Neustále zima

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.11.14 16:06
@Anonymní píše:
děkuji za odpověd slyším poprvé, ale mrknu co to je. Tak zima mi není jedině tehdy když jsem až moc oblečená což třeba v letě když mají všichni trička tak ja mám mikinu ( mě teplo je a ostatní se má dívají jak na blazna) ted v zime topíme vyhřate pokoje na 25° a mě je teplo jedině tehdy když jsem pod peřinou a dvěmi dekami povětšinou krom pyžama mám ještě svetr..takže teplo je, ale naprosto neadekvatně k počasí a k počtu vrstvam oblečení u druhých

Mrkat nikam nemusíte, vysvětlím vám to tady. Dám sem i obrázek a něco vám k tomu napíšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.14 16:15

Tak. Ten obrázek je základní rozdělení nemocí: z plnosti a prázdnoty. Je to hodně obecné.

Vy máte tu prázdnotu. Chybí vám ten Yin. Yin je vše chladné, stojící, nehybné, materiální základ. Yang je vše co se pohybuje, představuje teplo, transformaci,…

Výchozím bodem však, před dvěma lety, byla plnost, plnost Yinu-plný chlad. Ten se však změnil (špatnou léčbou, emocemi,…) na prázdné horko.

Jelikož je Yang v prázdnotě (proto máte často horečky) a Yin taky, použití moxy (moxa je teplé povahy) zvýší Yang a ten začne snižovat Yin (v tčm se říká stravovat-jíst Yin), takže se budete po té moxe cítit ještě hůře než před tím.

Ještě více zjednodušeně řečeno, nemůže rozfoukávat oheň (Yang), když nemáte dostatek dřeva na žhavých uhlících (Yin-materiální základ), protože pak vám oheň vyhasne. Takže tady je potřeba ten Yin zvýšit do úrovně toho Yangu a pak i zvyšovat ten Yang.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.17 14:56

Také je nám doma neustále zima, i když manžel topí na 24 stupňů tak máme s dcerkou pořád zmrzlé nohy… je to hrůza, už nevím co s tím, jestli jsme špatně prokrvené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
10.10.17 17:54
@Klaudinacek píše:
Také je nám doma neustále zima, i když manžel topí na 24 stupňů tak máme s dcerkou pořád zmrzlé nohy… je to hrůza, už nevím co s tím, jestli jsme špatně prokrvené?

Já jsem taky pořád zmrzlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
6.6.18 09:58

@pavelrathousky dobrý den, vím, že je tohle již starší téma, ale také jsem pořád zmrzlá, ikdyž je ostatním teplo. Chápu, co vysvětlujete ohledně prázdného horka, ale nevím, co mám tedy dělat? Mohl byste prosím poradit? Děkuji K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí