Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přítelovi spadl syn z postele asi před týdnem - teda vlastně hodil salto
![]()
Začal brečet jenom proto, že se lekl přítele, který dostal hysterák…byla jsem v kuchyni a přinejmenším čekala louži krve..
Během pár minut se oklepal a naprosto v pohodě, ještě jsem ho sledovala, ale nic nevysledovala
Ttak neboj, ony ty děti leccos snesou!
Manželovi také spadl syn z gauče, asi v 5m, byla jsem na něj naštvaná. A ani ne za dva měsíce spadl mě z postele, byl uprostřed a najenou bum a byl dole. Tak to jsem byla naštvaná ještě víc
. Ani jednou jsme nejeli, jen hlídali a ještě nám dr. říkal nedávat alespoň 2hoďky po pádu spát. Asi se to jednou stane každému i přes to jak jsme opatrní.
Jak už tady holky psaly - pokud začal hned brečet, je to dobré znamení.
Dcera taky v neděli spadla manželovi z gauče. Pozorovala jsem ji a byla OK. Tohle se prostě stává. Nemělo by, ale nikdo nejsme dokonalí že…
Spadl na plovoučku a jestli má bouli to pořád skoumám jsem tak vystresovaná,že nevím jestli má na zátylku bouli a nebo jestli má takový tvar hlavičky,připadám si vážně jak blbec. a kdyby to byla boule tak je něco špatně?
Palina.zl píše:Flyingfrog píše:…jo, tak po tomhle příspěvku se určitě zakladatelka bude cítit líp…
Jo, zrovna minulý týden spadla holka manželovi.Nic jí není, jen si zařvala, nikam jsem nejela. Ale já měla velkou chuť dát chlapovi facku. Mně holka do té doby nikdy nespadla.
A proč jako? Že si já dávám pozor, tak z toho se někdo bude cítit špatně?
Flyingfrog píše:Palina.zl píše:A proč jako? Že si já dávám pozor, tak z toho se někdo bude cítit špatně?Flyingfrog píše:…jo, tak po tomhle příspěvku se určitě zakladatelka bude cítit líp…
Jo, zrovna minulý týden spadla holka manželovi.Nic jí není, jen si zařvala, nikam jsem nejela. Ale já měla velkou chuť dát chlapovi facku. Mně holka do té doby nikdy nespadla.
Ne…ale v kontextu to vyzní tak, že ty si pozor dáváš a kdo ne, tak si zaslouží pár facek (jen můj osobní názor
). O 99% matek, které znám, můžu říct, že si pozor dávají. A přesto stačil okamžik a dítko spadlo. Já nejsem výjimka ![]()
Anonymní píše:
Spadl na plovoučku a jestli má bouli to pořád skoumám jsem tak vystresovaná,že nevím jestli má na zátylku bouli a nebo jestli má takový tvar hlavičky,připadám si vážně jak blbec. a kdyby to byla boule tak je něco špatně?
Před týdnemjsem nechala malou na posteli, umí se otáčet jen na jednu stranu a já blbka jí nechala tou stranou k okraji..
otočila jsem se, hned zpět, byla to otázka asi tak dvou vteřin a už jsem viděla Julii, jak je na břiše, zadek a nohy padají dolů, stihla jsem jí chytnout, ale jen zespoda, takže se zaklonila a švihla se hlavou o hranu stolu..
samozřejmě pláč, já taky pláč, volám manželovi, který se mě snažil uklidnit, že to bude ok..jenže já pak začla zkoumat každý hrbo, na hlavě, přesně jak píšeš…
a za chvíli se objevila červená rýha a boule, tak jsem radši volala doktorce- znám sebe a svoji paranoiu, konstruovala bych ty nejhorší scénáře
a ta nás pro jistotu poslala na chirurgii, kdybych věděla, že doktorka tam na ní jen koukne a prohlásí, že reflexy má v pořádku, sprdne mě, že je to moje chyba (opravdu novinka!), tak bych asi nejela a jen pozorovala..
ale jsem vyděšená prvorodička a potřebovala jsem jakýsi vnitřní klid
![]()
No radši jsem zajela do nemocnice a malý je uplně v pořádku.
já jsem právě taky prvorodička tak hned při všem panikařím. doktor byl na mě moc hodný a řekl mi,že je mizivé procento maminek kterým se něco takového nestane.
Tak vidíš, vše je v pořádku a ty máš klid
doktor měl pravdu,byl aspoň chápavej na rozdíl od tý mý doktorky ![]()
Ahoj holky,to nic,náš malej je taky gumovej,pořád padá na zadek,občas se trkne o stůl,taky mi spadl z postele,jen se oklepe,občas zařve a je zas v klidu,on je takovej nezmar,musí všude lézt,vše škube a tahá,leze mi do šuplíků,nechá si tam občas taky prsty nebo je strká do dvířek lednice,no to můžete hlídat jak chcete,stejně se to stane skoro každýmu,neznám nikoho komu by se to nestalo nebo aspoň že by se mimčo netrklo o něco,náš malej trká od mimča a nic mu neni,jednou jsme byli na pohotovosti,tam nám stejně ani neřekli comu je,ještě byli naštvaný že je ruíme večer,mějte se,paa.
![]()
Palina.zl píše:Flyingfrog píše:Ne…ale v kontextu to vyzní tak, že ty si pozor dáváš a kdo ne, tak si zaslouží pár facek (jen můj osobní názorPalina.zl píše:A proč jako? Že si já dávám pozor, tak z toho se někdo bude cítit špatně?Flyingfrog píše:…jo, tak po tomhle příspěvku se určitě zakladatelka bude cítit líp…
). O 99% matek, které znám, můžu říct, že si pozor dávají. A přesto stačil okamžik a dítko spadlo. Já nejsem výjimka
přesně tak někdy mužeš dávat pozor nevim jakej a stejně se něcoi stane, tudle sme hlídali tří a stejně se uhodil, někdy to jen o hlídání neni. mě tady ještě prcek z gauče , z postele atd nespad, zato se narazil o šuplíky atd , vzpomínam si když měl první modřinku, div bych neřvala, ted už to beru jinak.
Ahoj holky, promiňte za anonym, ale stydím se.. Příteli spadl syn z gauče, je to asi 2 a třičtvrtě hodiny. Jenom na mě zavolal do kuchyně a malý se zrovna v vu chvíli otočil a skutálel se. Já jsem pád neviděla, máme koberec s vyšším vláknem. Syn začal brečet, ale netrvalo to moc dlouho, pak si už normálně zase hrál a pásl koníky. Ale já mám nervy v kýblu, na pohotovost jsme nejeli, malý se normálně najedl a teď usnul (v tuto dobu spí pokaždé). Nemá bouli, nikde mu nic nevidím, ani zarudnutí.. Tak nevím, jestli jsme udělali dobře, že jsme nejeli. Přítele jsem sjela na dvě doby, ale on byl vystrašený snad víc než já.. ![]()
Anonymní, tohle se mi minulý týden málem stalo taky. malá pásla na gauči, já vedle ní, otočila jsem se pro kafe, otočím se zpět a malá se mi nečekaně z břicha otočila na záda a jen jsem jí zastihla chytit na okraji gauče, už hlavičkou skoro ve vzduchu. Byla tu vteřina, tak se nestyd ![]()
Ale myslím, že pokud začal hned plakat a nemá nikde otok, tak je to v pořádku, nezvrací, nemá teplotu, jí, tak tuk tuk, myslím, že se nic nestalo. Samozřejmě při sebemenší pochybosti a odchylce jedte, ale takhle je určitě v pořádku. Ono sebou někdy tak nečekaně trhnou, že se člověk nestačí divit.
Bohužel i já se musím přidat do klubu maminek s padajícím miminkem. Malý 6,5m se mi včera skutálel z manželské postele na lino. Je to celkem vysoká postel tak jsem z toho byla dost vedle. Po pádu malý zakřičel a pak už se hned uklidnil. V noci snad vše ok ale měla bych dotaz jak dlouho doporučujete sledovat? 2dny? Je to hrůza, vteřinka nepozornosti a je to:o( ![]()