Nevezmou mi dceru denně do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.3.15 22:08

@Brontik právě nevim zda mám nějaky papir o přijati, hledala jsem…vim že na dveře vypsaly kdo nastoupí a bylo to, tedy ne jmena ale kařdy měl sve číslo. ráno se ještě mrknu zda tam někde neni ten řád na nastěnce, a ještě po něm mrknu doma.diky
zítra se jdu za pani ředitelkou a poptám se jak to tedy je.

• Citovat
  • Upravit
13142
24.3.15 11:20
@SIMONA1234 píše:
A když vás přijímali…dostala jsi ten papír? Rozhodnutí o přijetí tam je zmiňovaná i zkušební doba…bývají to 2 měsíce, ale musí to být ten počet dnů…tedy pokud je dítě třeba 2 týdny nemocné, do zkušebky se to nepočítá…musí to být 2 měsíce skutečné docházky, ten počet dnů.
Koukni jim do toho řádu školy…pokud tam nic takového není, nemá na to, dle mého, ředitelka právo.

Prosím, k čemu je ta zkušební doba 2 měsíce? To jsem ani nevěděla.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
24.3.15 12:27
@kometa32 píše:
Prosím, k čemu je ta zkušební doba 2 měsíce? To jsem ani nevěděla.. 8o

k vyloučení dítěte ze školy - zjednodušeně řečeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
24.3.15 14:23
@kometa32 píše:
Prosím, k čemu je ta zkušební doba 2 měsíce? To jsem ani nevěděla.. 8o

Zkušební doba bývá 2-3 měsíce, je napsaná v Rozhodnutí o přijetí…je to zvykací doba pro dítě, kdy se školka „jistí“, že si dítě zvykne a zvládne pobyt ve školce.
Během roku (po zvykací době) není jen tak jednoduché vyloučit třeba agresivní, nezvladatelné dítě ze školky…Jsou na to přesné definice, kdy lze dítě vyloučit (neplacení školného a neomluvená absence delší než 14 dní) A ne vždy „výchovné problémy“ vyřeší asistent pedagoga…pokud dítě nemá diagnozu, ale je „jen“ špatně vychované, má školka smůlu. Musí si poradit. Takže, pokud by dítě nezvládalo psychicky pobyt ve školce během těchto 2-3 měsíců, může ho školka vyloučit. Ale upřímně, za těch cca 17 let co učím, jsem žádné vyloučení ve zkušebce nezažila… :kytka: Takže bych se toho nebála…s běžným pláčem a steskem po mamince se počítá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
24.3.15 14:26

@j.a.n.i1 @Bábrdl Holky, jak to děláte??? :mrgreen: My máme do těch 17,00 a stejně rodiče chodí i po té páté hodině…nestíhají. :nevim: Je to teda jen jeden chlapeček, bývá ve školce mezi prvními, přivedou ho chvilku po 7 hodině a odchází poslední. Je ve školce fakt 10 hodin denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
24.3.15 14:30

@SIMONA1234 Co sleduji u nas, tak proste jeden rodic vodi a druhy vyzvedava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
24.3.15 14:31

@Tereza1986 @Brontik Ale jo, potvrzení o TP může školka vyžadovat…ale JDE to obejít…prostě se na určitý čas přihlásit ke známým, co mají bydlí v obci, kde je školka do které se dotyčné dítě hlásí. Nějaká KONTROLA paní ředitelky vyjde úplně naprázdno…
:mrgreen: Vše bude ok…TP bude mít dítě…matka…klidně i otec v místě školky. Není problém si přinést potvrzení s tím, že bydlí tam a tam…že jsou v třeba pronájmu. Nebo myslíte, že se tam půjdou z úřadu podívat, jestli tam večer opravdu jsou všichni v pyžamu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
24.3.15 14:34
@Cuddy píše:
@SIMONA1234 Co sleduji u nas, tak proste jeden rodic vodi a druhy vyzvedava.

Tak u tohohle chlapečka jsem viděla zatím jen mamku…vodí i vyzvedává. Chlap možná pracuje dvanáctky…nebo jezdí do práce jiným směrem… :nevim:
Stejně mi přijde divný, že zřizovatel (obec) potvrdí/schválí takovou provozní dobu..Jako od 7-15,30…to by nás rodiče ukamenovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.15 15:33

Tak jsem zpět od paní ředitelky…paní ředitelka vubec nevi jak je to ted ty nove zákony, vubec nevi co dokládat dopadlo to tak že si zavola na socialku a mrkne do papiru ktery jsme u zapisu podepsaly a v pátek si mám přijit pro vyjádřeni, takže pokud se zákony změnily, tak jak tvrdím já že je nemusi zajimat zda beru rodičak nebo neberu že od 3 let tam mala muže být pořád.
Takže učitelka ve školce si to asi nevymyslela ale jede podle těch starych zákonu kdy se to asi mělo dřív dokládat zda je rodič na rodičaku nebo ne.
a pani učitelka prá jde na operaci a v květnu už ve školce nebude bude marodit.tak asi opravdu chce mít na starost méně dětí a ulehřit si tak práci jak jste tu psaly.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.15 15:41

@SIMONA1234 tak u nás školku dřív neotevřou a déle ji otevřenou nenechaji nikdo si nestěžuje, maminky jsou většinou doma s dalším dítětem a ty ostatni prostě tu maji babičky. tak proti jsou max 2 maminky. děti ve školce je 25 z toho někteři sourozenci chodi na těch 5 dnu učitelky jsou tam dvě.
já tedy nevim co ředitelce řeknou na socialce nebo kam bude volat ale doufám že to, že se to nijak nedokládá že od 3 let neomezeně. tak musim ted čekat do pátku. tak by snad měla platit dohoda od 3 let neomezeně jak říkaly u toho zápisu.
divim se že ředitelka nema přehled" ale na rozdil od učitelky se s ni dá rozmně mluvit.tak uvidím.

• Citovat
  • Upravit
10975
24.3.15 15:47

Podle nového zákona už od 2 let může dítě navštěvovat MŠ a maminka chodit do práce a souběžně pobírat rodičovský příspěvek. Problém je jedině ten, že školky nejstou dnes na tak malé děti prostě zvyklé. Toliko jsme se třeba my dozvěděli letos u zápisu, když by synovi při nástupu do MŠ byly 2 roky a 7m :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
24.3.15 15:56
@MisaHanuska píše:
Podle nového zákona už od 2 let může dítě navštěvovat MŠ a maminka chodit do práce a souběžně pobírat rodičovský příspěvek. Problém je jedině ten, že školky nejstou dnes na tak malé děti prostě zvyklé. Toliko jsme se třeba my dozvěděli letos u zápisu, když by synovi při nástupu do MŠ byly 2 roky a 7m :nevim:

No…ono je toho víc…třeba vzdělání učitelek (kvalifikace)…jsme kvalifikované pro skupinu předškolních dětí od 3-6, resp.7 let. Pro děti mladší 3 let ještě donedávna platilo, že musí být zdravotní sestra (jesle). To ale my nejsme… 8o Hračky a pomůcky ve školkách jsou pro věkovou skupinu 3+ (valná většina, včetně plyšáků)…Ale po změně zákona můžeme brát děti od 2 let…co když to dítě spolkne nějakou část hračky, zraní se…? Budou nás rodiče žalovat? Defakto bych jim neměla půjčit cca 90% hraček co mám ve třídě…A ten věk 3+ není jen doporučení, je to ochrana výrobce oné hračky proti případným žalobám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
24.3.15 15:58
@SIMONA1234 píše:
No…ono je toho víc…třeba vzdělání učitelek (kvalifikace)…jsme kvalifikované pro skupinu předškolních dětí od 3-6, resp.7 let. Pro děti mladší 3 let ještě donedávna platilo, že musí být zdravotní sestra (jesle). To ale my nejsme… 8o Hračky a pomůcky ve školkách jsou pro věkovou skupinu 3+ (valná většina, včetně plyšáků)…Ale po změně zákona můžeme brát děti od 2 let…co když to dítě spolkne nějakou část hračky, zraní se…? Budou nás rodiče žalovat? Defakto bych jim neměla půjčit cca 90% hraček co mám ve třídě…A ten věk 3+ není jen doporučení, je to ochrana výrobce oné hračky proti případným žalobám…

Ale ten zákon nemění přístup dětí do MŠ, řeší pouze to, že se nesleduje docházka a je fuk jestli do jeslí nebo MŠ, školský zákon říká, že MŠ je určeno pro děti zpravidla od tří let, tam žádná změna není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
24.3.15 16:02
@Anonymní píše:
Tak jsem zpět od paní ředitelky…paní ředitelka vubec nevi jak je to ted ty nove zákony, vubec nevi co dokládat dopadlo to tak že si zavola na socialku a mrkne do papiru ktery jsme u zapisu podepsaly a v pátek si mám přijit pro vyjádřeni, takže pokud se zákony změnily, tak jak tvrdím já že je nemusi zajimat zda beru rodičak nebo neberu že od 3 let tam mala muže být pořád.
Takže učitelka ve školce si to asi nevymyslela ale jede podle těch starych zákonu kdy se to asi mělo dřív dokládat zda je rodič na rodičaku nebo ne.
a pani učitelka prá jde na operaci a v květnu už ve školce nebude bude marodit.tak asi opravdu chce mít na starost méně dětí a ulehřit si tak práci jak jste tu psaly.

No…myslím si, že to ví…vždyť chodí na ředitelské porady (jednou za čas se scházejí ředitelé škol/školek + zřizovatel na porady, kde se probírají i novinky v zákonech)
Takže docela trapas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.3.15 16:03
@SIMONA1234 píše:

NO, JE TO DOST TEORETICKÝ PROBLÉM, PROTOŽE TAKOVÝ prcci se do školky stějně z 90%nedostanou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí