Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminy,
máme doma roční dítko, dcerka spinká vcelku dost - celou noc, někdy i 12 hod a přes den 1× - 2×, jak kdy, celkem 1,5 hod - 4 hod. No, ale v mezičasech, co nespí, si pořád mne očka, zívá, nevím, jestli je to normální, spát nejde, neusne, ale zívá. dr. jí brala krev, to prý dobré a víc mi neřekla, jak je to normální.
A má dost pohybu? Jste hodně na čerstvém vzduchu?
Moje děti se obě takto unaveně projevují, když jsme nuceni být třeba celý den doma… ![]()
Tady je trochu problém v tom že když se dělá rozbor krve tak je to zrovna aktuální stav a ještě se nedělá kompletní,ale jen základní,ale s tím se nic nenadělá,můj známý byl hodně nemocný a nechal si udělat rozbor z vlasů a tam mu zjistili co a jak stojí to teda cca1500,ale pokud je to dlouhodobější tak je toto lepší my naštěstí za 4 roky nemocní nebyli ![]()
A co přes den baští a pije?
Hodně dělá hladina cukru v krvi a to, jestli má dost tekutin.
Třeba je to jen změnou počasí - jak je teď víc tma.
Ahoj! Mě by zajímalo co někdo poradí nebo jestli má zkušenost. Prožíváme teď to samé. Malá jen co vstane je hned unavená, šmudlí si očička, ale spinkat nejde. Krev nám taky Dr. brala, ale nic. Půjdeme teď znovu, jestli nemá náhodou málo železa. Jinak nám je 8 měsíců. Zakladatelce jsem neporadila, ale budu čekat na reakce ![]()
Jak psaly holky, chce to být co nejvíc venku, doma nemít přetopeno a větrat a hodně pít, nejlépe čistou vodu.
Malá má pohybu až moc, ráno vstane, přebalí se, převlíkne, napapká a hned musí na zem a do provozu. Občas tedy na chvilku odložím do postýlky, a to pokud nutně potřebuju něco pošolochat, ale ne dýl jak na 20 minut, vařím když jde dopolko hajat, prospí většinou aspoň 2 hod, a to je pohodička. No, a tak to je celý den. Odpolko chodíme ven. Pije snad i dost. Mléka 250 ml a 160 ml v kašičce, ostatních tekutin okolo 500 - 600 ml. A jídlo 5× denně:
snídaně:250 ml mléka
svačina. přesnídávka nebo čerstvé ovoce
oběd: masozelenina
svačina:jogurtík
večeře: kaše
Někdy si říkám, že i přes tolik zábavy se nudí, nevím. Hrajeme si, blbneme, učíme se novinky, stejně je občas znuděná.
třeba tě uklidním
malá má za týden 2 roky
ještě před 14ti dny spávala dvakrát denně a 12 hodin v noci… prostě byla spavá, nic nám nebylo
no a ted ze dne na den jedno spaní zrušila a pro jistotu zkrátila i to odpolední
nervy moje
takže to opravdu nic být nemusí ![]()
ahoj,
malé je taky rok, spí celou noc, 12-13 hodin v kuse a přes den 1× 2-2,5 hodinky. Takže myslím že časově co se týče spánku Tvá malá nespí nějak mooooc, si myslím
…když to třeba porovnám s naší malou…
No a ktomu žmoulání očíček, prcek má taky někdy dny, kdy se furt žmoulá, a taky je to většinou, když jsme jen doma, jinak já třeba zas řešila kruhy pod očima a je to PRÝ ok, malé nic nechybí. Ale jestli si nejsi jistá a chceš mít jistotu, klidně DR řekni ještě o nějaké testy, jak píšou holky, nedostatek železa atd…a nebo je to skutečně normální a malá je žmoulinka ![]()
Takhle se projevovala moje malá. Chodila jsem ven 3× denně do 18m pak už 2× začala spát doma. Jakmile jsem jí dala do kočárku tak usla do 5 min a spala třeba 2 -3 hodiny. Civičila jsem,ale Vojtu takže si myslím,že to bylo po tom cvičení.
Může to být cokoli.
Víc chodit ven,doma větrat,hodně tekutin a čerstvé ovoce a zelenina. Taky to může být alergie já jsem alergická s dcerou na MED a manžel když si udělá čaj s medem a da mi pusu tak si mnu oči a usínám. Může to být fak cokoli a řešila bych to asi s pediatrem.
Ahoj, můj starší syn, když byl malinký také moc spal. Během dne jednou, ale třeba od půl dvanácté do pěti v kuse. V noci se sice budil, ale vždy zase rychle usnul, takže spal taky třeba 12 hodin. No, musím říct, že mu to vydrželo dodneška, je mu čtrnáct a spát chodí kolem osmé a ráno by spal do poledne, je to náš ospalec. A to je a vždy byl hodně venku, je chovatel a má plno zvířat. Po obědě spal až do školního věku. Druhý syn je pravý opak, už v roce ho spaní po obědě omrzelo a hotovo.