Nevěra - jak ji přežít?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
31.8.10 15:07

Nevěra

Jak přežít nevěru. Měla jsem pocit, že žiju 30 let ve šťastném manželství.Jezdíme na vodu, lyže, běháme agility se psy, máme dobrý vztah s dětmi, nejstarší dcera (30 let) už je mimo, 26tiletá dcera a 21tiletý syn studují VŠ a jsou s námi, máme vodáckou partu, se kterou je nám oběma moc dobře. Včera jsem zjistila, že můj muž udržuje minimálně 5 let dva poměry! Jak jsem to zjistila ? Nikdy jsem ho nešacovala, nelezla mu do mobilu, do mailu. Včera jsem bezodkladně potřebovala najít něco v jeho mailu a jak se známe dlouho, odhadla jsem jeho heslo. A BYLA JSEM V ŠOKU ! 5 let korespondence se dvěma ženami mého věku, domlouvání schůzek asi jednou za měsíc, s jednou z nich vyměňování různejch těch sprostejch blbinek, co lítaj po internetu. Jedna je jeho bývalá spolupracovnice, druhá má postavení v nějaké firmě, tak jsem si našla její profil. Ještě bych se chtěla zmínit o sexu. Já mám k němu velmi vřelý vztah a vždycky mě bavil, i můj muž se zdál šťastný, často mi to i říkal, děláme všechno možné, co se nám líbí, i když pravdou je, že poslední dobou už není tak častý - cca jednou týdně a někdy to prostě není úplně ono. Ale myslím, že je to prostě jen věkem, vždyť už je nám padesát. Vůbec nevím, co mám dělat, ztratit ho nechci, je nám spolu pořád dobře, i on tak vypadá, vůbec si nedovedu představit jiného partnera, zrušit všechny vazby, dětem domov … Na druhé straně si nedovedu představit milování s ním, že to dělá s jinýma, je mi na blití, to asi vůbec nezvládnu. A srovnat se s tím, že mi pět let lhal, chodil totiž na schůzky s kamarády, nebo jezdil na školení, zdržel se v práci atd. A že mi bude lhát dál ?
To neustojím. A když, bude to ještě vůbec o něčem ? Prosím, poraďte, máte-li někdo zkušenost, jsem na to hrozně sama, takhle v koncích jsem nebyla za celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
31.8.10 15:24

Těžko radit, nejde jen tak někoho kopnout do zadku a odejít, navíc v padesáti se začíná znova mnohem hůř. Co se svěřit dceři, můžeš v ní najít pochopení a oporu. Pokud váš vztah s manželem jinak celý život fungoval a najdeš aspoň jeden důvod, proč se snažit ten vztah udržet, pak se do toho s vervou opři, ale nelámej přes koleno, i na chuť manželství zachránit musí být vždy dva. Když vezmu příklad u nás, známe se devět let (oproti vašim rokům samozřejmě nesrovnatelné:), ale nikdy, slovy nikdy, jsme neměli závažnou hádku, tím myslím názor, který by nás opravdu nějak roděloval. A i těch žabo-myších válek je malinko. A to jenom proto, že spolu komunikujeme. Neustále. Mám nějaký problém, proberu to s mužem jako první, on stejně tak. Ať už se to týká čehokoliv v sexu, problém s tchýní, cokoliv. Tím myslím, že budeš muset s manželem komunikovat, jinak se nikam neposunete. Třeba to povede k hádce, ale budeš vědět víc, na čem jseš a podle toho se zařídíš. Ať to vyjde, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
31.8.10 15:26

to je mi líto.Ale zatím nic neřeš ,jestli můžeš někam odjed na pár dní a v klidu si celou situaci promysli .
Vím je to hrozná zrada .Ale chlapy jsou taková zvířátka a některé věci jim ani nedocházejí.Určitě tě ztratit nechce ani od tebe odejít .Ted je to na tobě .A at už se rozmyslíš jakkoliv zkus to řeit až emoce trochu vyprchají .Máte jinak nejspíš hezký vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
31.8.10 15:35

Ahoj, z Tvého psaní je mi smutno, protože to jen potvrzuje fakt, že recept na šťastné manželství nikdo nezná :-( Váš vztah jak ho popisuješ se zdá být perfektní a proto si myslím, že by byla škoda jej rozbít, i když partner přestřelil. Bohužel nemám radu, jak se s tím vypořádat, vedle Tebe mám oddací list ještě teplý.
Osobně bych asi šla s barvou ven a pokusila se v klidu říct, co jsi zjistila a počkala na jeho vysvětlení. Věřím, že mu za to váš vztah stojí, zkrátka jen blbne, jako to chlapi v tomhle věku dělají. Kdyby chtěl odejít, udělá to dávno, ale obětovat pohodlí domova a život s ženskou, která sdílí jeho koníčky - to by byl blázen a pokud má všech 5 pohromadě, bude si to umět rychle spočítat.

Přeji Ti hlavně hodně sil a chladnou hlavu :hug: Ne nadarmo se říká, že ženská vydrží víc, než člověk. Držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
31.8.10 16:00

Ahoj,

taky mám proti tobě jen relativně krátkou dobu prstýnek na ruce. I když vztah už „funguje“ dlouho.

Jak psaly holky výše, tvůj muž si zřejmě ani neuvědomuje, co dělá. Teda on to ví, to jo, ale jaký to může mít dopad. On se prostě zřejmě jen baví. Carpe diem. A nebo je jedním z těch, o kterých s emluví, ale kteří to „ve slušné společnosti“ nepřiznají - prostě aby mohli „fungovat“, potřebují mít víc než jen jednu ženu. A nemyslím pochopitelně na oddacím listu.

Trošku mě v této souvislosti napadla i jiná věc. jedna moje … dejme tomu známá. Chodí se starším ženatým mužem. Ptala jsem se jí, jestli jí to nevadí, že de facto rozbíjí manželství. A ona, že ne. Že milenec tvrdí, že stejně už s manželkou „nežije, nefunguje jim to, a td.“ Když jsem se ptala, proč se teda nerozvede, proč nenabídne sňatek jí, pohotově odpověděla, že se tak milenec s manželkou dohodli. Nevím no, je to vlastně její věc, mě do toho houby, ale zdá se mi, že chlap to krapet táhne na dvě strany … že si to nechá líbit ta moje známá, to je jedna stránka. Ale fakt je mi líto manželky, protože nevěřím, že tohle vědomě trpí. Tomu se mi prostě nechce věřit. :nevim: Takže si říkám, že to spíš prostě neví. :nevim: Ale kdoví … :nevim:

Kdybys na to měla nervy, docela dobrej fór by byl zajít za těma ženskejma a zjistit, o co jde. Jako v Medvídkovi - jak to ten doktor táhl se dvěma a tý druhý řekl o svý manželce, že je smrtelně nemocná a tak má vydržet a čekat na její smrt … která nepřichází a nepřichází … což je pochopitelně nejen na kopanec do zadku a vyhazov z bytu. :think:

Jeeden směr je to prostě přejít v rámci dosud dobrého chodu rodiny a přání, aby se manželství nerozpadlo. Ale nevím, jak u koho - tohle já bych nerozdejchala …

Zbývá asi jediná osvědčená cesta - prostě pohovor a rozhovor, že „víš“. A žese ti to nelíbí. Ovšem do toho asi budeš muset jít už s nějkou vizí, jak to bude dál. Výhodou je moment překvapení a pozice, z které si můžeš diktovat podmínky. Nevýhodou je ta kudla v zádech, která ale pěkně svinsky bolí …

Každopádně, přeju, ať vaše manželství zachráníte. Přeju ti pevné nervy a hlavně schopnost odpustit, půjde-li to vůbec. Trestat je liské, ale odpouštět božské … :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
31.8.10 16:11

Jdi od něj - on nepřestane a budeš se trápit víc a víc. Kdyby to udělal jednou jako úlet, to by se asi ustát dalo, ale 5 let - to znamená žádný respekt k tobě ani k dětem, jen sobec (připomíná mi to Johna a Adamovskou). Vezmi si z ní příklad a vyraž s ním dveře! Stejně už bys nikdy nebyla schopná zapomenout a vždycky by ses k tomu vracela, tak to prostě ženský mají. Chce to jen sebrat síly a udělat ten rozhodující krok, pak už to půjde samo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
31.8.10 16:27

Ahoj, nejsem vdaná a svatbu neplánuju i když už jsem s přítelem dost dlouho. Taky by mě to dostalo, být celou dobu v nevědomosti a pak… Nedovedu si to představit. Co by mne ale zajímalo kdyby se to stalo mě, proč to udělal, z jakého důvodu, co mu v tom vztahu chybělo, že to hledal u jiných a navíc stejně starých žen jako jsi ty. Jak nevěru přežít to opravdu netuším, nevím co bych dělala, jestli bych s ním dál zůstala, ale spát už bych s ním asi nemohla i kdyby mi to chybělo. Přeji pevné nervy a dobré rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
31.8.10 16:41

Zařídila bych se až podle jeho reakce na odhalení.
Pokud by se zachoval jako machr největší nebo zapíral - tak by ho nezachránilo ani těch 30 hezkých let..
Pokud by litoval a snažil se upřímně o nápravu snad bych se i já snažila přizpůsobit situaci i když by to bylo těžké..
Já osobně si moc nedokážu představit obnovovat důvěru po 5 letech křiváren..
Kdyby ujel na vánočním večírku a druhý den si nic nepamatoval budiž, ale takto?? To už je o jeho charakteru..
A k tomu, že mu přece nic dle tebe nechybělo - no právě nechybělo - měl krásné zdravé soběstačné děti, skvělou aktivní inteligentní ženu, takže do třetice už jen ty milenky a je kompletní..Co víc si může chlap přát, že??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
31.8.10 16:59

Po tolika letech společného života to musí hodně bolet. Myslím, že byste si měli promluvit, aby ti řekl, jak si to představuje dál. Dát mu tak trochu nůž na krk, aby se rozhodl. Já si myslím, že to bude druhá míza, potřeba si něco dokázat (chlapi nechtějí stárnout). Rozhodně bych to neřešila s dětmi, protože i když jsou dospělé, je to věc vás dvou. Pochybuji, že by chtěl odejít a vzdát se rodiny a jen by to zatížilo další fungování. Důvěra se bude obnovovat dlouho a těžko, bolet to bude stále. Ale když to budete chtít oba, půjde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.10 17:50

Ahoj, já sama za sebe si nedovedu představit jak bych reagovala, ale podle mé povahy bych pěkně hysterčila. Ale znám to z pozice dcery, můj otec taktéž udržuje vztahy s milenkami, ale moje mamča nic neví a nikdy bych jí to neřekla, protože vím, že jí nic nechybí a otec jí moc miluje´a nikdy by jí neopustil, rodina vždy na prvním místě. A já ani nemám právo do jejich vztahu zasahovat. Mamča na sex moc není, tak se táta hold chodí vybít někam jinam. Podle deníčku máte hezký vztah a jste rozumní lidé. Měla by jsi mu říct, že o tom víš a jak se k tomu postaví. Chlapi si prostě v tomhle věku něco dokazují. A pokud to překonáte, tak mu asi dlouho neodpustíš a vůbec ti to nezávidím. Přeju hodně sil. A omlouvám se za anonym, člověk nikdy neví.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.10 18:42

Bejbinko-mám dotaz-myslíš,že jde opravdu o nevěru se všímm všudy?Nebo jen o povídání,že si dokazuje,že dokáže zaujmout…nebo že si zpestřuje život?Možná se mě tu někdo vysměje,že chlap vždy myslí na všechno,ne jenom na povídání :lol: ale nevím,jestli nejsou i výjimky.Zvlášť,když váš vztah je funkční.

• Citovat
  • Upravit
10
1.9.10 11:07

Děkuju Vám všem moc, Vaše příspěvky mi pomohly. Nejsem v tom sama. Pomalu si to všechno zpracovávám, určitě s ním o tom musím promluvit, ale zatím sbírám síly, nejsem tak klidná, jak z mého dopisu vyznělo, a mám strach, že až o tom začnu, bude lhát ještě víc, vymejšlet si, že si s nima jen povídá, že texty z jeho mailu typu „a jsi opálená úplně všude, to bych chtěl vidět…vyzkoušíme sprchu … jseš nemocná ? Co takhle Tě vyléčit pohybem na zdravém těle, copak ve čtvrtek nejseš sama doma ?…“ že to jsou jen vtípky, že s nimi samozřejmě nespí, že jsou to kamarádky a to nemůžu mít žádný kamarádky ? Já nejsem moc klidná a mám strach, že začnu hysterčit a on debatu ukončí, že se se mnou o tom bavit nebude. To mě děsí, co dál. Jak ho za ta léta znám, on se kát nebude. Já budu ta špatná, co slídí. A taky mám strach, že pokud ty vztahy fungujou tak dlouho, nezruší je a klidně mi to řekne, ať se s tím vyrovnám. Na to vůbec nevím, jak budu reagovat. Dnes se jdu poradit s psycholožkou. Tak dám vědět, jak jsem dopadla. Ještě jednou dík za podporu, hodně to pro mě znamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
1.9.10 11:31

MOc ti držím palce!!! Moji radu znáš, ale přeju ti, aby rozhodnutí, které uděláš, bylo správné. Nezapomeň, že to děláš jen pro sebe, o nikoho jiného se nestarej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
1.9.10 11:33

Určitě se ozvi. Budu na tebe moc myslet. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
1.9.10 20:27

Tak to je děs, tak to vůbec nevím, co na to říct… A jestli je opravdu takový jak jsi napsala v tom posledním příspěvku, tak to teda hodně štěstí, protože jestli uděláš cokoliv, tak z toho vždycky vyvázneš jako ty ta špatná a ty obavy máš oprávněně… :cry:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky