Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prvne bych ho asi poradne bacila po hlave a vse mu vysvetlila… pokud si to vysetlit nenecha a komunikovat odmita, co s nim jako??? ![]()
Pokud si to neda vysvetlit tak nijak. Nebavila bych se s nim, nic jsi neprovedla. On za cas prileze.
Nejdřív bych mu nejspíš vysvětlila, že si nějak nejsem jistá, jestli o chlapa, který mi leze do soukromé korespondence, vůbec ještě stojím.
A pak by se vidělo.
Pro mě by to byly dvě dost velký rány mé důvěře v něj - jednak zjištění, že mě šmíroval, a druhak zjištění, že mi nevěří.
Nechala bych ho vychladnout
A pak si promluvila. Hodně štěstí ![]()
Já bych ho setrvala na tři doby, že čte cizí poštu, prd tomu rozumí a křivě obviňuje. Pak bych se urazila, ze mi nevěří a nechala ho vydusit. Prostě už žádné vysvětlování a už vůbec ne omlouvání. Ale co si můžeš dovolit doma ty, to netuším. ![]()
Vysvětlit jsem se mu snažila, bohužel reagoval velmi emotivně. Přesto jsem mu ve stručnosti řekla o co šlo. Moje důvěra bohužel skutečně dostala zásah. To šmírování mi opravdu velmi vadí. Historicky už se stalo, že mi např. vyčetl, jaké témata si čtu zde na emimino - díval se do historie v internetovém prohlížeči. Přemýšlím, jak se k němu mám dále chovat?? Myslím, že nebavením se s ním nedosáhnu ničeho. Navíc jsem nic neprovedlo. On vnímá osobně, že jsem mu neoznámila, že jdu s kolegou na víno. Vnímá to jako podvod.
Zůstala bych v klidu, vysvětlila jsi mu to jednou, přece se nebudeš stokrát obhajovat a sypat si popel na hlavu…přijde mi, že z tebe chce vymámit nějaké přiznání za každou cenu..
Jestli je to tak jak píšeš, tak se nenervuj.
@Anonymní píše:
Vysvětlit jsem se mu snažila, bohužel reagoval velmi emotivně. Přesto jsem mu ve stručnosti řekla o co šlo. Moje důvěra bohužel skutečně dostala zásah. To šmírování mi opravdu velmi vadí. Historicky už se stalo, že mi např. vyčetl, jaké témata si čtu zde na emimino - díval se do historie v internetovém prohlížeči. Přemýšlím, jak se k němu mám dále chovat?? Myslím, že nebavením se s ním nedosáhnu ničeho. Navíc jsem nic neprovedlo. On vnímá osobně, že jsem mu neoznámila, že jdu s kolegou na víno. Vnímá to jako podvod.
chronický žárlivec. pryč od něj.
@pikola Spíše ne, občas utrousil nějakou poznámku, ale rozhodně v mezích normy. Určitě bych ho neoznačila za žárlivce. Spíše má tendence k přehnaným reakcím, kdy má potřebu mi ublížit, protože bylo ublíženo jemu… Těžko se to vysvětluje.
Zajímal by mě názor, jestli jsem se skutečně AŽ TAK provinila, když jsem manželovi neoznámila, že jdu s kolegou na víno… Neudělalal jsem to, protože jsem věděla, že by byly kecy a navíc mi to přišlo jako irelevantní vzhledem k tomu, že to byl kolega (zná jej od vidění) a mluvili jsme defacto o práci a své rodině.
@slavuska1 Určitě nebudu opouštět otce svého dítěte, kterého mám ráda, je skvělý otec a myslím si, že i slušný člověk. Bohužel má občas své slabé chvilky (jako každý). Za chronického žárlivce bych jej v žádném případě neoznačila.
@Anonymní píše:
Stejne bych to vnimala ja a pravdepodobne i ty na jeho miste. Mozna ne, ale dle reakci v podobnych diskuzich s vymenou roli, 90% zenskych by to tak vnimalo. Dalsich 50% by jim doporucilo pravdelne kontrolovat jeho korespondenci. Mozna, zes mu nekdy dala duvod… Proto bych sklopila usi a doufala, ze vychladne a pujde to probrat v klidu. Take bych neverila, ze to vino bylo tak nevinne, pokud by mi to manzel nerekl dopredu nebo nezavolal, ze se po akci zdrzi jeste s kolegyni na baru, nebo hned po… Mela jsi potrebu to zatajit, z toho on vychazi.
@Anonymní píše:
@pikola Spíše ne, občas utrousil nějakou poznámku, ale rozhodně v mezích normy. Určitě bych ho neoznačila za žárlivce. Spíše má tendence k přehnaným reakcím, kdy má potřebu mi ublížit, protože bylo ublíženo jemu… Těžko se to vysvětluje.Zajímal by mě názor, jestli jsem se skutečně AŽ TAK provinila, když jsem manželovi neoznámila, že jdu s kolegou na víno… Neudělalal jsem to, protože jsem věděla, že by byly kecy a navíc mi to přišlo jako irelevantní vzhledem k tomu, že to byl kolega (zná jej od vidění) a mluvili jsme defacto o práci a své rodině.
aha, nez jsem dopsala, tak jsi napsala… no a z toho „utajeni“ vzniklo podezreni - pro me celkem logicke a duvodne
Co s tim ale kloudnyho? Jedine ho pozvat na vino s vami, aby videl, ze mezi vami to opravdu nejiskri ![]()
Holka, to je mi tě líto. Já se přiznám, že jsem taky občas manželovi četla pracovní poštu, protože když byl v bejvalém zaměstnání někdy v 90. letech, kdy ještě v práci nefungoval internet, tak normálně flirtoval buď osobně nebo po telefonu s jeho kolegyněma. Tak pokud tvůj manžel měl důvod se ti tam podívat, tak bych ho úplně neodepisovala. Ale jestli je to jen jak píšeš, tak mu to prostě v klidu vysvětli a dej tomu i čas… Pokud mu na tobě záleží, tak to bude muset pochopit.
Milé maminky, manžel měl dnes večer několik „pichlavých“ poznámek a následně jsem se dozvěděl, že byl na mém skype (bez mého svolení), kde mi bývalý kolega z práce napsal, zdali spolu zase někdy nezajdeme na víno. S kolegou jsem na víno byla cca před 3 lety, kdy jsem byla ještě v bývalém zaměstnání. Byli jsme kolegové z kanceláře, kamarádili jsme se a chtěli jsme pokecat u vína o práci a o vztazích v práci, které v té doby byly velmi vypjaté. Toť vše. Stalo se tak po pracovní akci, ve městě, odkud pocházím, tudíž jsem spala v domě svých rodičů, kam jsem po víně dojela taxikem. S kolegou si občas píši na skype, protože jsme si rozuměli, v duchu - jak se máš, co v bývalé práci atd. Nevídáme se. Nebyl mezi námi žádný osobní vztah či cokoliv víc. Nyní jsme se neviděli osobně cca 2 roky, tím pozváním na víno myslel opět pokec u vína, co nového pracovně, co naše děti atd. Manžel si to ale bohužel vysvětlil zřejmě jinak. Absolutně si nenechal nic vysvětlit, označil mě za lhářku ulhanou, že se mnou definitivně skončil atd. atd. Jak byste prosím reagovaly?