Neurologický problém?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.6.13 11:57

neurologicky problem ?

Ahoj vsem. mam na vas otazku. syn 9m od narozeni mel zvysene svalove napeti. hodne se zaklanel. syn se otaci na obe strany. na mekym se dostane i na ctyri a houpe se jinak se plazi ale pouziva jen jednu nozicku. ted nas kvuli tomu poslali na neurologii. jinak zvatla. jemnou motoriku ma super. nesedi. neposazuju a na kezeni motivuji lezenim prez nohy a polstare. myslite ze muze mit neuro problem. pro rejpalky necekam urceni diagnozy ale zda se s tim nekdo nesetkal. ja si myslim ze kdyby tam byl nejaky problem tak se to projevi i jinak nez jen to ze leze prez jednu nohu ne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6538
12.6.13 12:24
@Anonymní píše:
Ahoj vsem. mam na vas otazku. syn 9m od narozeni mel zvysene svalove napeti. hodne se zaklanel. syn se otaci na obe strany. na mekym se dostane i na ctyri a houpe se jinak se plazi ale pouziva jen jednu nozicku. ted nas kvuli tomu poslali na neurologii. jinak zvatla. jemnou motoriku ma super. nesedi. neposazuju a na kezeni motivuji lezenim prez nohy a polstare. myslite ze muze mit neuro problem. pro rejpalky necekam urceni diagnozy ale zda se s tim nekdo nesetkal. ja si myslim ze kdyby tam byl nejaky problem tak se to projevi i jinak nez jen to ze leze prez jednu nohu ne?

Ahoj, tak muj prvorozeny se taky dlouho plazil a pouzival (odrazel se) jen jednou nohou, rikali jsme mu raneny vojak ;) myslim, ze tvuj prcek je v pohode, aspon podl tveho popisu ( samozrejme nejsem odbornik) je vse v normalu. No a muj druhy prcek (skoro 10 mesicu) taky nesedi, plazi se, na 4 peruje a cca pred tydnem se zacal stavet, takze je mame tak nastejno.ale nezvatla, je jak mysicka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
12.6.13 12:29

Lékaři tu asymetrii nevidí rádi, ale až se rozleze po čtyřech, tak si to zase hezky srovná. Jinak syn to taky dělal, jednu nohu prakticky nataženou, druhou skrčenou a to samé s předloktím, odrážel se jen jedním. Jak říkám, důležité je pro procvičení svalů na obou stranách to lezení. Dcera se mi třeba vůbec neplazila, rovnou lezla…nestresovala bych se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
12.6.13 12:33

Náš malej dělal to samý, při plazení se přitahoval oběma rukama nastejnu a odpichoval jen pravou nohou, levou nepoužíval vůbec, pak když začal lézt tak už používal obě a leze jak má..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.13 14:26

Děkuju za uklidnění, ikdyž to ve mě pořád hlodá, že musíme na neurologii. zase si ale říkám, že by se to projevilo i jinak než jen tou asymetrií v lezení a to že má pestičky, alespon v to doufám. zakl.

• Citovat
  • Upravit
2691
12.6.13 15:16

Syn má 11 měsíců, plazí se 5 měsíců, ale plazí se jak lachtan..na kolena jde taky, klečí u nábytku nebo u mě, ale neleze..nesedí..zrovna dnes jsem si vyžádala doporučení na dět. neurologii pro svůj klid..jdeme za 14 dní a jsem zvědavá co mi tam řeknou..snad pak budu klidnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.13 17:10
@KriJona píše:
Syn má 11 měsíců, plazí se 5 měsíců, ale plazí se jak lachtan..na kolena jde taky, klečí u nábytku nebo u mě, ale neleze..nesedí..zrovna dnes jsem si vyžádala doporučení na dět. neurologii pro svůj klid..jdeme za 14 dní a jsem zvědavá co mi tam řeknou..snad pak budu klidnější

a doktirka byla v klidu jdes tam ze tam chces jit sama pro svuj klid nebo se neco nezdalo doktorce? a plazi se prez jednu nozku a obe ruce nebo to strida?

• Citovat
  • Upravit
2691
12.6.13 20:27
@Anonymní píše:
a doktirka byla v klidu jdes tam ze tam chces jit sama pro svuj klid nebo se neco nezdalo doktorce? a plazi se prez jednu nozku a obe ruce nebo to strida?

doktorka na 10ti měsíční zkonstatovala, že má malý slabé zádové svaly a že ho mám trénovat co nejvíc doma přelézat překážky. dělám to denně a je fakt, že včera a dnes ulezl cca 10 cm:-)já si myslím, že do měsíce poleze, ale na tu neurologii chci, už jen proto aby mi ho prostě zkoukli :think: a plazí se tak, že zapojuje všechny končetiny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
12.6.13 21:23

Ahoj, máme to úplně stejně. Malý je nedonošený, má teď čerstvě rok (ale odečítají se mu 2 měsíce, takže má teoreticky 10 měsíců). Měla jsem radost, že se začal plazit, ale pediatrička se úplně zhrozila, že se odráží jen jednou nohou a jednou rukou. Zítra jdeme na neurologii :( Teď si začal prcek s oporou klekat a stoupat si, ale že by lezl po čtyřech, to ho ani nenapadne. Když ho posadím, tak sedí, ale sám se do sedu nedostane. Žvatlá mama, ba, ko, a sem tam i jiný slabiky. Umí jak je veliký, občas paci paci a pápá, ale to je tak vše. Čekám že budeme muset na rehabilitaci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí