele na hlavu - vypadalo to fakt hnusně. Naštěstí měla jen bouli. Na pohotovost jsme nejeli, jen jsem ji sledovala. Druhý den jsme beztak šli k doktorce (na 10ti měsíční poradnu).
Výčitky jsem měla také, to mi věř. A to neznám matku, které by dítě z (v lepším případě) postele nespadlo. Naštěstí když se ukázalo, že Berča bude naprosto OK, tak jsem se uklidnila i já.
![]()
Anonymní píše:
výška 40cm a plakal hned. slyšela jsem ránu a pak hrozný řev.
je dobře, že hned plakal..a jak píšou holky, hlídat a pokud bude vše normální, jak sama píšeš že zatím je, tak to bude irčitě vše v pořádku ![]()
Jo, zrovna minulý týden spadla holka manželovi.
Nic jí není, jen si zařvala, nikam jsem nejela. Ale já měla velkou chuť dát chlapovi facku. Mně holka do té doby nikdy nespadla. ![]()
Flyingfrog píše:…jo, tak po tomhle příspěvku se určitě zakladatelka bude cítit líp…
Jo, zrovna minulý týden spadla holka manželovi.Nic jí není, jen si zařvala, nikam jsem nejela. Ale já měla velkou chuť dát chlapovi facku. Mně holka do té doby nikdy nespadla.
Buď v klidu, naše 3měsíční miminko si samo odstrčilo nožičkama zabržděnou postýlku, stojící na koberci a propadlo přímo před mýma očima na čelíčko. Rošt byl naštěstí úplně dole, v úrovni postele. Krve by se ve mě nedořezal, ale vše bylo ok. Jen jsem zavolala pro jistotu naší dětské, jestli mám přijet nebo co hlídat.
Asi tak.....taky bych si dala facku,ale malej mě počural a já si jen šla umejt ruce a za 20 vteřin to bylo
Ahoj maminky. Včera v osm ráno mi spadl syn 5,5meěsíce z postele. Nikam jsem s ním nejela a hodně ho hlídala. Myslím,že je O.K ,protože dělá věci jako vždycky. Mám ted,ale strašně špatné svědomí a výčitky
myslíte,že se může opožděně něco stát? Já jsem hlavně ten pád neviděla tak ani nevím jestli spadl na hlavičku. Prosím maminky které by mi psaly jaká jsem strašná matka aby mi to nepsaly,už takhle jsem na tom špatně
,že se to stalo.