Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
V druhé brigádět neuším jak se zapracuji, ale mohly by si mne tam prý nechat, ale jistotu nemá šlověk nikde když zkuš. doba.
Jestli že to tak vyžadují, bohužel je to jejich právo…učitelka nejsem, ale přednostně vždy brali maminky co musí chodit do práce.
Do 2 let věku dítěte to platí, resp. 46 hodin/měsíc…nad 2 roky NE…!!!
Obratila bych se na obec jako zrizovatele, kde pro takovouto podminku nasel v zakone oporu. Myslim, ze bude hodne prekvapeny, ze to bude soukroma zalezitost reditelky, o ktere vubec nebude vedet.
Ze zákona máš nárok ji tam nechávat každý den ne? tak s tim bych na ně vyrukovala že se chovají protizákonně
Mohu si při čerpání rodičovského příspěvku přivydělat?
Rodič pobírající rodičovský příspěvek může mít vlastní příjem ze závislé činnosti nebo ze samostatné výdělečné činnosti. Při práci pro jiného zaměstnavatele nejsou žádné limity. Rovněž výkon samostatné výdělečné činnosti není nijak omezen.
Dokonce je to výhodné, neboť samostatná výdělečná činnost se považuje za vedlejší zdroj příjmů a při výpočtu sociálního a zdravotního pojištění nemusí být dodržen minimální vyměřovací základ. Při práci pro stejného zaměstnavatele je ale potřeba sjednat jiný druh práce, než je uveden na původní pracovní smlouvě.
Vždy však musí být splněna podmínka zajištění celodenní péče dítěte. Jestliže rodič dítěte pobírá rodičovský příspěvek, tak může být dítě do dvou let v jeslích nebo obdobném zařízení maximálně 46 hodin měsíčně. U dětí starších dvou let již není žádný zákonný limit.
http://www.maminka.cz/…bujete-vedet
@Malike píše:
Jestli že to tak vyžadují, bohužel je to jejich právo…učitelka nejsem, ale přednostně vždy brali maminky co musí chodit do práce.
Nejsem si jistá, že na to mají právo… protože jim do toho je kulový.
@Malike mohu chodit do prace na plny uvazek a presto pobirat rodicovsky prispevek. Ten s chozenim do prace nijak nesouvisi, ten souvisi se zajistenim hlidani ditete.
@SIMONA1234 ja vim že malou mužu mít ve školce děně ale školka tvrdi že ne že maji sva pravidla.
@dituleska píše:
Ze zákona máš nárok ji tam nechávat každý den ne? tak s tim bych na ně vyrukovala že se chovají protizákonně
Ať se to neobrátí proti ní a ze školky jí rovnou vyřadí.
@j.a.n.i1 Jani mam na tebe dotaz prosím tě, můžu do zpráv, ty mi vždycky dobře poradíš
@Blekota píše:
Ať se to neobrátí proti ní a ze školky jí rovnou vyřadí.
A za co by ji vyřadili, evidentně tam již nějakou dobu chodí, tak to není tak jednoduché…
Dobrý den maminky obracim se s prozbou
je tu prosim nějaka pani učitelka???
dceři ted budou 3 roky, chodí do školky od září na 5 dnu v měsíci.
s tím že ted od 3 let měla být ve školce už každý den.beru na ni rodičák do konce srpna, beru tedy 2500kč plus mám brigádu tak si přivydělávám. rodičák si mohu měnit jak chci.
Dnes mi pani učitelka řekla nova pravidla školky.
Ikdyž pracuji to je nezajímá, dokud pobírám peníze od státu, že mala nemuže do školky každy den.
Musím prý donést potvrzeni ze soc. že už nna malou nic nepobírám!!!
Tak je všechno jinak jak bylo předtím v plánu.
Jenže já počítala s tim že mala ted bude ve školce každy den, tak jsem si našla dalši brigadu ted od dubna to male budou 3 roky, s tim že bude deně ve školce.
a dnes tahle rána.
podle zákona si mohu k rodičáku přivydělat kolik chci a mala muže být pořád ve školce. ale v naši školce to tak nejde. u nás je jen jedna školka, a vozit tedně malou do školky časově nestiham, když starši dcera ve školce tady. bydlime na vesnici.
kamarádka v jine školce ma amlou bez problému už každy den a pobira ještě také rodičák. nikdo po ni nechtěl doklad že nepobírá nebo že pracuje.
takže já budu moci dát malou do školky na každy den až od září…
jenže to už nebudu mít brigadu a budu muset na pracak, šef zaměstnava jen na dohodu, s tim že jsem na rodičáku jinak konec.na pracák se mi opravdu nechce.
Nemáte s tim někdo zkušenost, když chci pracovat a nemužu, podle školky mít malou deně ve školce???
tak budu muset jit tam kde jsem měla domluvenou druhou brigádu, oznámit, že nastoupit nemužu.