Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@AniNevim Upřímně, s kolegou jsem se neviděla 2 roky, navíc jej zná a ví, že to není žádný atraktivní typ. Na víno s ním jít ani nechci, po dvou letech už bychom si zase tolik neměli co povídat, navíc bydlíme 150km daleko (přestěhovali jsme se). Asi jsem jiná, ale opravdu nevidím důvod, proč partnerovi přesně oznamovat kde a co dělám - viz. to víno. Není přeci můj otec, kterého se mám ptát o dovolení, ne?? To že jsem pracovně mimo samozřejmě věděl, to že tam budu přes noc také, to že budu spát u rodičů a ne na hotelu také. To že jsem si pak dala s kolegou víno a povídali jsme si mimo kancelář, kde na to bylo více času, na tom opravdu nevidím nic strašného. Asi bych si připadala jako malé dítě, abych mu hlásila každý svůj pohyb. Nevyžaduju to ani já po něm. Také jezdí na služební cesty a opravdu neřeším, jestli jde nebo nejde s kolegyněmi večer do hospody na pivo.
Mně to přijde úplně na hlavu padlé stejně jako Tobě. Řádil by stejně, kdybyste šli na minerálku? Já jsem manžela taky nikdy nelustrovala, co dělá na služebce, nedejbože teambuildingu. Měl by si lisknout, dělat scény kvůli tomu, že sis před třemi lety popovídala s kolegou na služební cestě, kde se to snad i předpokládá.
Dál bych už nevysvětlovala a pěkně si to užívala. Ať se třeba pos..ere vzteky
Žárlí…pořád Tě miluje a záleží mu na Tobě, vždyť je to hezký. On vychladne, snad ![]()
Kde jsou sakra všechny ty ženský, které ve všech podobných diskuzích, ale na téma „Můj chlap si píše s jinou ženskou.“, hlásí: „Určitě tě podvádí!!“ „Zbal děti a odejdi!!“, „Pravidelně mu kontroluj mail a SMS!!“ Nějak mi to tady chybí.
Krásně je vidět, že se tu měří dvojí metrem. Jindy stačí, aby manželka našla jednu SMS a je oheň na střeše. Tady najde chlap informaci o tajné schůzce a okamžitě přehání, je majetnický, nevěří své vlastní ženě, za vše si vlastně může sám atd.
Někdy je tu fakt sranda. ![]()
Pro zakladatelku: Nech ho trochu vychladnou. Zařiď romantický večer s dobrým jídlem, hezkým oblečením a kvalitním sexem a bude vše OK. Věř mi, jako chlap to vím ![]()
@AniNevim píše:
Stejne bych to vnimala ja a pravdepodobne i ty na jeho miste. Mozna ne, ale dle reakci v podobnych diskuzich s vymenou roli, 90% zenskych by to tak vnimalo. Dalsich 50% by jim doporucilo pravdelne kontrolovat jeho korespondenci. Mozna, zes mu nekdy dala duvod… Proto bych sklopila usi a doufala, ze vychladne a pujde to probrat v klidu. Take bych neverila, ze to vino bylo tak nevinne, pokud by mi to manzel nerekl dopredu nebo nezavolal, ze se po akci zdrzi jeste s kolegyni na baru, nebo hned po… Mela jsi potrebu to zatajit, z toho on vychazi.
Souhlasim, taky by mi hodne vadilo, kdyby mi to muz zatajil
at si klidne jde nekam sednout, ale pokud by mi to nerekl a dozvedela jsem se to nahodou, bylo by mi to podezrele!
Nech ho vychladnout a pak mu to vysvetli, je na nem, zda uveri.
@Anonymní píše:
Milé maminky, manžel měl dnes večer několik „pichlavých“ poznámek a následně jsem se dozvěděl, že byl na mém skype (bez mého svolení), kde mi bývalý kolega z práce napsal, zdali spolu zase někdy nezajdeme na víno. S kolegou jsem na víno byla cca před 3 lety, kdy jsem byla ještě v bývalém zaměstnání. Byli jsme kolegové z kanceláře, kamarádili jsme se a chtěli jsme pokecat u vína o práci a o vztazích v práci, které v té doby byly velmi vypjaté. Toť vše. Stalo se tak po pracovní akci, ve městě, odkud pocházím, tudíž jsem spala v domě svých rodičů, kam jsem po víně dojela taxikem. S kolegou si občas píši na skype, protože jsme si rozuměli, v duchu - jak se máš, co v bývalé práci atd. Nevídáme se. Nebyl mezi námi žádný osobní vztah či cokoliv víc. Nyní jsme se neviděli osobně cca 2 roky, tím pozváním na víno myslel opět pokec u vína, co nového pracovně, co naše děti atd. Manžel si to ale bohužel vysvětlil zřejmě jinak. Absolutně si nenechal nic vysvětlit, označil mě za lhářku ulhanou, že se mnou definitivně skončil atd. atd. Jak byste prosím reagovaly?
poslala bych ho do háje - když dělá takový cavyky, ještě navíc, když čte skype.. jako co si tim chtěl dokázat? nechápu.
@eetkikinka píše:
Já bych ho setrvala na tři doby, že čte cizí poštu, prd tomu rozumí a křivě obviňuje. Pak bych se urazila, ze mi nevěří a nechala ho vydusit. Prostě už žádné vysvětlování a už vůbec ne omlouvání. Ale co si můžeš dovolit doma ty, to netuším.
přesně
už se mi to taky stalo a to jediné zabírá. Nebudu se omlouvat ani vysvětlovat ze si s někým výměník par slov o tom jak se mají. Na víno bych i po tomto výstupu připadne šla, ale s tim ze by to manžel věděl.
Příspěvek upraven 23.04.14 v 07:32
@Anonymní píše:
@AniNevim Upřímně, s kolegou jsem se neviděla 2 roky, navíc jej zná a ví, že to není žádný atraktivní typ. Na víno s ním jít ani nechci, po dvou letech už bychom si zase tolik neměli co povídat, navíc bydlíme 150km daleko (přestěhovali jsme se). Asi jsem jiná, ale opravdu nevidím důvod, proč partnerovi přesně oznamovat kde a co dělám - viz. to víno. Není přeci můj otec, kterého se mám ptát o dovolení, ne?? To že jsem pracovně mimo samozřejmě věděl, to že tam budu přes noc také, to že budu spát u rodičů a ne na hotelu také. To že jsem si pak dala s kolegou víno a povídali jsme si mimo kancelář, kde na to bylo více času, na tom opravdu nevidím nic strašného. Asi bych si připadala jako malé dítě, abych mu hlásila každý svůj pohyb. Nevyžaduju to ani já po něm. Také jezdí na služební cesty a opravdu neřeším, jestli jde nebo nejde s kolegyněmi večer do hospody na pivo.
kdyz jedu na konferenci často si s někým zajdu na víno. I sama s chlapem. Rozhodně to nehlásím. Nevím proč by se měl cítit podvedeńy. Jsem samostatný člověk a pokud tohle nechape tak si to musí srovnat sám se sebou.
@SiriusGG píše:
Kde jsou sakra všechny ty ženský, které ve všech podobných diskuzích, ale na téma „Můj chlap si píše s jinou ženskou.“, hlásí: „Určitě tě podvádí!!“ „Zbal děti a odejdi!!“, „Pravidelně mu kontroluj mail a SMS!!“ Nějak mi to tady chybí.Krásně je vidět, že se tu měří dvojí metrem. Jindy stačí, aby manželka našla jednu SMS a je oheň na střeše. Tady najde chlap informaci o tajné schůzce a okamžitě přehání, je majetnický, nevěří své vlastní ženě, za vše si vlastně může sám atd.
Někdy je tu fakt sranda.
Pro zakladatelku: Nech ho trochu vychladnou. Zařiď romantický večer s dobrým jídlem, hezkým oblečením a kvalitním sexem a bude vše OK. Věř mi, jako chlap to vím
To bude tím, že žena si doopravdy dokáže psát i z chlapem s kterým by sex mít nechtěla. Chlap ne, je jinej, nemá zapotřebí si psát nějaké ptákoviny z kterých nic nemá. Takže když si jakýkoliv chlap píše jako s kamarádkou, už ho bohužel svědí pytel.
Tak podle mě jsi mu o setkání říct měla. Pokud něco zatajíš (navíc pokud o nic nejde!) dáš tomu zbytečně nádech, že děláš něco špatně, že nemáš čisté svědomí, i když to tak není. Proč manžel tak přehnaně reagoval, odmítá vysvětlení a mívá „kecy“ ti tady asi nikdo nezodpoví, to je spíš na vyříkání si mezi vámi (určitě bych o tom přemýšlela). Z tvého příspěvku mi ale oba připadáte jako „berani“, každý si urputně hájí tu svou pravdu a to nikam nevede…řekla bych mu ok, beru na vědomí, že se tě dotklo, že jsem ti to neřekla, asi to byla chyba. Ale opravdu šlo jen o kamarádské setkání a mrzí mě, že mi nevěříš. Víc bych se v tom nehrabala a nechala na něm, jak to vezme. Myslím si, že na místě je omluva za zbytečné utajení, nikoliv za to, že někam nezávazně jdeš. Myslím si, že to mu totiž vadilo víc. A že se ho nemusíš ptát jako otce na svolení - nejde o žádost o svolení, ale slušné oznámení, co hodláš dělat a to si myslím, že ve zdravém fungujícím vztahu je normální. Jak se k tomu postaví on, neovlivníš. Pokud ale k tobě nemá důvěru, je k zamyšlení a jak jsem psala - k vyříkání si mezi sebou.
@Anonymní píše:
@pikola Spíše ne, občas utrousil nějakou poznámku, ale rozhodně v mezích normy. Určitě bych ho neoznačila za žárlivce. Spíše má tendence k přehnaným reakcím, kdy má potřebu mi ublížit, protože bylo ublíženo jemu… Těžko se to vysvětluje.Zajímal by mě názor, jestli jsem se skutečně AŽ TAK provinila, když jsem manželovi neoznámila, že jdu s kolegou na víno… Neudělalal jsem to, protože jsem věděla, že by byly kecy a navíc mi to přišlo jako irelevantní vzhledem k tomu, že to byl kolega (zná jej od vidění) a mluvili jsme defacto o práci a své rodině.
Ted jsem teprve pochopila, že jste byli na tom víně tehdá na tajňačku - to v úvodním příspěvku nezaznělo. Pokud si takové věci normálně vzájemně říkáte, tak ho docela chápu, že se cítí dotčen. Neměla by ses nechat jeho případnou žárlivostí (očekáváním, že budou řeči) nechat zahnat do toho, že budeš zatajovat fakta. Ono to pak vypadá, že o něco fakt šlo, když jsi o tom pomlčela… Tohle je na vyříkání si pravidel mezi vámi dvěma. Nejlépe až on trochu vychladne, myslím si.
@SiriusGG
Prolitla jsem diskusi a souhlasim. Az teda na ten posledni odstavec, tam si nejsem uplne jista, jestli by to mozny majetnicky zarlivec nebral jako pokus o manipulaci.
Zakladatelko, nech ho vychladnout a zkuste si znovu promluvit, drzim palce.
A zkus si tu situaci predstavit obracene, ty najdes nejakou takovou komunikaci jemu… jen pro vziti se do situace.
@boball píše:
To bude tím, že žena si doopravdy dokáže psát i z chlapem s kterým by sex mít nechtěla. Chlap ne, je jinej, nemá zapotřebí si psát nějaké ptákoviny z kterých nic nemá. Takže když si jakýkoliv chlap píše jako s kamarádkou, už ho bohužel svědí pytel.
Já tedy souhlasím s @SiriusGG. Přesně tak, přijde mi, že tady se účelově rozebírají chlapy a žádná si nedokáže přiznat, že se prostě občas také dokáže mýlit. Vysvětli mi prosím nějak logicky, proč chlap je ten špatný, když si píše s kolegyní nebo kamarádkou ale u ženy je to v pořádku, když aplikuje totožnou komunikaci. Tomu fakt nerozumím. Prostě si myslím, že se tady akorát drbou chlapy jak jsou příšerný a tomu i odpovídají příspěvky v podobných tématech jako je tady. Všichni bysme se měli nejdřív zamyslet nad svými činy, před tím, než začnu bezmyšlenkově urážet chlapa, který vlastně v tomto případě za nic nemůže. Co se mi na něm ale nelíbí, že autorku hned na začátku obvinil z nevěry, místo toho, aby si to nechal vysvětlit.
@SiriusGG píše:
Kde jsou sakra všechny ty ženský, které ve všech podobných diskuzích, ale na téma „Můj chlap si píše s jinou ženskou.“, hlásí: „Určitě tě podvádí!!“ „Zbal děti a odejdi!!“, „Pravidelně mu kontroluj mail a SMS!!“ Nějak mi to tady chybí.Krásně je vidět, že se tu měří dvojí metrem. Jindy stačí, aby manželka našla jednu SMS a je oheň na střeše. Tady najde chlap informaci o tajné schůzce a okamžitě přehání, je majetnický, nevěří své vlastní ženě, za vše si vlastně může sám atd.
Někdy je tu fakt sranda.
Pro zakladatelku: Nech ho trochu vychladnou. Zařiď romantický večer s dobrým jídlem, hezkým oblečením a kvalitním sexem a bude vše OK. Věř mi, jako chlap to vím
Docela souhlasím… Ale faktem je, že i v těch diskusích o kterých píšeš se vždy vyskytne pár takových, co kontrolovatelku odsoudí za to, že manželovi poštu/SMS četla - tak ty jsou teď asi tady.
Ona taky zakladatelka napsala ten úvodní příspěvek tak, že tam přímo nebylo jasné „Byla jsem tajně na víně s kolegou, manžel si to přečetl a ted je našvaný“ - bylo to tak nějak zaobalené, že to z toho vůbec nebylo poznat, to až z těch pozdějších reakcí. Proto si myslím, že hodně z těch názorů není relevantních k situaci - kdo si přečetl jen úvodní příspěvek, musel získat dojem, že manžel chorobný žárlivec ženu kontroluje a nechce jí pustit na víno s kamarádem, ovšem podstata věci je trochu jiná.
Příspěvek upraven 23.04.14 v 08:52
Já se mu moc nedivím, že soptí, můj chlap se taky sere, když někam jdu bez něho, je naštvanej, otrávenej, ale ví o tom. Jít někam na tajňáka by mě ani nenapadlo, akorát to zavání problémama, vždycky se najde dobrá duše, která tě práskne, mě osobně by hodně vadilo, kdyby chodil s kámoškou na vínko, natož tajně, takže asi tak.
No tak teda nevím, rovnocený vztah je pro každého asi něco jiného
pokud je vztah v pořádku, tak dle mého nemá nikdo z těch dvou potřebu druhému lustrovat internet a konfrontovat ho na jaká témata sleduje, či dívat se do historie u skypu a pak si vyvodit z nějaké komunikace naprosto něco jiného. Myslím že ve vztahu by měla být důvěra a úcta k tomu druhému na prvním místě
já osobně bych v takovém vztahu nemohla fungovat, pokud by byla porušována moje základní práva a to na soukromí