Neustálý pláč kromě náruče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6424
29.12.10 12:50
šebina píše:
má hotový pokojíček a tak ho tam někdy dám aby si hrál s hrazdičkou. jinak ho mám v obýváku v ohrádce kde na mě vidí i do kuchyně a přesto pláče.

5 měsíční dítě dávat do jeho pokojíčku aby si hrálo samo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
29.12.10 12:52

Já jsem měla dva roky dítě imrvére nalepené na sobě :lol:
Samozřejmě jsem se nevyhnula řečem okolí o rozmazlenosti, mamánkovství atp :roll:
Teď se mi začíná dítko osamostatňovat. Chce jezdit na odpoledne k babičce (v lepším případě bez mámy :-? ) a já jednou za čas zůstanu sama v nesnesitelně tichém prázdném bytě :cry:
Vždy pak vzpomínám na chvíle, kdy byl malý a já ho měla jen pro sebe - kdy potřeboval jen mámu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
29.12.10 12:52
šebina píše:
je to asi také řešení ale příjde mi to trošku omezování mít ho stále u sebe. nestane se potom úplným závisláčkem??je pak samostatný??

Omezování koho? Dítěte ne, to to potřebuje. Z obýváku do kuchyně je pro něj daleko. Co by mělo 5-ti měsíční dítě, které se samo ani nepohybuje chtít jiného, než být s mámou?
Občas mi přijde (a teď to nemyslím na tebe, protože ty se zajímáš, přemýšlíš o tom a podobně), že si ženská pořídí dítě a už už aby bylo samostatné. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.12.10 12:53
šebina píše:
je to asi také řešení ale příjde mi to trošku omezování mít ho stále u sebe. nestane se potom úplným závisláčkem??je pak samostatný??

No ale já ho neměla stále u sebe. Měla jsem postýlku v obývákokuchyni, v té normoš spinkal nebo spinkal na gauči, dokud se neuměl přetočit. Ale když chtěl být u mě a já měla zrovna koš s mokrým prádlem u sušáku, tak šup do šátku, pověsit a nemusela jsem vybírat, zda to prádlo pověsit za řevu nebo ho v koši nechat na kdovíkdy.
Já nevím, proč vzniká taková představa, že v šátku je dítě na těle od rána do večera :nevim:
A maminčák podle mě teda neni, teď je mu 21m a v klidu si pohraje sám, spí sám v postýlce, nemusím uspávat, usíná sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
29.12.10 12:53
ZuzaM píše:
šebina píše:
má hotový pokojíček a tak ho tam někdy dám aby si hrál s hrazdičkou. jinak ho mám v obýváku v ohrádce kde na mě vidí i do kuchyně a přesto pláče.

Já vždycky přemýšlím, kde ty maminky na podobné věci chodí, takové to „aby se nerozmazlilo“ a podobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
29.12.10 12:54

V tomhle období je naprosto přirozené, že miminko nechce být samo. Nedokáže se samo moc zabavit a chce být s mámou. Tak s ním buď. Až se začne samo pohybovat, tak tě bude potřebovat čím dál míň a zabaví se samo. Taky nechápu proč by mělo dítě vydržet samo v pokojíčku :nevim: Nemůžete přece chtít po dítěti aby bylo hned samostatné, to přijde až bude starší :-(

• Citovat
  • Upravit
31594
29.12.10 12:55
ZuzaM píše:
šebina píše:

Mě když dítě v cca 1,5r zalezlo do svého pokojíčku a tiše si tam hrálo, tak mě málem hráblo :mrgreen: Bylo to fakt strašlivě divný, jsem zvyklá ho mít kolem sebe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.12.10 12:57
ivuska.h píše:
ZuzaM píše:
šebina píše:
Já vždycky přemýšlím, kde ty maminky na podobné věci chodí, takové to „aby se nerozmazlilo“ a podobně…

Já vždycky přemýšlím, co od toho dítěte očekávali, když se o něj snažili :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
29.12.10 12:58

…jsem nějak přehlídka, že píšeš, je sám v pokojíčku 8-o …no tak to bych ho tam nenechávala…

jsme spolu v obýváku, ale je sám na dece ( nebo v postýlce) a hraje si sám…vidí mě,slyší mě…vydrží i půl hodiny, povídá si u toho a tak…
takže můžu si i na chvíli odběhnout i do patra něco udělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
29.12.10 12:58
šebina píše:

To se nedivím, že brečí, proč nemůže být s tebou v kuchyni? Já mám malou v bytě na „volno“ a když chce být se mnou v kuchyni, tak tam prostě je. I jsme takhle např. pekly cukroví - teda já jsem pekla, malá rabovala spížní skříň a obě jsme byly spokojené :-)

• Citovat
  • Upravit
6424
29.12.10 13:05
ivuska.h píše:
ZuzaM píše:
šebina píše:

My tedy doma neposílám do pokojíčku ani dceru, pokud si chce hrát u nás v obýváku. Nevidím na tom nic špatného, hračky pak uklidí.
Celkem by mě zajímalo, jak by se to líbilo některým rodičům, kdyby je pořád někdo vykazoval do jiné místnosti, kde by byli sami.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6424
29.12.10 13:07
Gladys píše:
ZuzaM píše:
šebina píše:
Mě když dítě v cca 1,5r zalezlo do svého pokojíčku a tiše si tam hrálo, tak mě málem hráblo :mrgreen: Bylo to fakt strašlivě divný, jsem zvyklá ho mít kolem sebe :lol:
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
29.12.10 13:07

Mně tedy moje blízkost mého dítě neomezuje, mám ho totiž ráda.:-)

já ho mám také ráda ale dělat s ním veškerou domácnost mě příjde zvláštní. jinak jsem se dostala do pozice té krkavčí matky a to si myslím že nejsem. chtěla jsem jen poradit jak na toho malého drobečka aby chvilku vydržel beze mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
29.12.10 13:09
ZuzaM píše:
ivuska.h píše:
ZuzaM píše:
šebina píše:
My tedy doma neposílám do pokojíčku ani dceru, pokud si chce hrát u nás v obýváku. Nevidím na tom nic špatného, hračky pak uklidí.
Celkem by mě zajímalo, jak by se to líbilo některým rodičům, kdyby je pořád někdo vykazoval do jiné místnosti, kde by byli sami.:-)

Jojo, večer vždycky zhrabuju hračky po celém bytě  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
29.12.10 13:11
šebina píše:
ale dělat s ním veškerou domácnost mě příjde zvláštní

Co ti na tom přijde zvláštního? Naopak je velmi výchovně prospěšné, když dítě vidí, že maminka je pořád s ním a k dispozici, ale přímo se mu pořád nevěnuje, že musí dělat různé jiné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí