Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, počasí je docela na prd, tak si tady sedím a přemýšlím nad rozhovorem, který jsem nedávno měla se svým kamarádem, týkal se nevěry.
Chtěla bych se jen zeptat. Čím u vás začíná nevěra? Flirtem, pohlazením, polibkem? Popř. co z toho jste ochotny tolerovat a přes co už tzv. nejede vlak?
A jste schopná v rámci zachování rodiny nevěru opustit nebo pálíte mosty a je pro vás naprosto nepřijatelná.
Berte to jako malou sociální sondu na toto téma. Díky moc ![]()
Nevěra pro mě je citový vztah k jiné osobě, ve kterém ani nemusí být sex. Stačí jenom, aby si partner láskyplně psal s někým a je to pro mě špatný.
Pokud se jedná o ,,náhodný, omylový" sex tak to sice bolí, ale stát se může.
ahojky
Nevěra pro mne je když je sex se vším všudy…polibky ani líbání za nevěru nepovažuji..můj přítel už myšlenku na ni bere jako nevěru ![]()
ahoj, no já naštěstí osobní zkušenost nemám, a doufám že nikdy mít nebudu, takže nevím přesně jak bych se zachovala kdyby ta situace nastala, ale jak se znám, tak bych nejspíš v rámci zachování rodiny odpustila, a nikdy bych to manželovi nezapoměla, už nikdy by to nebylo jako předtím, už nikdy bych mu neveřila, ted nevím jestli by takový vztah měl cenu, zřejmě by se stejně rozpadl
když už chlap chce být nevený, měl by být aspon schopný tu neveru utajit aby se to podvedená nikdy nedozvedela
To se nikdy nedá říct dopředu, co člověk udělá, dokud se mu to nestane. Hrozně záleží jsetli jsou děti jak vztah funguje atd. Já si myslím,že bch pálila mosty,ale člověk nikdy neví. Každému se muže stát,že ujede. Je lepší po ničem nepátrat. Co oči nevidí, srdce nebolí
A mě by asi nejvíc ublížilo,že někoho miluje, ne že se s ní vyspal.
To je dost těžká otázka, myslím, že když se někdo s někým vyspí, tak to je nevěra 100%. Ale polibky nebo zamilovanost taky v pořádku nejsou, jen nevím, jak to pojmenovaz…hm…těžká otázka…
axina píše:
To se nikdy nedá říct dopředu, co člověk udělá, dokud se mu to nestane. Hrozně záleží jsetli jsou děti jak vztah funguje atd. Já si myslím,že bch pálila mosty,ale člověk nikdy neví. Každému se muže stát,že ujede. Je lepší po ničem nepátrat. Co oči nevidí, srdce nebolíA mě by asi nejvíc ublížilo,že někoho miluje, ne že se s ní vyspal.
Já právě razím teorii, že pokud se někdy stane, že můj muž ujede, tak ať to udělá tak, abych já nic nevěděla. Sama totiž nevím, co bych dělala dozvědět se, že se něco takového stalo.
A ještě bych dodala, že já za nevěru považuji vztah, ve kterém dojde k sexu. Je jedno jestli půjde o jednu noc ( možná tím lépe ) nebo o dlouhodobější záležitost.
A co říkáte na zamilovanost? Co když se partner/ka zamilují do někoho jiného bez toho aniž by došlo k sexu.
beckie píše:axina píše:Já právě razím teorii, že pokud se někdy stane, že můj muž ujede, tak ať to udělá tak, abych já nic nevěděla. Sama totiž nevím, co bych dělala dozvědět se, že se něco takového stalo.
To se nikdy nedá říct dopředu, co člověk udělá, dokud se mu to nestane. Hrozně záleží jsetli jsou děti jak vztah funguje atd. Já si myslím,že bch pálila mosty,ale člověk nikdy neví. Každému se muže stát,že ujede. Je lepší po ničem nepátrat. Co oči nevidí, srdce nebolíA mě by asi nejvíc ublížilo,že někoho miluje, ne že se s ní vyspal.
beckie píše:
A ještě bych dodala, že já za nevěru považuji vztah, ve kterém dojde k sexu. Je jedno jestli půjde o jednu noc ( možná tím lépe ) nebo o dlouhodobější záležitost.
A co říkáte na zamilovanost? Co když se partner/ka zamilují do někoho jiného bez toho aniž by došlo k sexu.
Já mám (výhradně)platonické oblíbence.
Pro mě nevěra začíná už jakousi zamilovaností, polibkem .
Nedokážu si představit, že bych kvůli někomu, byť bych byla teoreticky poblázněná jakkoli, opustila své děti, že bych jim vzala tátu (kterého pořád miluju).
axina píše:
No já myslím,že to by muselo být jedině jednostrané, jinak asi těžko. Mě by ublížilo, kdyby se sní vyspal proto že jí miluje, né že jí někde potakal nalitej v baru.beckie píše:
Víš já myslela, jak bys třeba řešila, kdyby přišel domů s tím, že se do někoho zamilovat. Třeba s ní nespal, ale jenom zamiloval. To by mi asi puklo srdce, rozhodně bych to řešila víc než kdyby přefik někoho totálně nalitej, přesně jak píšeš.
Asi jsem nemoderni, mozna by to nekdo nazval, zaostala, ale ja bych toho meho zaskrtila jen za to, ze by si i s nejakou psal…Verim v to, ze kdyz clovek opravdu miluje, tak by ,,To" i s dvemi promilemi nemel udelat. Nerikam, ze by se za nejakou nemel otacet, to by asi nebylo normalni, kdyby se nepodival na peknou zenskou, ale vic nic.
Taky by me vic bolela citova nevera nez sex na jednu noc.Jednorazovku bych asi odpustila,ale,kdyby se zamiloval do jine,snad bych ho opustila.Urcite bych to nedokazala odpustit.
Nevěra je pro mě sex, polibky atd. A kdyby se do toho ještě zamiloval, tak to by byla rána největší, to máte pravdu, protože z hlavy mu jí nedostanete
Já bych s mužem asi byla, ale už by to nebylo ono, ukázal by jen čas. No jo, ale už bych mu asi nemohla věřit,důvěra mezi námi by byla pryč a těžko říct, jak dlouho bysme to dávaly dohromady, jestli vůbec ![]()
Jen pro zasmátí, chodím k nehtařce a ta mi jednou řekla, že pro ní by nevěra nebyla, že by dotyčný použil kondom, to by mu odpustila, protože těla se vlastně nedotkly
No koukala jsem na ní jak puk ![]()