Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jakože záděry? Tak to máš málo vitamínů, kup si B komplex Forte ![]()
A co takový ty zábaly,
jak si na noc napatláš ruce medem a na to navlíkneš rukavičky, necháš do rána ![]()
Pokud nemyslíš záděry,tak to praskání kůže mám taky,jen přes zimu. Vždycky jakoby v kraji palce-nehtu,bolí to pekelně.Já si mažu Bepanthen,nebo Calciovku.Na noc si toho dám hodně,ráno vždy poznatelně lepší.Zkoušela jsem jit vitamín B,ale že bych vypozorovala změnu… ![]()
Asi jsem neporadila,jak tomu předcházet..Jen co pomáhá mně,když to praskne.Zvláštní je,že to mám z 90% vždy na palcích,teď zrovna na pravém..
.
určitě se nadopuj vitaminama, hlavně ze skupiny B. a mě se pak osvědčil hodně červený GArnier a nebo nivea SOS. a ještě jsou k sehnání regenerační oleje a krémy na nehtovou kůžičku. ty jsou taky super.
Gina108 píše:
Jakože záděry? Tak to máš málo vitamínů, kup si B komplex Forte
nene to nejsou záděry normálně mi praskne kůže,nevím jak to popsat
Dělá se mi to aj na kloubech,ale víc teda utěch nehtů ![]()
Hmmm kalciovka mě teda nenapadla,to možná někde doma i mám,tak jí vyzkouším ![]()
Na záděry netrpím,normálně mi praskne kůže,začalo se mi to dělat někde září-říjen a drží se mrcha…
Mě se celkem osvědčila měsíčková mast, ale aby to tak nebolelo. Že by zabránila vzniku, to ne. Dělá se mi to taky na palci a jenom v zimě. A to o ruce pečuju, mám myčku a uklízím v rukavicích. Jen ty vitamíny neberu- že by zabralo Béčko?
Na praskání rukou mě nejvíc pomohlo obyč.vepřové sádlo.Opravdu to ty ruce promastilo hodně a zahojilo ![]()
Ahoj ja mam teda atopicky ekzem. Kuze mi praska hodne, dokonce mi ji rozrizne pomalu vsechno i hruba strana houbicky na nadobi. A kdyz jsem to mela hodne vazny tak mi popraskali cely briska… No ale k veci. Hodne mastny maticky -masti, kuzi hodne dusi ale zase zelena indulona moc nepromasti jen zvlacni.
Dobra je konopna mast, linola fett, nebo lipobase repair ta dokonce ma v sobe nejake lipidi a ty obnovuji rychleji kuzi. Tvori i film na kuzi takze kdyz mejes nadobi kuze se nevysusi. Hodne se mi taky osvedcilo modrou indulonu smichat se slunecnicovym olejem s lekarny
Mě taky takhle kůže praská, mám to i vyfocené, zkusím najít… ![]()
Mám to od porodu, zkoušela jsem na radu lékárnice selzink, béčka, různý krémy a masti a vždycky se to zlepší, časem zaschne a pak praskne jinde ![]()
Kdyby tu měl někdo rady od kožní, bylo by to super ![]()
Praskkliny kůže kolem nehtů se mi projevují jako lergie na atb,tak zkus popřemýšlet,jestli jsi něco nového třeba nejedla nebo nebrala léky.Pomáhala na to ta Calciovka.Nedávno se mi to stalo znovu,ale jen na jednom prstu,a byla to kvasinková infekce,bolelo to jako čert,praskalo až do krve,pomohl Clotrimazol sprej
a promazávala konopnou mastí ![]()
Jo schválně hod fotku
určitě mám to samý,jak píšeš zaschne a rupne to znova ![]()
Vlastně kecám,na konec mi babi dala triamcinolon,do toho se mi moc nechtělo,ale pak jsem to asi třikrát mázla a skoro úplně se to ztratilo a to jsem s tím před tím asi měsíc bojovala,takže nakonec zabraly kortikoidy ![]()
našla jsem, ale je to blé
![]()
Když to mám na více prstech naráz, tak to bolí děsně a všechno dělám s náplastma a vazelínou
![]()
Ahoj,
Už fakt nevím co mám na to mazat,budu ráda za každej tip 
holky prosím poraďte mi některá,už jsem zoufalá. Neustále nebo s menšíma přestávkama mi praská kůže u nehtů,na rukou. Mažu to na noc Neutrogenou,přes den zelenou indulonou,ale stejně. Dost to bolí a blbě se to hojí