Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
AHoj holky, začínám být trochu zoufalá..
Poslední rok mám opakovaně problém - pálí me pochva, dokonce mám pocit, že to pálení se soustředí do místa ústí močové trubice..
Změnila jsem i gynekologa - moje nová se specializuje dokonce na urogynekologii, když jsem šla poprvé k ní, tak jsem měla tyto problémy, udělala mi cyto a dala zkumavky na moč.. jenže ta byla negativní.. a za 14 dní znovu to samé.. tentokrát po sexu.. v noci mě vzbudilo pálení mezi nohama, jak když tam mám nějakou chemickou látku, co mi vadí.. pak to pálilo i při konci močení, tak jsem jí volala, že mám asi zánět močáku. Neměla jsem čas tam zajít, tak mi mamka vyzvedla prášky - Biseptol.. to bylo ve čt. Jenže do dneška se to moc nezlepšuje.. v pochvě mám strašně sucho a nebo naopak je den, kdy vlhko docela dost a přijde mi, že to moc nevoní:((
přitom výsledky jsou ok.. manžel měl zánět močáku před měsícem, výsledky po léčbě ok.. a problémy nemá, jen občas nám přijde, že má náběh na kvasinky - rudý, suchý a citlivý žalud, tak se namaže Canestenem a je to ok.
Kvasinky nemám - nemám tvarohový výtok ani svědění..
Už jsem nešťastná - klasický močák jsem vždy rozehnala atb a hodně pitím, ale tohle je nonstop, kolikrát nemohu usnout, jak moc je to nepříjemné.. na noc jsem si dneska dala Fermalac, ráno mi to přišlo lepší, ale teď zase:((
Nemáte někdo stejné zkušenosti?
V út jdu zase na gyndu..
@Bekyn píše:
Co třeba alergie na manželovo sperma?
jenže já to mám právě i v době, kdy se spolu třeba nemilujeme… a někdy se mi to po sexu třeba ani nestane.. :-/
Nepoužíváš třeba silný šampon na lupy s dezinfekcí, to by se mohlo dostat do vody a dělat to neplechu ![]()
@MarkétkaBeruška píše:
Nepoužíváš třeba silný šampon na lupy s dezinfekcí, to by se mohlo dostat do vody a dělat to neplechu
to mě taky napadlo, nebo prací prášek, aviváž…
@Bekyn já teď právě začala s léčbou takovým dost agresivním šampónem a v lékárně mě na to upozornili.
@MarkétkaBeruška píše:
@Bekyn já teď právě začala s léčbou takovým dost agresivním šampónem a v lékárně mě na to upozornili.
vím že je to mimo téma, ale prosim Tě co je to za šampón? Mám s lupy nekonečnej problém ![]()
@MarkétkaBeruška
no lupy mám, to je pravda, používám ale pořád ty samé šampony léta - Head and Shoulders a občas s výtažky z břízy..
Aviváž používám, to je pravda.. ale tu už používám přes rok a problémy mám menší dobu..
V út jdu na gyndu, tka jsem na to zvědavá, ale je to strašný:(
HA neberu skoro ten rok, tak jestli to není vysazení HA??
Už mě to prostě nebaví.. když mám klasický močák, pálí mě to aspoň jen při močení.. ale tohle je furt.. a hlavně ten Biseptol prostě nezabral, takže jestli to vůbec močák je..
chlamydie atd nemáme, to jsme oba vyšetření..
@Bekyn píše:
vím že je to mimo téma, ale prosim Tě co je to za šampón? Mám s lupy nekonečnej problém
http://www.mediket.cz/…-ictamo.html
je to léčba na 4-6 týdnů. Nelekni se mě po prvním umití šíleně pálila vlaha. Jinak já to nemám tak hrozné, ale mám genech lupenku a bojím se aby se mi neobjevila tak proti ní raději bojuji předem. Zatím nemůžu říct jak moc funguje ale v lékárně na něj pějí ódy ![]()
@Kacatko1986 s tou HA nevím, nemám s ní zkušenost, zatím jsem jí nebrala…tak nevím. Ona alergie se může projevit až časem, možná bych se zkusila doktorky zeptat jestli to nemůže být tím? Třeba bude řešení nakonec jednoduché. Držím palce ![]()
@MarkétkaBeruška píše:
http://www.mediket.cz/…-ictamo.htmlje to léčba na 4-6 týdnů. Nelekni se mě po prvním umití šíleně pálila vlaha. Jinak já to nemám tak hrozné, ale mám genech lupenku a bojím se aby se mi neobjevila tak proti ní raději bojuji předem. Zatím nemůžu říct jak moc funguje ale v lékárně na něj pějí ódy
vyzkouším děkuji ![]()
S tím šamponem - já si stejně myju hlavu jen ve sprše a to buď v záklonu, kdy voda stéká hned do vany a nebo v předklonu v umyvadle.. takže to to asi taky nebude.. ještě zkusím neprat s tou aviváží - prášek x let používám stejný.
@MarkétkaBeruška píše:
@Kacatko1986 s tou HA nevím, nemám s ní zkušenost, zatím jsem jí nebrala…tak nevím. Ona alergie se může projevit až časem, možná bych se zkusila doktorky zeptat jestli to nemůže být tím? Třeba bude řešení nakonec jednoduché. Držím palce
no to asi ano, ale to bych měla reakci pokaždý, když se spolu vyspíme, ne? protože manžel se normálně udělá vždy do mně.. ale to já právě pokaždý nemám no:(
@MarkétkaBeruška píše:
http://www.mediket.cz/…-ictamo.htmlje to léčba na 4-6 týdnů. Nelekni se mě po prvním umití šíleně pálila vlaha. Jinak já to nemám tak hrozné, ale mám genech lupenku a bojím se aby se mi neobjevila tak proti ní raději bojuji předem. Zatím nemůžu říct jak moc funguje ale v lékárně na něj pějí ódy
lupénce se dá předcházet šamponem? trochu blbost, nemyslíš? ![]()