Neustálý problém s prarodičema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4.8.18 14:51

Tak tohle opravdu nechápu. Uklidit, uvarit se dá dopoledne a odpoledne trada jsem venku. Já zase poslouchám, že jsem s dětma jenom venku. Přes léto jsem doma jen kvůli spaní nejmladší, protože jinde prostě spát neumí. Doma být celý den zešílím. Ale každého věc. Pokud ti to vyhovuje, tak to tak dělej. Buď ráda, že máš někoho, kdo jeví zájem a chce ti pomoci. Nebo si najděte jiné bydlení a nebudeš muset řešit to, že ti chce někdo hlídat tvé dítě. Určitě to pak budeš mít jednodušší jen poněkud dražší :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
4.8.18 14:51
@Kfětoslava píše:
Když u někoho budeš bydlet v domě, s bydlení přijmeš i to, že ti bude denně dirigovat život?

Prijmu pozadavky :nevim: nebo se odstehuji .
V najemnim byte si majitel taky klade pozadavky ne? Musis ho respektovat

• Citovat
  • Upravit
4700
4.8.18 14:55
@Anonymní píše:
Já si nemyslím ze by se staří měli uklízet na vejminek a držet usta a krok… cely život dreli a starali se tak jakypak uklizeni… podle jen by den mladí měli osamostatnit odstěhovat se a jezdit na návštěvy - doma můžou mít binec až na pudu a chodit ven jak chtějí bez řeči, nebudou na očích a na návštěvách budou všichni rádi ze se vidí…

Konstatovala jsem jak to v minulosti chodilo při soužití generací. Všimni si, že v závěru zakladatelce radím prásknout do koní.

A proč anonymně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15057
4.8.18 15:00
@jahuhudka píše:
Prijmu pozadavky :nevim: nebo se odstehuji .
V najemnim byte si majitel taky klade pozadavky ne? Musis ho respektovat

jakože mi v nájemním bytě bude kecat majitel do toho, jestli chodím ven nebo uklízím a jak mám vychovávat své dítě? :lol: Jinak souhlasím s odstěhováním, já jsem typ, co bych si nenechala kafrat do života. A to nejsem nijak neuctivá, jen nesnesu, když někdo nabourává má osobní práva a nerespektuje mě jako člověka, byť by to byla má vlastní matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15057
4.8.18 15:00
@mgdln píše:
Konstatovala jsem jak to v minulosti chodilo při soužití generací. Všimni si, že v závěru zakladatelce radím prásknout do koní.A proč anonymně?

Protože vlastní názor je velmi choulostivá věc 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
4.8.18 15:11

Žila jsem v tom a to až tak, že jsem přišla domů a měla prerovnany celý obývák. Takže jak to šlo, odstěhovali jsme se. Ale jako prababicku ji syn velmi miloval a jsem ráda, že si ji ještě užil.

Přesto nebo právě proto že jsem v tom žila také, nedokážu pochopit, proč teda dítko nedat babičce, když o to stojí a nemít tak čas na úklid a vaření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.8.18 15:21
@lenulexp píše:
Zdravím, mám nějak špatnou chvilku, tak se zkusím vypovídat tady a možná řekně někdo nějaký názor z jiného uhlu pohledu. Bydlíme s prarodičema od přítele(tudíž jeho babička s dědou) máme doma 12m holčičku. Od narození mi bylo vyčítáno, že jsem byla s malou málo venku. Jenže nestíhala jsem uklidit, malou nakrmit, jít ven, uklidit, navařit, ven, nakrmit a furt dokola. Prostě aby bylo doma pořád uklizeno a navařeno a ještě s malou x hodin venku. A samozřejmě to babička dole hlásila moji nastávající tchýni, to je mi jasné. Protože potom jsem to poslouchala z obou stran, ještě že proč s malou nejsme častěji u nich nahoře (u té babči) a proč nedám babičce malou do kočáru a furt nějaký problém. Jenže největší problém je v tom, že jak je babča vlezlá, furt by chtěla každý den návštěvy, furt by chtěla s něčím pomáhat apod, tak tím si u mě vytvořila nějakou averzi k ní. A čím více se ona snaží „přiblížit“ tím více si já snažím dělat odstup. Už jsme ji to s přítelem několikrát říkali, ona se tvářila že to chápe, ale nějaká velká změna nenastala. A teď je tu problém, že přítel chce dávat malou babči (má kolem 75let myslím) a mít chvíli čas pro sebe. Jenže já toto nějak nedokážu překonat. Klidně bych dala malou našim, nebo kamarádce, možná i budoucí tchýni, ale babči prostě díky té averzi k ní to nejde. Něco ji řeknu ať nedělá a stejně to malé dá a furt něco. Nevím jak se přes toto přenést :nevim: Potom jsou doma zbytečné hádky kvůli tomu a já už nevím jak se furt „vymlouvat“ Přítel to na jednu stranu chápe, ale na druhou stranu si mě chce taky užít i bez malé a mít chvíli čas jen pro sebe. Měli jste to někdy taky tak??? Nebo jsem divná??? :( :( :nevim:

Nechat dítě povozit není nic hrozného, pokud se babča nemotá. Já jsem raději sama s dítětem než u návštěv, takže částečně chápu. Ale žijete u ní (nebo je barák přítele) a nějak vycházet musíte. Averze ti to rozhodně neusnadní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
4.8.18 15:45
@Anonymní píše:
Já si nemyslím ze by se staří měli uklízet na vejminek a držet usta a krok… cely život dreli a starali se tak jakypak uklizeni… podle jen by den mladí měli osamostatnit odstěhovat se a jezdit na návštěvy - doma můžou mít binec až na pudu a chodit ven jak chtějí bez řeči, nebudou na očích a na návštěvách budou všichni rádi ze se vidí…

Ano, a az stari budou stari tak, ze budou nemohouci, tak najednou budou potrebovat, aby se za nimi nekdo prestehoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
4.8.18 15:49

@Russet Memu dedovi je 78,mam ho rada, se synem k nemu chodime na navstevu. Je jakztakz pohyblivy, presto bych mu triletaka samotneho hlidat nedala. Neni zrovna kam ho posadis, tam ho najdes. Proste mi vnitrni pocit rika, ze bych nemela klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
4.8.18 15:51

Já bych vás hnala… Chudák babička. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.8.18 15:52
@e008 píše:
@Russet Memu dedovi je 78,mam ho rada, se synem k nemu chodime na navstevu. Je jakztakz pohyblivy, presto bych mu triletaka samotneho hlidat nedala. Neni zrovna kam ho posadis, tam ho najdes. Proste mi vnitrni pocit rika, ze bych nemela klid.

Tak mé babče je 79 a taky bych jí syna nenechala celý den, což ona chce. Jezdím tam radši s ním. Ale v kočárku ho v 75 vozila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
4.8.18 15:57

@Russet Moje 16m treba v kocaru uz neusne a vozit kocar si nikdo netroufne, protoze v nem dlouho nevydrzi a jak zacne vylezat, je to o nervy, aby z nej nevypadla… Nemuzu si na to zvyknout, syn v nem rad jezdil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
4.8.18 15:59

Nejhorsi je bydlet s nekym, kdo je v duchodu a uz nema konicky. Zameri se vzdycky na zivot toho druheho a uz to jede. Mam zkusenost a dlouho se to vydrzet neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.18 16:03
@e008 píše:
Ano, a az stari budou stari tak, ze budou nemohouci, tak najednou budou potrebovat, aby se za nimi nekdo prestehoval…

Vždyť není problém se přestěhovat poblíž - nemusí 200km daleko…

• Citovat
  • Upravit
2950
4.8.18 16:08

Holky mě přijde, ze je lepší svoje bydlení a pak se toto řešit nemusí. Ženy co už měly deti jsou někdy až posedle radit hodnotit a do všeho mluvit, protože naji zkušenosti a mladí to oprávněně neradi poslouchají a chtějí vše podle sebe.
Pokud to je možné, tak najít bydlení a bydlet jinde. Přesně jak psala @e008 časem až bude třeba tak se poresi, ze by se eventuálně nastěhovali…
ony to matky mysli dobre a mladé maminky taky… a dobrotu to proste nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová