Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Vždyť není problém se přestěhovat poblíž - nemusí 200km daleko…
To je prave ten paradox. Kdyz by se mladi chteli k nim nastehovat, tak se radi drzet hubu a krok, kdyz si najdou svoje bydleni, musi to byt blizko, protoze rodice budou potrebovat pomoct ve stari.
@Lioness34 Ja to spis myslela, ze kdyz bydli mladi se staryma, tak starsi se do mladych furt pletou. A kdyz se odstehuji, tak pak ve stari zjisti, ze by bylo dobre, kdyby s nimi nekdo bydlel a pomahal.
@Kfětoslava píše:
Když u někoho budeš bydlet v domě, s bydlení přijmeš i to, že ti bude denně dirigovat život?
Budu muset. Pokud mi někdo nabídne střechu nad hlavou a já nejsem schopná zajistit si své vlastní bydlení, budu muset respektovat všechna pravidla, všechny podivnosti a všechny zvyky majitelů. To já se budu muset přizpůsobit, ne oni.
Mladí by měli staré respektovat, ale zároveň by měli být starými respektováni. Bez toho se společné soužití neobejde a ve většině případů to je problém. Nikde jsem nevyčetla, že se mladí finančně ani fyzicky nepodílí na údržbě domu, zahrady, placení inkasa atd. Pokud se podílí, nevidím důvod, proč by neměli být respektování jako samostatná rodina se všemi svými právy. Nakonec i pro staré by mohlo být takové soužití velmi výhodné hlavně s přibývajícími léty.
@bjitka123 Pokud jde nesezdaná žena dobrovolně bydlet do domu v majetku partnerových rodičů nebo prarodičů, pak musí být buď
Teda nechtela bych byt ditetem nekterych z vas, kam se vytratila tolerance, ochota nezjistne pomoct. Jen moc a nadrazenost.
@Anonymní píše:
Sehnat hlidani jinde a nedavala bych ji…
A trvej na svém - jsi matka a nenech si do ničeho mluvit… ony matky byly už a jak si to zařídily tak to měly. Nějaké pindy o tom proč nejsi venku apod houby jim je co potom…
a zvazila bych to zda to nejde udělat nějak tak ze by jste se odstěhovali… vyřešilo by to mnohé a ony by si i více považovaly když by jste se viděly… já toto měla se sousedkou - hodna ženská ale pořad chtěla na kafe a vídat se a pořad by mi čucela do kočáru a říkala jak mam vychovávat deti…a proč nechodime víc ven ze nás není vidět atd atd
a proč jsi anonym?
@hanka.br. píše:
Budu muset. Pokud mi někdo nabídne střechu nad hlavou a já nejsem schopná zajistit si své vlastní bydlení, budu muset respektovat všechna pravidla, všechny podivnosti a všechny zvyky majitelů. To já se budu muset přizpůsobit, ne oni.
Ano, respektovat pravidla jo, kecání do mé výchovy mého dítěte a rozvržení mého volného času zcela jistě ne
@e008 píše:
Teda nechtela bych byt ditetem nekterych z vas, kam se vytratila tolerance, ochota nezjistne pomoct. Jen moc a nadrazenost.
Přesně tak, asi spousta dam budou jednou taky nerespektovat své dospělé děti, protože mají pocit, že když je někdo rodič, tak ho dítě musí poslouchat, i když tomu dítěti je třeba 30. Nevyžádaným radám zdar! Bylo by krásné, kdyby se i rodiče a prarodiče uměli realizovat jinak, než že budou říkat druhým, jak mají žít.
Si divná. Nějak nevidím nikde ten problém s prarodiči. Vidím jen problém, který máš ty.
@Kfětoslava píše:
Ano, respektovat pravidla jo, kecání do mé výchovy mého dítěte a rozvržení mého volného času zcela jistě ne
To zcela jistě ne, ale myslíš, že to staří prarodiče budou respektovat? Asi stejně, jako v Chánově respektují právo na noční klid. Proto tam dobrovolně nepolezu a najdu si něco klidnějšího.
@Kfětoslava píše:
Přesně tak, asi spousta dam budou jednou taky nerespektovat své dospělé děti, protože mají pocit, že když je někdo rodič, tak ho dítě musí poslouchat, i když tomu dítěti je třeba 30. Nevyžádaným radám zdar! Bylo by krásné, kdyby se i rodiče a prarodiče uměli realizovat jinak, než že budou říkat druhým, jak mají žít.
Zajímalo by mě, z jakého příspěvku jste vyčetly osobní vztah uživatele ke svým dětem nebo k dané situaci.
@hanka.br. píše:
To zcela jistě ne, ale myslíš, že to staří prarodiče budou respektovat? Asi stejně, jako v Chánově respektují právo na noční klid. Proto tam dobrovolně nepolezu a najdu si něco klidnějšího.
No, v tom s tebou souhlasím. Rozčiluje mě to strašně, jednak něco osobní zkušenost s vlastním rodičem a druhak, protože to zažívám s kamarádkou, ta bydlí v domě s nastávající tchýni a není jiné možnosti odejít, nechci tu psát podrobnosti, ale prostě žijí ve třech, tchýně, kdyby mohla, tak si lehne mezi ně do postele. Tchýně třeba nerespektuje ani to, že si mladá potřebuje po noční lehnout, protože nevidí důvod, proč by se měla válet přes den.
To jsou ti hodní obětující se rodičové nabízející střechu nad hlavou.
@Kfětoslava píše:
No, v tom s tebou souhlasím. Rozčiluje mě to strašně, jednak něco osobní zkušenost s vlastním rodičem a druhak, protože to zažívám s kamarádkou, ta bydlí v domě s nastávající tchýni a není jiné možnosti odejít, nechci tu psát podrobnosti, ale prostě žijí ve třech, tchýně, kdyby mohla, tak si lehne mezi ně do postele. Tchýně třeba nerespektuje ani to, že si mladá potřebuje po noční lehnout, protože nevidí důvod, proč by se měla válet přes den.To jsou ti hodní obětující se rodičové nabízející střechu nad hlavou.
A nějaký důvod, proč tohle kamarádka podstupuje?