Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Všem děkuji za názory. Vidím,že lidé co bydlí sami si očividně nedokážou představit,jaké to je bydlet s někým dalším z rodiny. Jsou případy kdy to klape,ale takových je opravdu HODNĚ MÁLO. Jinak abych vše uvedla na pravou míru,ano,barák je na přítele,ale platíme si vše sami. Od veškerého vyučtování až po jídlo a všechno,od prarodičů nic nechcem. To,že babička je až moc vlezlá a nedá nikomu pokoj tvrdí dokonce i sám děda o ní. Já se dokonce nedávno dozvěděla že babča donáší moji budoucí tchýni a já jsem potom za línou krávu a kdoví co ještě co údajně doma nic nedělá,což nechápu jak vůbec může něco takového říct,ještě když to není vůbec pravda. A potom se diví,že nemám chuť s ní vysedávat každý den a dávat ji malou apod?? A potom nám ještě lže do očí,že ona nic neříká.
@lenulexp píše:
Všem děkuji za názory. Vidím,že lidé co bydlí sami si očividně nedokážou představit,jaké to je bydlet s někým dalším z rodiny. Jsou případy kdy to klape,ale takových je opravdu HODNĚ MÁLO. Jinak abych vše uvedla na pravou míru,ano,barák je na přítele,ale platíme si vše sami. Od veškerého vyučtování až po jídlo a všechno,od prarodičů nic nechcem. To,že babička je až moc vlezlá a nedá nikomu pokoj tvrdí dokonce i sám děda o ní. Já se dokonce nedávno dozvěděla že babča donáší moji budoucí tchýni a já jsem potom za línou krávu a kdoví co ještě co údajně doma nic nedělá,což nechápu jak vůbec může něco takového říct,ještě když to není vůbec pravda. A potom se diví,že nemám chuť s ní vysedávat každý den a dávat ji malou apod?? A potom nám ještě lže do očí,že ona nic neříká.
Jak víš, že lže babička a ne donašeč?
@lenulexp Jako bys mluvila o te nasi, dokaze lhat do oci i mne a pritom se tvarit, ze jsem jeji nej kamoska ![]()
@e008 Přesně tak
Nechápu co potom čekají,nějaký zájem z naší strany apod? Ani náhodou.
@lenulexp píše:
@hanka.br. Protože není možnost to mít od jiné osoby víš.
Babicka mohla rict rano jsem je neslysela a odpoledne byla hodinu venku ( priklad) a tchyne mohla kombinovat nevarila,neuklizela a s deckem skoro nechodi ven ![]()
@jahuhudka píše:
Babicka mohla rict rano jsem je neslysela a odpoledne byla hodinu venku ( priklad) a tchyne mohla kombinovat nevarila,neuklizela a s deckem skoro nechodi ven
No tomu se musim jen smat… Obcas jsem zaslechla za rohem, co se moji tchyni snazi zalhat. Ne, opravdu to nebylo v tomto duchu…
@e008 píše:
No tomu se musim jen smat… Obcas jsem zaslechla za rohem, co se moji tchyni snazi zalhat. Ne, opravdu to nebylo v tomto duchu…
No já bych se v tomhle případě zmínila příteli, že je možná na čase sehnat hezký domov důchodců. A nebo, že odejdete z domu vy. Tohle je akorát na to,aby se vám rozpadl vztah. Já než abych znovu bydlela s rodiči,tak raději do ubytovny.
Společné soužití je velice náročná záležitost a vyžaduje větší míru tolerance, pochopení a ohledů od všech zúčastněných.
Osobně jsem to nikdy nezažila a jsem zvyklá si svůj život řídit sama s manželem, i když to často znamená, že toho je na nás dost… ale zas je to vykoupené svobodou, že nám nikdo do ničeho nekecá a zbytečně neradí
.
V případě zakladatelky… prarodiče nezměníš, bydlení u nich tě určitě k něčemu zavazuje, jen je otázka jak moc (do jaké míry babička může narušovat váš osobní život, dávat nevyžádané rady a trousit pomluvy v rodině
). Základ je, aby ses shodla s přítelem a řešit vlastní bydlení.
A co se týká hlídání batolete, tak s tím bych byla opatrná. Babička může být samozřejmě v kondici s dobrým postřehem. Ale lepší je zůstat např. v domácím prostředí, případně nechat je jít na procházku s dítětem v kočárku.
@e008 píše:
Kolik tady máš nicků?
@hanka.br. Ja nejsem zakladatelka, jen mam podobnou zkusenost.
@jahuhudka Jo i to je možné,ale jelikož už babču nějakou dobu znám,tak už vím,že si občas taky nevidí do pusy. Ale jaká babča,taková dcera (tchýně) ![]()
To je přesně jak u mě. Babička buzeruje před vnoučaty rodiče. A vůbec se nestydí. Vzteklá a hysterická babička? Neposlouchám a dělám si svoje. Není to mami tvoje dítě, takže o něm ty vůbec nerozhoduješ. Nazdar. Ty už jsi matkou byla a teď jsi babičkou. A vysvětlovat babičce, kdy a jak a s kým co budu dělat? To patří na psychiatrii, ne do rodinných vztahů.
Je snad zakladatelce 5 let? Babičky jsou někdy pěkně vyčůrané a naoko hrozně ochotné, ale jen do doby, kdy není po jejich. Rozkazovat a velet. A to tu schválně zdůtazňuju, že ta naše babička je bývalá učitelka. Kvůli nesnesitelné povaze není oblíbená téměř nikde, dělá ostudu i na ulici a poučuje lidi, jak se mají podle ní chovat. Chápu zakladatelku, i když pročítám později.
Věk není argument pro navážení se do kohokoliv. Některé babičky jsou nesnášenlivé a ředitelky zeměkoule. Babička ano, ale musí rmě respektovat jako maminku dítěte. Když mě nerespektuje, a má pouze svou hlavu, tak je na Bohnice, a kazí vztahy všem.
Zakladatelce rozumím, přeju pevné nervy, neustupovat. Nastavit hranice.