Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ozvala bych se operátorovi, kterého používáš, na to by mohli mít nějaké řešení. Když budou nepříjemní, tak začni vyhrožovat že kvůli tomu změníš číslo (což je řešení, ale dost nepohodlné), ale rozhodně když už ho budeš měnit, tak přitom přejdeš jinam.
Zavolala bych operátorovi, zda lze proti tomuhle vznést nějakou stížnost typu šikana, ale oni většinou ty skrytá čísla hodně chrání. Jinak mám dojem, že existuje apka, co je blokne, ale hrozí ti, že se ti pak nedovolá třeba úřad nebo velké firmy, u nás často volají ze skrytých
nebo radikální řešení, nové číslo. Jinak pokud je to dlouhodobé, tak tě někdo fakt hodně nemá rád, jestli do toho dává tolik času, nebo tě vytáčí robot.
@LuciMik94 píše:
Lze proti tomu nějak “bojovat”? Děje se to tak 5-10× denně. Jednou zazvoní a típne…docela mi to už dlouhou dobu obtěžuje život.
Myslím si, že to zkouší různí „šmejdi“, jestli je číslo, na které volají, funkční. Mě se toto stává jen tak jednou za dva, tři měsíce a den nebo dva na to mi z neutajeného čísla volá nějaký s. ráč s „výhodnou nabídkou“. Stává se to od té doby, co jsem začal blokovat tyto volající. Ale mám „hloupý“ mobil, jde mi zadat na black list jen asi 20 čísel, takže asi nemají důvod mě testovat tak často…
![]()
Nevím co máte za telefon, ale u mě, když uložíte číslo do kontaktů, je tam volba, blokovat volajiciho a rovnou ho to vytípne…
Pokuste se to číslo alespoň jednou zvednout a operátor Vám ho pak na vasi žádost odtajni. Ale musí být ten hovor spojeny. Několikrát jsme dělali, vždy z toho vyšel telemarketing přesně jak píši výše.
@AnceA píše:
Nevím co máte za telefon, ale u mě, když uložíte číslo do kontaktů, je tam volba, blokovat volajiciho a rovnou ho to vytípne…
Skryté číslo do kontaktů neuložíte…
takže blokace v seznamu to nevyřeší.
@AnceA píše:
By mě zajímalo, jak uložíš skryté číslo do kontaktů?
@LuciMik94 píše:
Lze proti tomu nějak “bojovat”? Děje se to tak 5-10× denně. Jednou zazvoní a típne…docela mi to už dlouhou dobu obtěžuje život.
Upřímně, vyrob si vlastní vyzvánění, které má prvních cca 3-5 vteřin ticho a nebude tě to obtěžovat.
@LuciMik94 Skrytá čísla používají nejen telemarketingové společnosti, ale také některé instituce jako Finanční úřad, Policie ČR…
Akorát ty to většinou nechají déle zvonit…
Ahoj. Chtěla bych se zeptat, když si já zablokuji nějaké číslo, pozná to majitel dotyčného čísla, když se mi pokusí volat? A jak? Děkuju za odpověď