Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Osobne nechapu proc si nekdo dela dite kdyz nema kam hlavu slozit. Predpokladam, ze u nich bydlite za skoro nic, tak ja byt babickou, tak budes slapat jak hodinky nebo vypadni. Proc nebydlite ve svym? Ve svem okoli mam takovou superstar taky… Vstane si k obedu, sezere obed, rekne ze to byl hnus, na dite nikdo nesmi sahnout, doma bordel ale ona prece nebude uklizet kdyz to neni jeji barak ze jo… Jako bonus o vsech tvrdi jaky jsou ****
Dělej si jak myslíš, nevím proč by do tebe měly klavírovat, ty jsi máma, choď si s dítětem ven, kdy chceš a uklízej kdy chceš. Jak tu někdo zmínil, ony už mámy byly, teď by mohly tuhle roli nechat tobě. Jinak bych uvažovala o vlastním bydlení. Hlavně bys měla být za jedno s mužem.
Už se budu opakovat, ale já bych s rodiči/prarodiči nebydlela ani omylem. Vždy se vztahy pokazí.Ale když už jste tu chybu udělali, pak je nutné, aby jste si stanovili jasná pravidla.Je škoda, že jsi jí nedávala dítě aspoň do kočárku, aby mohla vozit, a ty by jsi měla daleko více času na všechno.
Příspěvek upraven 04.08.18 v 13:55
Když se za celý svůj dlouhý život nenaučili respektovat druhé lidi, tak má babča jen co seje. ![]()
A ty cinty, bydlíš u mě, tak ti budu krafat do všeho co děláš i neděláš jsou taky dost mimo. To spíš vypadá, že neposkytli možnost bydlení protože chtěli, ale z jakési osobní zvrácenosti a nedospělosti. Pravidla si měli domluvit předem, nyní je případně doladit.
Dle tradic vždy platilo, že staří se uchýlili na vejminek a celému hospodářství veleli mladí. Staří jen drželi ústa a krok. Otestované mnoha generacemi.
@lenulexp Nejdříve to zkus otevřeně vykomunikovat, když to nepůjde, hledej si bydlení jinde. S ohledem na věk stařenky bych doporučila hledat bydlení jinde rovnou - ta jede v pevně ukotvených vzorcích chování. Když nejsou blízcí oporou, ale opakem (i kdyby to bylo tvojí nezralostí), nemá význam vzájemně si poškozovat vztahy v rodině.
@růžový achát píše:
Moje tchyne je také v tomto věku a jako bývala atletka by mi to ješte nandala, mozek ji funguje taky, věk je rekativní pojem, každej nemusí bejt vyschla větev s chodítkem.
jistě že ne, ale předpoklad pro to už je. Atletů je málo. Více je pasivních obézních.. Moje je po operaci kolen, bolí jí záda, je to ale nezmar, nenechá si pomoci. Vše musí zvládnout, o to je ale unavenější a rozjívený dvouletý neposeda se hlídá hůř. Ale jak píšu, občas pohlídá a zvládnou to na jedničku. Ale nedivím se jí, že se jí do hlídání nechce. (ale zakl. to má jinak)
Já naprosto chápu tvoji averzi, ale nechápu, proč by ji melo odnášet to dítě. Já mám taky lehkou ponorku s tchyni, ale synove ji miluji, ona je taky, tak nemám problém s tím, když jsou s ní sami nebo i když jsme všichni pohromadě. Taky nechápu, proč kvůli úklidu nemůžeš ven. A že musí být navareno? Uvar večer, až mala usne, poklid ráno a pak hurá ven. A buď ráda, že ma babi zájem a může hlídat. Moje babička by velmi chtěla, ale fyzicky to už nezvládne, hrozně ji to mrzí. Vaz si toho, že máš někoho na hlídání, někoho, kdo má zájem, čas a energii na dítě.
@mgdln píše:
Když se za celý svůj dlouhý život nenaučili respektovat druhé lidi, tak má babča jen co seje.
A ty cinty, bydlíš u mě, tak ti budu krafat do všeho co děláš i neděláš jsou taky dost mimo. To spíš vypadá, že neposkytli možnost bydlení protože chtěli, ale z jakési osobní zvrácenosti a nedospělosti. Pravidla si měli domluvit předem, nyní je případně doladit.Dle tradic vždy platilo, že staří se uchýlili na vejminek a celému hospodářství veleli mladí. Staří jen drželi ústa a krok. Otestované mnoha generacemi.
@lenulexp Nejdříve to zkus otevřeně vykomunikovat, když to nepůjde, hledej si bydlení jinde. S ohledem na věk stařenky bych doporučila hledat bydlení jinde rovnou - ta jede v pevně ukotvených vzorcích chování. Když nejsou blízcí oporou, ale opakem (i kdyby to bylo tvojí nezralostí), nemá význam vzájemně si poškozovat vztahy v rodině.
To podepisuju.
@lenulexp Nechápu proč s babičkou bydlíte když k ní máš takovou averzi. Předpokládám, že dospělý lidé kteří si pořídí dítě jsou zajištění a dokožou žít samostatně.
@mgdln píše:
Když se za celý svůj dlouhý život nenaučili respektovat druhé lidi, tak má babča jen co seje.
A ty cinty, bydlíš u mě, tak ti budu krafat do všeho co děláš i neděláš jsou taky dost mimo. To spíš vypadá, že neposkytli možnost bydlení protože chtěli, ale z jakési osobní zvrácenosti a nedospělosti. Pravidla si měli domluvit předem, nyní je případně doladit.Dle tradic vždy platilo, že staří se uchýlili na vejminek a celému hospodářství veleli mladí. Staří jen drželi ústa a krok. Otestované mnoha generacemi.
A tohle jsi vydedukovala z čeho?
@jahuhudka píše:
Bydleni nesmrdi , ale prababca uz prekazi
Když u někoho budeš bydlet v domě, s bydlení přijmeš i to, že ti bude denně dirigovat život?
@mgdln píše:
Já si nemyslím ze by se staří měli uklízet na vejminek a držet usta a krok… cely život dreli a starali se tak jakypak uklizeni… podle jen by den mladí měli osamostatnit odstěhovat se a jezdit na návštěvy - doma můžou mít binec až na pudu a chodit ven jak chtějí bez řeči, nebudou na očích a na návštěvách budou všichni rádi ze se vidí…
Zakladatelko,nenech si do toho kecat .Dělej,jak ty uznáš za vhodné, každá z má jinak nastavený režim.Ja s malým mimcem chodila ven 2 x teď,když je větší,chodíme jednou denně Pokud by do mě babča taky šila a neustále radila apod,tak by mě to taky štvalo.To ,že vám poskytli bydlení , ji k tomu nedává žádné právo.Pokud ji dítě nedáváš že strachu,že by nezvládla,nikdo se ti nemůže divit.Pokud jen kvůli té averzi,ještě bych si to promyslela,tobě to uleví a dítě bude mít s babi třeba hezké zážitky.
@Kfětoslava píše:
Když u někoho budeš bydlet v domě, s bydlení přijmeš i to, že ti bude denně dirigovat život?
Kdo nezažil, nepochopí…