Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@mag píše:
Ale ten zákon nemění přístup dětí do MŠ, řeší pouze to, že se nesleduje docházka a je fuk jestli do jeslí nebo MŠ, školský zákon říká, že MŠ je určeno pro děti zpravidla od tří let, tam žádná změna není.
Já reaguju na větu, že školky nejsou zvyklé na tak malé děti…
@Bábrdl píše:
NO, JE TO DOST TEORETICKÝ PROBLÉM, PROTOŽE TAKOVÝ prcci se do školky stějně z 90%nedostanou
Tak třeba naše malá do školky chodila od září a narozená je lednu.
@SIMONA1234 píše:
Já reaguju na větu, že školky nejsou zvyklé na tak malé děti…
A já zase na to, že máš kvalifikaci pro děti od tří let.
@Bábrdl píše:
NO, JE TO DOST TEORETICKÝ PROBLÉM, PROTOŽE TAKOVÝ prcci se do školky stějně z 90%nedostanou
Jak kde…já mám ve třídě 7 dětí 2 a půl letých. Celkem 25 dětí. Zbytek dětí je do 3 a půl let.
@SIMONA1234 řekla že tuto infotmaci nemá…třeba to fakt vi…a ja jsme prvni co se ozvala že zakon zní jinak.no ještě že jsem včera jak jsem byla naštvana nevolala vedouci že tu brigadu musim zrušit že mala nebude ve školce. děkuji vam všem za rady.
@mag píše:
A já zase na to, že máš kvalifikaci pro děti od tří let.
No vždyť jo…nejsem zdravotní sestra. Když jsem studovala, bylo nám ve škole jasně řečeno, že jsme kvalifikované pro skupinu dětí od 3 let. Pro mladší děti je potřeba zdravotní personál…Pak to změnili a školky mohly začít přijímat děti od 2 let. Tenkrát si z too dělala legraci naše ředitelka…že prý si budem dálkově dodělávat zdrávku.
@SIMONA1234 Tak tomu já rozumím. Ale upřímně, když vezmete ty 2,5 leté děti, je tam tak propastný rozdíl s tím čerstvým tříleťákem? Je to přece zase jen teorie, protože každé dítě je jiné. Mám naprosto dokonalé srovnání našich třech dětí ve dvou letech a opravdu hodně znát, když mají ta mrňata starší sourozence. Všechno se prostě naučí tak nějak přirozeně rychleji. Jen u těch plín se to u nás zcela míjí účinkem
![]()
No tak u nás ve školce ani moc dvouapůlleťáků není, protože už na přihláškách je napsáno, že dítě musí byý komplet bezplen a naprosto samoobslužné, co se týče chození na záchod, že jinak bude vyloučeno ve zkušební době. Dnešní trend čekání, až se dítě samo odplenkuje jaksi neprodukuje moc dvouapůlleťáků, co by mohli do školky a nebyli vyloučení.
@MisaHanuska To je hrozně individuální…sourozenec je znát, pokud je starší…většina těch v mé třídě má sourozence mimino, staršího má jen jeden. A ani to nemusí být směrodatné…někteří jsou šikovnější a někteří víc „miminkovští“..to samé u těch tříleťáků.
Mně osobně je to jedno, pokud nemá plíny a lahev s dudlíkem, není rozdíl mezi dítětem dva a půl a tři roky. Já spíš narážím na ten paradox, kdy se (před lety)řešilo, že děti mladší 3 let nemají v MŠ co dělat, že nejsme zdravotní personál a najednou to nikomu nevadí…že nám chybí vzdělání pro práci s dětmi 2-3 roky…
Najednou nikdo neřeší věkovou vhodnost hraček a pomůcek…bezpečnost. Tomu se směju…nebo spíš kroutím hlavou.
@terinka4444 Tak je jasné, že nepošlu do školky dítě na plenách. Kamarádky dcerka je stejně stará jako syn a už je od 3m bez plenky i na odpolední spánek
Navíc, chodí už měsíc do soukr. školky, protože maminka musí od dubna do práce. A ve státní školce prostě dostala informaci, že nemá počítat s tím, že by tak malé dítě vzali. No, uvidíme jak to bude třeba za rok, když budou ze školek ty ultra silné ročníky ![]()
@SIMONA1234 Tak mně to přijde spíš k pláči, protože když se člověk podívá, co je tady zákonů, které řeší A, ale už neřeší B je naprostá většina.
A fakt bych osobně nedala dítě do školky, kdybych nebyla přesvědčená, že na to má. Dcera byla tak natěšená, už v těch 2,5 letech, že půjde do školky, že pak bylo kruté jí vysvětlovat, že ji ani jako téměř tříletou nevzali. Bylo to tak obtížné, že začala alespoň na dopoledne docházet do soukromé a do školky ji vzali až v téměř čtyřech.
@Mar__tanka1983 Probírali jste to tu sice už včera, ale třeba moje kamarádka - zástupkyně pro MŠ to kontroluje u všech normálně v katastru. U každé nemovitosti je napsaný majitel. U nás ve školce zas kontrolují OP.
@SIMONA1234 píše:
Jak kde…já mám ve třídě 7 dětí 2 a půl letých. Celkem 25 dětí. Zbytek dětí je do 3 a půl let.
Ve státní školce? ![]()
Tak to jsem asi mimo.
Kde to je? v Praze je problém upíchnout čtyřleté
@Levandule121 píše:
@Mar__tanka1983 Probírali jste to tu sice už včera, ale třeba moje kamarádka - zástupkyně pro MŠ to kontroluje u všech normálně v katastru. U každé nemovitosti je napsaný majitel. U nás ve školce zas kontrolují OP.
A co nájemní smlouva?
@Bábrdl píše:
Ve státní školce?
Tak to jsem asi mimo.
Kde to je? v Praze je problém upíchnout čtyřleté
Praha východ…cca 25km od Prahy.
Ale co se Prahy týká, mám pocit, že jsem tu zahlédla, že (snad) Praha 13 brala (některé školky) i mladší 3 let…