Dobrá voda versus kojenecká voda

36
16.6.11 11:43

Dobrá voda versus kojenecká voda

Ahoj všichni, mám dotaz ohledně přípravy jídla pro 8 týdenní mimi. Používali jsme kojeneckou vodu, ale po převaření se na povrchu utvořil jakoby mastný film a po vychladnutí dokonce i takový písek na dně, ten potom plaval i v lahvičce, když jsem připravovala jídlo pro malého. Začali jsme proto používat Dobrou vodu, protože jsem na internetu četla, že je po koj. vodě druhá nejlepší kvůli obsahu škodlivých látek. Ta je po převaření krásně čistá. Máte s tím někdo zkušenost a jakou vodu používáte vy? Moc děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
16.6.11 11:54

Ahoj. Já dlouho jen kojila, takže s vodu jsem začala dávat až staršímu dítěti a zezačátku jen na Maltofer (železo), ale vyloženě kojeneckou jsem nekupovala. Kupovali jsme takové, na kterých bylo napsané, že jsou vhodné k přípravě kojenecké stravy (myslím, že to byla hlavně ta Dobrá voda). Balenou jsem dávala ale jen v zimě, ve vedrech věřím víc kohoutkové, kterou filtrujem - ta totiž nikde dlouho nestojí. Ale u takhle malého miminka bych kupovala určitě takovou, která se hodně kupuje a tam, kde se hodně kupuje, tj radši tu Dobrou vodu a ne v nějakých malých obchůdkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377

Dobry voda je primo i myslim jako vhodna pro kojence uvedena, taky jsme ji meli, asi do pul roku pak uz z kohoutku a balenou jen na piti, po roce a pul uz jen normalni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823

Ahoj, Dobra voda s modrym uzaverem je kojenecka. Nase pediatricka doporucuje jen tu, takze jsem ji kupovala.
A i u nas v nemocnici na detskem oddeleni pozaduji ze skladu potravin jen Dobrou vodu pro pripravu kojenecke stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
16.6.11 12:01

Také mám s dobrou vodou jen ty nejlepší zkušenosti.Jen v současné době chodíme u nás na vesnici pro vodu do automatu eko vody,je super,levná a vždy po ruce.Za cca 20kč máme celý karton vody-samozřejmě je vhodná i pro kojence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
16.6.11 12:09

Naše doktorka doporučuje jenom Dbrou vodu,takže kupujem ji :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
16.6.11 12:12

přesně jak píšeš kojenecká voda mi taky dělala mastnou skvrnu tak jsem přešla MAMA a JÁ je,ale dost drahá převařovala jsem cca do 9m a pak do 18m jsem na mléko dávala nepřevařenou dobrou vodu teď už dávám kohoutkovou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
16.6.11 12:24

ahoj,
které vodě říkáš „kojenecká“? u vás v obchodě je nějaká, která se tak přímo jmenuje? od jaké značky?

u nás v obchodě je několik vod- kojeneckých.tedy vhodných pro přípravu stray kojenců. Aquila, Dobrá voda… asi čtyři tu jsou běžně, jen si nepamatuju názvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
16.6.11 12:27

Která kojenecká voda vám dělá mastné fleky? Fromin, Horský pramen… :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
16.6.11 12:30

mně Fromin a přešla jsem na MÁMA a Já a spokojenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
16.6.11 12:31

Kupovala bych vodu, na které je napsáno, že je vhodná pro přípravu stravy pro kojence. Nejlépe nějakou vysokobrátkovou profláknutou značku (právě ta Dobrá voda), aby to neměli na skladech věky. Kupovala bych jí raději někde v hypermarketu, kde se toho kupuje kvanta a rychle se točí, než někde ve večerce na sídlišti. Myslím, že skladováním se toho dá „posrat“ nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
16.6.11 12:48

taky jsme na doporučení pro změnu stomatologa používali výhradně Dobrou vodu. Kojenecké vody jsem nekupovala vůbec, jo, vlastně jednou jsem zkusila vodu, co měla v názvu Anna, ale Dobrá voda se mi zdála lepší :palec:

Harpyje, ano, v obchodech jsou „kojenecké vody“. Hned pod názvem je velkým písmem uvedeno „kojenecká voda“ a prodávají se většinou v odděleních věcí pro děti, tj. tam, kde jsou UM, lahvičky apod. Teď jsem se koukla na tu vodu, o které píšu, je to Aqua Anna, a na jejích stránkách je uvedeno hned pod názvem „kojenecká voda“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
16.6.11 12:54

Ahoj dievčatá.
Ja som niekde čítala,že kojenecká voda po převarení ma preto mastný filtr a malé biele čiastočky,že sú to szarené minerály.Preto sa kojenecká voda nemá prevárat ale po otvorení skonzumovat do 2 dní.Po dvoch dňoch sa začínaju množit baktérie tak až potom je nutné kojeneckú vodu povarit cca 5 min.Tak neviem,mi máme 8 týždňové miminko a tiež kojen.vodu preváram,pre istotu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
16.6.11 12:59

Moc všem děkuji za rady. Používali jsme pouze vodu Aqua Anna, jinou jsme nezkoušeli.. Ale asi bude nejlepší zůstat u té Dobré vody, když ji doporučují i pediatři. Koukám, že je na ní i ten znak, že je vhodná pro přípravu koj. stravy, čehož jsem si před tím nevšimla.. Taky jsem koukala na různé diskuze ohledně Dobré vody tady na emiminu, ale jsou asi 6 let staré, a tam se tvrdí, že DV pro kojence vhodná není, že právě nemá ten znáček.. Ale od té doby se to asi změnilo. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
16.6.11 13:00

ahojky já teda používám jen kohoutkovou, tady u nás máme jednu z nejlepších kohoutkových vod v republice a co jsem se tak bavila s holkama, co mají mimi, tak tady ji používají všichni. A malej žádný problémy nemá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí